3 hafta önce asus m3a78-eh anakart amd 6000+ işlemci 2 gb kingston ram 9600 gt ekran kartı 500 gb seagate hard disk le beraber bir bilgisayar topladım ama bilgisayar ilginç bir şekilde çok yavaş. Bazen 10 saniyede açılıyor, bazen 20 dk da. Assassin's Creed adlı oyunu yükledim. Oyunun açılış videosunda bile acayip kasıyor. Sorunu bir türlü anlayamadım. Bütün donanımları tek tek teknik servise yollayıp test ettirdim ve hepsinden de sağlam olarak cevap geldi. Artık kafayı yiyecem. Bilgisayarın bu özelliklerle uçması gerekirken pentium 3 gibi olması çok sinir bozucu. Eğer bir önerisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
kasada takılan psu'nun wolt değeri nedir...
format attım mı hiç atmadıysan bi dene sorun yine devam ederse yaz
kasa feel hurricane 2 550BS 350 watt ama 500 watt power supply da denedim sorun devam ediyor. Format attım birçok kez zaten bi format atmam bir buçuk saati buluyor.
Arkdaşım, Teknik uzman değilim ama aklıma ilk gelen ram bellek yetersizliği oldu. Yazılımsal bir sorun ya da bir donanım çakışması da olabilir. Donanımın birbiriyle uyumlu mu? İşletim sistemi olarak ne kullanıyorsun? Son olarak da eğer windows kullanıyorsan (muhtemelen öyledir) görev yöneticisini açtığında kullanımdaki ram bellek oranları nedir? Buradan bir şeyler çıkar mı bilmiyorum, ama bir bakmakta fayda var eğer bakmadıysan. Kolay gelsin.
m3a78-eh aynı anakart bende var 2 hafta oldu alalı tam bir baş belası. vistamı kullanıyorsun... biosları çok sakat bunların aldığıma bin pişmanım
donanımın uyumlu olup olmadığını nasıl anlayabilirim? işletim sistemim vista ram bellek oranlarını hatırlamıyorum bilgisayar şu anda ben de değil ama 2gb ram in 1 gb ını falan kullanıyordu pc. Yardım etmeye çalıştığınız için çok sağolun. Bu arada ben de anakart sorun olduğunu okudum ve bunun ethernet sürücüsünden kaynaklandığını öğrendim. Driverları güncelleyince sorunun geçeceği yazıyodu ama olmadı ayrıca bios u da update ettim. Başka öneriniz varsa çok iyi olur artık kafayı yemek üzereyim
elinden çıkar o anakartı 780g msı anakart al.
servise aynı anakart ve amd 6000 sistem geldi. crysiste acayip kasılmalar vs vardı anakartı giga770 ile değiştirdik sorun kalktı. büyük olasılıkla anakart ile 6000 arasında güç konusunda bi problem var çünkü o anakarta amd4400 taktığımda hiç sorun çıkmadı.
benim sistemde hiç takılma yaşamadım arkadaşın dediği gibi sorun anakartta gibi gözüküyor
ok dediğiniz yapmaya çalışacağım teşekkürler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme