Şimdi Ara

pc de herşey çalışıyor fakat görüntü ve ses yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar kısa süre önce kendiliğinden bilgisayarımın görüntüsü gitti. Kapatıp tekrar açtım anakart üzerindeki herşey çalıştı ama görüntü ve bios seside gelmedi. Normalde ekran gelmeden önce bir kısa bip gelir ve ekran açılırdı, bu seste ekranda gelmedi. Power yandı diye düşündüm yeni bi power aldım (xilence iris 500w kasayla beraber) tekrar aynısını yaptı. Bu sefer anakartta bi sorun olduğunu düşündüm bi bilgisayarcıya gösterdim kuzey çipset yanmış dedi (üzerinde bişeyler test etmediğini anakart satmak için böyle bişey söylediğini düşünmüyorum :D) Bende ordan almayıp gittim ve başka bir yerden asus p5g41c-m lx model bi anakart aldım herşeyi yerleştiridim açtım tekrar aynısı oldu. Bu sefer açıp bıraktım uzun süre ve o kısa bip ve ekranda görüntü alabildim fakat kapatıp yeniden açtıgımda tekrar uzunca bi süre beklemem gerekiyor.
    sorum şu bu sorun hangi parçadan kaynaklanabilir yada neden olabilir ekran kartı olarak onboard vgayı kullanıyorum
    TEŞEKKÜRLER

• anakart almışsınız aynı sorun psuyu değişmişsiniz aynı sorun bence sorun ramde
  • Kesinlikle ram diye düşünüyorum olmadı başka bi ekran kartı takıp deneyebilir misin?
  • arkadaşımın ramlerini ve ekran kartını denedim onun bilgisayarında çalışıyorlar fakat bende çalışmamaya devam ediyorlar :D yaklaşık 8 dakika bekleyince ekran görüntü alıyor ve işlemlerimi yapabiliyorum yeniden başlat yaptığımda beklemeden açılıyor fakat kapat deyince tekrar açmak için beklemek gerekiyor :D deli oldum psu(kasayla birlikte) + anakart epey boynumu büktü zaten bu gidişle yeniden bilgisayar toplamaya dönüşecek bu :D
  • ekran kartı onboard, ram değiştirmeyi denedin, anakartı değiştirdin ama görüntü gelmiyor. işlemci dışında bu sorunu çıkarak başka bi parça kalmadı. başka işlemci denedin mi ? veya ramleri tek tek takmayı denedin mi?
  • başka ram denemedim ama bencede işlemci ama emin olamıyorum kötüsü şu ki çevremde pentium d işlemci kullanan kimse yok olsada zarar verirmiyim korkusu var ama şunu düşündüm anakartı aldıgım yere bunu götürüp anakartın sorunuymuş gibi gösterip servise vermeyi düşünüyorum belki daha ciddiye alıp incelerler:D
  • bide win7 de sistem derecelendirmede normalde 2.7-2.8 işlemci puanı verirdi önceden biraz önce format attım yeniden derecelendirdim 2.4 verdi bu sefer
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BSPlayer'da ses var görüntü yok
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • o zaman son olarak kendi ramlerini tek tek takarak farklı slotları da deneyerek son bi defa kontrol etmeni öneriyorum. dediğin gibi adamlar daha iyi incelesin diye anakarta suç yıkacaksan bişey diyemicem senin vicdanına kalmış bişey

edit: o sonuçlara fazla güvenmemekle beraber her ihtimale karşın işlemci üzerindeki şüphelerim artmaya başladı...

tekrar edit: yanlışlıkla "oy ver" tıkladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avidema -- 18 Mayıs 2011; 2:52:04 >
  • bide işlemci çıkarsa başıma vay halime :D iyice battım demektir neyse konu hala açık bi bilgisi olan varsa lütfen cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler
  • bugün kaç dakikada açıldıgına baktım yaklaşık 8 dakikada ekran görüntü alıyor ve bilgisayar açılmaya başlıyor yanlız donmalar dikkatimi çekti bugün dosyalar arasında gezinirken falan takılıyo gibi oluyor konu hala güncel yardımlarınızı bekliyorum
  • Ustam tam okumamıştım yazıyı fakat şimdi okuyunca , işlemci diye düşünmeye başladım bende
  • of yaaa tam amdye geçecekken yapılırmı bu bana neyse bu akşam arkadaşlara gidicem core duo ilemcisi var onu denicem kasada benim işlemciyide onda denerim sonucu buraya yazarım hala yardımlarınızı bekliyorum ama :D başına buna benzer bi olay gelen varsa neler yaptıgınıda yazabilir teşekkürler
  • sorun çözüldü işlemciyle anakart mhzleri tutmuyormuş yeni bi anakart verdiler :D şimdide overclock yapmaya karar verdim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.