Şimdi Ara

Pc Donma/Kararma Problemi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarım yaklaşık bir haftadır daha önce hiç karşılaşmadığım bir sorun çıkarmaya başladı. Windows ta herhangi bir işlem yaparken ekrandaki görüntüm kararıyor, bağlantı kablosu takılı değilmişi gibi görüntü almaya çalışıyordu. bu esnada bilgisayar çalışmaya devam ediyordu. önce driverlarla alakalı bir sorundur diye tüm sürücülerin, biosumun güncel halini yükledim, hatta format bile atıp yeniden yükledim. fakat aynı sorun devam edince acaba ekran kartıyla mı alakalı bir sorun yaşıyorum diye düşündüm fakat daha sonra dikkat ettim ki bu sorun esnasında bilgisayara bağlı olan harici harddiskte kendini kapatıyor sadece fan çalışmaya devam ediyor ve hdd ışığı yanıp sönüyor. bilgisayarı kapatıp açtığımda ise fan test bitmiyor(ekran kartının fan testi) ve bilgisayar açılmıyor. 3-4 kere kapatıp açınca bilgisayar ancak açılabiliyor. biosa reset attım, bağlantılarını kontrol ettim, herşeyi yaptım. 1gün düzgün çalıştı ve tekrar aynı sorunu yarattı.

Windows XP Corporate Edition ve Vista Ultimate Edition yüklü. Window XP'de direkt ekran kararıyor, Vista' da ise mavi ekran veriyor. Vista'da şöyle bir hata yazısıda veriyor. IRQL_NOT_LES_OR_EQUAL.

şu an sorunun ne olduğuna dair en ufak bir fikrim yok ve uzun zamandır yüklü bir sistemin bu sorunu bir anda ortaya çıkarıp daha sonra kurtulamamamda can sıkıcı.bilgisayarı çalışmalarım için çok yoğun bir şekilde kullandığımdan ötürü sorunun neden kaynaklandığını bir önce bulup, o donanımı bir an önce değiştirmek istiyorum. cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Konfigürasyon:

Core 2 Duo E 6600, 2.4 GHz, 64 bit, 4mb l2 cache
    Corsair xms2 1gb ddr2 cl4 ram x 4 (4 gb)
    Asus p5b intel p965 ıch8 1066mhz ddr2 800
    sapphire x1950xt 16x 256mb 256 bit pciex ekran kartı
    wd 500gb 16mb cache sata2 hdd
    cooler master 400w pfc atx kasa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mstakkeci -- 14 Ekim 2008; 2:28:14 >

• İlginç ; genellikle farklı ram'ler nedeniyle veya ram zamanlamalarının uymaması nedeniyle olan bir durum gibi birşey olması lazım, ram'lerden birini çıkart ve bios update yap bakalım.

Dur Hatası IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (0xA) alındıktan sonra sistemde nasıl hata ayıklanır inceleyin.
    İsterseniz bellek modüllerini Memtest programı ile test edebilirsiniz.

• arkadasım verdigin hata mesajıyla alakalı olarak microsoft sitesinde bir makale var linkini veriyorum.

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
  • arkadaşım birde ethernet kablosunu çıkarıp bir müddet çalışmayı dene bakalım aynı hata ile karşılacakmısın. yok eğer karşılaşmaz isen ethernet kartını windows tanıyor olsa bile kendi driverini yükle. aynı sorun bendede oldu bir ara.
  • Arkadaşın dediği gibi %70 ram uyumsuzluğundan böyle olabilir
  • ethernet driverı yüklü, ama zaten kablosuz bağlanıyorum.usb adapter var.

ram'lerde aynı. bilgisayarı 1.5 senedir kullanıyorum. bu sorunla yeni karşılaştım. memtest'te yaptım hata vermedi. anakart sorun cıkartıyor olabilir mi acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mstakkeci

ethernet driverı yüklü, ama zaten kablosuz bağlanıyorum.usb adapter var.

ram'lerde aynı. bilgisayarı 1.5 senedir kullanıyorum. bu sorunla yeni karşılaştım. memtest'te yaptım hata vermedi. anakart sorun cıkartıyor olabilir mi acaba?

usb adaptöru kullanmayı denedin mi ? denemediysen usb den hic bir sey baglamadan biraz dene
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Donma Ve Mozaiklenme Sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Ekran kararma sorunu?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: talking

quote:

ethernet driverı yüklü, ama zaten kablosuz bağlanıyorum.usb adapter var.

usb adaptöru kullanmayı denedin mi ? denemediysen usb den hic bir sey baglamadan biraz dene

usb adaptörü kullanmayı denedinmi derken kablosuz bağlantı için kullandığım cihazı diyorsan onu bilgisayarı aldığımdan beri kullanıyorum. ama sanırım demek istediğini tam anlayamadım.
  • evt aslında onu demek istedim. sadece bircok seyi denemis olupta sorunu hala bulamadıgını dusununce sorun usb lerde de olabilir. soyle bir örnek veriyim ben xp leri kurarken genelde usb dvd rom kullanıyorum. gecen haftaya kadar hic sorun yaşamamıstım. ( son bir yıldır) ama gecen hafta aldığım yeni bir anakartta kurulum yapamadım. ram i degistim islemciyi degistim hdd yi degistim power ı bile degistim ama surekli mavi ekran hatası sonunda usb leri devre dısı bırakıp normal bi cdrom takınca sorun ortadan kalktı.

sadece denemen için soyledim sorun o dur diye soylemiyorum ama denemek lazım.
  • işin acaip tarafı bendeki bu kararma/donma durumu belli bir düzen içerisinde olmuyor o yüzden neye ait daha anlamadım. ama dediğini deneyeceğim. teşekkür ederim. bir gelişme olursa buraya yazacağım.

peki bir şey daha soracağım. harddiskte bad sector varsa böyle bir durum ortaya cıkarmı?
  • evet aslında bozuk sektorler bunu yol acabilir. bozuk sektor olup olmadığını kontrol ettin mi ?
  • nasıl kontrol edebilirim? scandisk?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mstakkeci -- 15 Ekim 2008; 9:05:58 >
  • quote:

nasıl kontrol edebilirim? scandisk?

bu programı indir

bu programa ilaveten disk markasının sitesinden de indirebilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.