Şimdi Ara

PC DE DONMA SORUNU ÇÖZEMEDİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar benım sorunum yaklasık 13-14 aydır falan devam edıyor.başlarda cok onemsememıstım ama şuanda hepten can sıkmaya başladı.yalnızca 2 oyun oynuorum lineage2 ve w3.Sorunu ve yaptıklarımı kısaca özetlemem gerekirse;mesela pc yi actım dotaya gırdım 3-4 oyun attım buda 3,5 saat eder nerden baksan oyunda donmalar oluo kasıo sankı sureklı lagdaymısım gıbı.SİSTEM;
    MSI K9N ULTRA2
    AMD 4200
    PALIT 8600 GT SUPER
    SAMSUNG 250GB DISK
    2GB KINSGTON RAM
    ASUS VENTO
    POWER SUPPLY 350 ASUS(KASANIN ORJINAL POWER SUPPLYI)
    ilk önce ekran kartından oldugunu dusundum ekran kartını cıkardım asusun eax700 dıe eskı bır ekran kartını taktım sorun devam ettı.baktım kuzey köpru cok ısınıo gözler anakarta cevrıldı onuda degıstım asusun m2nxplus ını taktım sorun yıne aynı.dun aksam en son ramlerı cıkardım yerıne baska 2 gb ram taktım (1+1) sorun yıne aynı.everestı acıorum degerler normal hıcbırınde anormallık yok.eee sorun nerde?işlemci,hdd? napcam anlamadım ya.arkadas orthosu kullan dedı 3 ayrı klasore kopyala 3 unu aynı anda calstır iki tanesı işlemciyi bır tanesı ramlerı kontrol etsın falan dedı bu aksamda onu denıcem.bı yardım edın arkadaslar el elden ustundur yardımlarınıza ıhtıyacım var.herkese tsk ederm

• Değiştirmediğin tek şey işlemci ve hdd kalmış, hdd de bozuk kesim olduğunda donmalar yapabilir.

Anakartın nForce 570 Ultra MCP Chipsetli ise aşağıya en güncel sistem driverlarını ekledim.

http://us.download.nvidia.com/Windows/nForce/15.23/15.23_nforce_winxp32_international_whql.exe
    http://us.download.nvidia.com/Windows/nForce/15.23/15.23_nforce_winvista32_international_whql.exe

• anakartın chıpsetını hatrlamıyorum ancak aksama bakabılıırım ama 1 ay kadar once guncelleme yapmıstım.hdd de bad sektor oldugunda yaparmı bu sorunu
  • up
  • quote:

Orjinalden alıntı: bedfellow

up

son biosu yüklümü
  • hayır yuklemedım.ama ıkı farklı anakarttada aynı sorunu verdı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    pc de ses sorunu
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • birde psu yu değiştirip denermisin?
  • asus ventonun orjınalı vardı ustunde onu cıkardım baska taktım yıne aynı sorun
  • HD Tune ile yavaş bad sector taraması yap.
  • arkadaslar yokmu baska onerısı olan
  • sadece harddiskle cpu kalmış denemediğin onlarıda dene bakalım cpu nu başka makinada başka bir harddiskide kendi makinanda deneyebilirsin.
  • 3-3.5 saat sonra donmaya başlaması ısınma sorununa işaret ediyor zaten işlemci hdd hariç hepsini değiştirmişsin mutlaka sorun bunlardan birinde ikisinin sıcaklıklarını kontrol et cpu ile fan arasında termal macun yoksa sür eğer yine sorun çözülmezse hdd ni değştir
  • arkadaslar hdd degıstım sorun yıne aynı kahroldum ya.denemedıgım sadece işlemci kaldı.
    ya ben bu sıstemı alırken guc kaynagını 400w al yetmes demıslerdı ustundekı asus ventonun 350w psu su degıstgımde bıenın 350 w bıraz cakma ama ucuz bısey yanı.BUGUN HIGH POWER MARKA 460W PSU sıparası sıperısı verdım.yarın elımde olur bırde öle denıcem.everestte ısıları kontrol ettım ıslemcıde ısınma sorunu yok gıbı duruo uff napsam ya
  • yardım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.