Şimdi Ara

pc den tık diye ses geliyor pc donuyo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • pc den tık diye ses geliyor pc donuyo veya kitleniyo reset atınca açılmayo 20 kez falan resetlemek gerekiyo hdd eror diyor bazen disk okuma hatası diyor dün 2 kez kitlendi sorun ne ola bilir

• tık sesi hdd den geliyomuş pc kitlendi az önce tık tık tık diye 2 3 sn arayla ses çıkardı
  • Büyük ihtimalle bad sector olmuş hard diskte. Önemli dosyalar varsa bir an önce yedekleyin, tamir edilebilen bir sorun değil maalesef.

Emin olmak için HD Tune programı ile tarama yapabilirsiniz.
  • o sorun nasııl bişey o proglam la nasıl anlıycam
  • Dovahkiin e katılıyorum. hdd birkaç gün içinde tamamen kullanım dışı kalacaktır. Bilgilerinizi yedeklemenizi öneririm.
    Edit:
    Bende de arasıa hdd reset atıyordu kendine pc 2 saniye işlem yapmıyordu. Sata kablosunun yerini değiştirdim sanırım temassızlık oluşmuş sorunum düzeldi.
    Kabloları kontrol etmenizi öneririm. Kablolar sağlamsa HDD hasta demektir geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fishkopf -- 13 Haziran 2012; 19:19:29 >
  • peki o programla nasıl anlıycam sorunu
  • bide hdd öönerirmisiniz 2 ci el alıp takcam ama ozaman pc kendini resetliyo
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC'de ses sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çözülemeyecek bir problem deil sadece çok uğraştırıcı hdd ye hard reset atıcan sonra bi programla bad sectorlu yeri kapatıcan orası kullanılamıyacak geri kalan yeri kullanıcan araştırırsan daha detaylı bilgi alabilirsin
  • evet buldum peki bunu yapmassak ne olur
  • başka sorun var sektörler temiz

pc den tık diye ses geliyor pc donuyo
  • belkimde harddiskin power kabulosu gevişemiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: duketemre

pc den tık diye ses geliyor pc donuyo veya kitleniyo reset atınca açılmayo 20 kez falan resetlemek gerekiyo hdd eror diyor bazen disk okuma hatası diyor dün 2 kez kitlendi sorun ne ola bilir

hdd kafa atıyor olabilir
  • kabloya bakarım ama pc kapmaya korkuyom yarın ona bakarım kafa atıyo derken espirimi yaptın anlamadım
  • Bad sector olma ihtimali var ama eğer temiz çıktıysa PSU yetersiz kalıyor olabilir.

Aynı sorun benim başıma geldi PSU yu değiştirdim sorun kalmadı.
  • sistemde güç harcıcak bişey yokki 230w psu var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.