Bildirim
pc den tık diye ses geliyor pc donuyo
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
tık sesi hdd den geliyomuş pc kitlendi az önce tık tık tık diye 2 3 sn arayla ses çıkardı -
Büyük ihtimalle bad sector olmuş hard diskte. Önemli dosyalar varsa bir an önce yedekleyin, tamir edilebilen bir sorun değil maalesef.
Emin olmak için HD Tune programı ile tarama yapabilirsiniz. -
o sorun nasııl bişey o proglam la nasıl anlıycam -
Dovahkiin e katılıyorum. hdd birkaç gün içinde tamamen kullanım dışı kalacaktır. Bilgilerinizi yedeklemenizi öneririm.
Edit:
Bende de arasıa hdd reset atıyordu kendine pc 2 saniye işlem yapmıyordu. Sata kablosunun yerini değiştirdim sanırım temassızlık oluşmuş sorunum düzeldi.
Kabloları kontrol etmenizi öneririm. Kablolar sağlamsa HDD hasta demektir geçmiş olsun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fishkopf -- 13 Haziran 2012; 19:19:29 > -
peki o programla nasıl anlıycam sorunu -
bide hdd öönerirmisiniz 2 ci el alıp takcam ama ozaman pc kendini resetliyo -
Çözülemeyecek bir problem deil sadece çok uğraştırıcı hdd ye hard reset atıcan sonra bi programla bad sectorlu yeri kapatıcan orası kullanılamıyacak geri kalan yeri kullanıcan araştırırsan daha detaylı bilgi alabilirsin -
evet buldum peki bunu yapmassak ne olur -
başka sorun var sektörler temiz
-
belkimde harddiskin power kabulosu gevişemiştir. -
quote:
Orijinalden alıntı: duketemre
pc den tık diye ses geliyor pc donuyo veya kitleniyo reset atınca açılmayo 20 kez falan resetlemek gerekiyo hdd eror diyor bazen disk okuma hatası diyor dün 2 kez kitlendi sorun ne ola bilir
hdd kafa atıyor olabilir -
kabloya bakarım ama pc kapmaya korkuyom yarın ona bakarım kafa atıyo derken espirimi yaptın anlamadım -
Bad sector olma ihtimali var ama eğer temiz çıktıysa PSU yetersiz kalıyor olabilir.
Aynı sorun benim başıma geldi PSU yu değiştirdim sorun kalmadı. -
sistemde güç harcıcak bişey yokki 230w psu var
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X