Şimdi Ara

Pc Ekrana Görüntü Gelmemesi Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle bu bölümü bize sunan DH yöneticilerine teşekkür ediyorum. Daha önce bu bölümle hiç bir ilişkim olmadı hep gezdim sorunlara baktım. Fakat şimdi siz değerli DH üyelerinin bilgilerine ihtiyacim var.
    Bilgisayarımın öncelikle Anakartı (ilk anakart) Gigabyte GA8IR-2003 Modeliydi. Ram'im Mtec 256Mb/266Mhz Çift Tarafli Bi Ram.
    İşlemcim Intel P4 1.7 478Pin. Ekran Kartım 64Mb Geforce4 Mx440.

Mesele,
    2003 Senesinde Alınan bu Bilgisayar Şimdiye Kadar Tıkır Tıkır Çalışıp İşleri Hallediyordu. Sorunum
    Taa ki, bir gün işleri hallederken monitörün çat diye kapanıp açılmasıyla başladı. Birden Monitörden Güç Gitti Ve Geldi. Sanki Voltaj Gidip Gelmiş Gibi Diyelim. Belkide öyle Oldu Tam Bi Bilgim yok. Neyse. Bu olduktan sonra makinem açılmadı. bekle allah bekle sanırım diyordum anakart kitlendi. baya bekledik 1 2 gün felan makine bilgisayarcıda yattı. Ve Anakart gitti derken taktık çalıştı bilgisayar. Neyse öyle oldu böyle oldu. Makine o günden sonra ekranın çat diye gitmesiyle meşhur oldu. Ve bu gitme olduktan sonra makine ekrana resmen güç vermiyordu. Resetliyorum yine vermiyor. kapatıp aciyorum yine vermiyor. Makinenin anakartının Chipsetinden bastırıyordum Makine açılıyor ne Alakaysa bilmiyorum. Dedim ki Anakart zarar gördü sanırım. Neyse anakart Aldım Bir Tane yeni. ASUS P4V8X-MX Socket 478 VIA P4800/8237R DDR400 Markasından. Piyasada 478 pin Anakart Bulmak Gerçekten Zordu. Çok Aradım ve Sıfır olarak buldum Bu anakartı. Bu Anakarttada ilk taktıgımda aynı şeyi yaptı. Daha Sonra Ram'i Çıkarıp Takıyorum Makinenin arkadan power kablosunu cikariyorum ve powerdan kapatıyorum bekliyorum takıyorum Çalışıyor. Bu sıfır anakarttada bu olay devam ediyor. Ram'i yerinden çıkarıyorum bekliyorum takıyorum açıyor monitörü çat diye gittiğinde monitöre kesinlikle güç vermiyor. Turuncu ışık yanıyor monitörün. ve özellikle söyliyeyim. Monitöre güç vermezken çalıştırdığımda boarddan ses gelmiyor yani açılış güvenli başlangıç sesi olan dıt sesi gelmiyor. Herhangi bir tepkide vermiyor. (Başka değişik bir ses olarak) sadece makine çalışıyor yani işletim sistemi calisirmis gibi calisiyor fakat ekrana ne bi görüntü nede bi uyarı sesi veriyor. Olay bundan ibaret 3 bilgisayarcı baktı buna biri anakarttan dedi anakart aldım. Biri powerını değiştir dedi powerda sorun çıkmadı. Ekran kartını başka makinede denedim ondada sorun yok gibi. Geriye Ram ve Cpu kaldı sadece. Ram'in voltajlarla bi ilgisi varmıdır? yani Ram eskirmi veya yıpranırmı? Cpu'dansa bunu nasıl anlarım? Çözüm seçenekleri nedir ne yapmamız gerek? CTRL ALT DEL e basınca Performans Bölümüne Bakıyorum SD Kullanımı Bölümünde 270MB lara cikiyor Ram'im 256 Mb Bunla bi Alaka Bulabilirmiyiz? Ram'mi Yetmiyorda Güç Gidiyor acaba? Ram Yetmezse Cpu Kullanımı Artarmı? CPU ya baskımı olur? Bunlara bi açıklık Getirecek Arkadaşlara Teşekkürlerimi Sunuyorum. Umarım AÇIK bir dille anlattım. İnşallah üstadlar yardım eder.
    Saygılarımla.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Ekran kartında olma ihtimali çok yüksek.. Siz sorun yok gibi demişsiniz ama siz yine de farklı bir ekran kartı deneyiniz ve şöyle bi kaç gün bilgisayarınızı kontrol ediniz..
  • AGP 8x Bi Ekran Kartı Bulurum Hiç Sorun Degil. Ayrıca Bu Board'ın Sanırım OnBoard Ekran Kartı var Yan olarak duruyor anakartta? Graphics Integrated Motherboard Yazıyor? Pek bi bilgim yok tabi.Fakat Makinede Ağırlaştı İyice. Yani işlem Yapmak zorlaştı. Şöyle Anlatayım. 5 tane internet sayfası açarsak sanırım Resetlemek zorunda kalırım. Öyle diyeyim. Çok Fena ağırlaştı. Xp Orjinal Tüm Güncellemeler Yüklü acaba Ondanmı? ama daha öncede yüklüydü böyle bi sorun yoktu. Çok Ağır hareket etmeler başladı. Cpu'mu ısınıyor acaba? Cpu ile fan arasında ki o beyaz sıvı yok sanırım. Bu yüzden olma ihtimali nedir? O sıvı olmazsa cpu dahamı fazla ısınır? Donmalar yaşıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tamerim -- 12 Ekim 2007; 16:24:58 >
  • İşlemciniz ısınsa ekranda donmalar ve bilgisayarınızda resetlenme oluşur. Şu an için sizin sorununuz ekrana görüntü gelmemesi ise, bunlarla (işlemci,ram) aşakası yok. Öncelik farklı bir ekran kartı bulup denemek..

Ankartınızda onboard ekran kartı var mı bilmiyorum ama eğer varsa monitörünüzü oraya bağlayabilirsiniz..
  • Ekran kartının şuan son driverlarını indiriyorum sitesinden. Şuan görüntü var ama anlattığım gibi aniden gitmeler oluyor zaman zaman. Bunuda Ram Cpu veya Ekran kartına bagliyorum. Fakat Ne yapıcağımı bilmiyorum. Sayfalar arası geçiş çok zorlaştı. Donmalar Var. Ama Resetleme Yok. Sadece Ekran Çat Diye Gidiyor ve Monitöre Güç Gelmiyor. Bunuda Rami Çıkarıp taktığımda Aşıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tamerim -- 12 Ekim 2007; 16:35:59 >
  • Kasanın elektriği de gitse bunu PSU ya bağlamk lazım ama sizdeki sorun sadece monitöre giden elektriğin kesilmesi.

Bu tip şeyler genelde, deneme yanılma yoluyla bulunur. Farklı bir monitör deneme imkanınız varsa, bir de onu deneyiniz. Monitör kablosunda da bi arıza olabilir..
  • Monitör Denendi. Başka Monitördede O Problemi Yapiyor.
    Bilgisayar AVAST Yükledikten Sonra Bariz Bir Şekilde Yavaşladı. Bunu Kaldırsam Virüslere Maruz Kalırmıyız? Dandik ve kötü sitelere girişim yoktur. Warez ve Serial Siteleriyle Hiç işim olmaz. Ne bileyim şu ana kadar virüste girmedi ama her zaman kuruyorum avastı. Graphics Integrated MotherBoard Sanırım Ekran Kartı Dahil Demek. Bi Diğerine Takıp Deniyeyim. Sorunu Çözmek Gerçekten Zor. Çünkü Deneme Yanılma zor Oluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekrana görüntü gelmiyor
    11 yıl önce açıldı
    Ekrana Görüntü Gelmiyor
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşım aynı sorun bende de vardı.Gerçekten çok kötü bir durum.İnsan çıldıracak gibi oluyor.Hatta ben tamamen çıldırmıştım.Bu çılgınlıkla bilgisayar çalışırken 240vattlık düğmeyi 110vatt'a çektim ve power supply'i patlattım :D O kadar canım sıkıldı ne yaptığımın farkında bile değildim.

Gelelim çözüme.

Dediğiniz gibi bende de açılışta görüntü gelmiyordu.Bahsettiğiniz ''dııt'' sesi de gelmiyordu.Zaten o ses bios açılış sesidir.Aldım kasayı götürdüm servise adam direk bios ayarlarıyla oynadınmı dedi bana.Ben de hayır dedim.Ama sonradan baktı ki bios ayarları sıfırlanmış.Gerekli ayarlamaları yaptı bir de power supply aldım tabi :D ve şimdiye kadar da problemim yok.
  • Bilgisayarımdan sağ tıladım bakayım diye bi . bi baktım ram'i makine 128 görüyor benim Ram'im 256 mb sorun bundan olmasın çat diye gitmesi? Bu yeni board Ram Mhz olarak Auto da ama Desteklemiyor olsa hiç açılmaz sanırım makine? Niye 128Mb görüyor peki? :(
  • quote:

Orjinalden alıntı: tamerim

Bilgisayarımdan sağ tıladım bakayım diye bi . bi baktım ram'i makine 128 görüyor benim Ram'im 256 mb sorun bundan olmasın çat diye gitmesi? Bu yeni board Ram Mhz olarak Auto da ama Desteklemiyor olsa hiç açılmaz sanırım makine? Niye 128Mb görüyor peki? :(

Şimdi sizde dahili ekran kartı varsa ve o şu anda açıksa ramlerinizi kullandığı için 128mb olarak görülebilir. Yanlış hatırlamıyorsam BIOS dan onboard ekran kartı kapatılabiliyordu ama nasıl kapatılıyor bilmiyorum..

Harici ekran kartınızı çıkararak bilgisayarın çalışma düzenine bi bakın..
  • Evet Board Dahili Ekran Kartı içeriyor Sanırım.
    Bi Arkadaşa Daha Sordum Oda 128Mb'ı Ekran Kartına Ayırmıştır Dedi.
    Fakat Ekran Kartına Ayırmışsa Ben Ekranın Fişini Anakartın üstündeki Onboard yerine takınca görüntü gelmesi gerekmezmi? Ama Gelmiyor Boot açılış sesi yapiyor windows yükleniyor görüntü vermiyor?
    BIOS a da girdim Fakat Onboard Bölümünde Kapatma ile ilgili birşey bulamadım ya. Hep Auto Felan Yazıyor. Dediğim gibi kart ASUS P4V8X-MX Socket 478 VIA P4800/8237R DDR400 bu. BIOS ayarlarından Onboard Ekran kartını kapatma olayını nasıl yapicaz bilmiyorum. Asus un bios biraz acayip geldi bana Gigabyte bu konuda daha güzel sanki. Onboard Manufacturing gibi yerlerde Ekran kartının ayarını bulamadım. sadece AGP mi PCI mi calistiricaksiniz diyor PCI yapiyorum normal kartımı kullanıyorum AGP yapiyorum onboard kartı monitörü açmıyor bir yerde yanlış var ama ne anlayamadım. hem niye 128 mb yiyor bu ekran kartı?

• Arkadaşlar bu BIOS'tan ONBOARD ekran kartının yediği ram'i nasıl sisteme geri vericez? Kapayamıyorum Bu Onboard Ekran Kartını 128mb Onboard Karta Gidiyor Haliyle Windows XP geriye kalan 128mb ramle kasıyor ve donuyor. Bunu kapamanın çaresi nedir? DEFAULT yapsak ayarları kaparmı acaba?
  • ben kktcde üniversite okuyorum .evde sürekli elektrik kesiliyor.asus a6jc serisi laptopum var. dün akşam elektrik kesintisinden sonra bi sorun yoktu fakat sabah pcyi açtığımda ekrana görüntü gelmedi.ekran beyaz olarak açılıyo sonra sanki parlaklık azaltılmış gibi kararıyo reset yapıncada aynı fakat ses var sorun neden kaynaklanıyo acaba ?ekran kartı yanmış olabilir mi?yardım ederseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakol52 -- 20 Ekim 2007; 0:30:07 >
  • Anakartınızda problem vardır büyük bir ihtimal bir ara bendede olmuştu anakartı değiştirerek sorunu düzelttim Kolay gelsin.
  • Şimdi bende de bi sıkıntı var kendimce mükemmel bi sisten topladım kısaca bileşenleri aktarayım # anakart:gigabyte z170x g7 işlemci: i5 6600K ram: hyperx fury 8 gb 2400 mhz ekran kartı: Asus r7 370 4 gb 256 bit 650lik corsair power.. Ekranım da lg 22EN33.. Sorunum şu ne yaptıysam ekran gelmiyo.. Sizce neden olabilir pci exp 3.0 destekli ekran kartı acaba ekran desteğinde bi sorun olabilir mi..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.