Şimdi Ara

pc çok ses yapıyor ve ayrıca yeni parçalar için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

masa ustu pc ım cok gurultulu calısıyor ( MODEL YÜKSELTMEDEN DAHA ACİL GURULTUYE BIR CARE BULMAM LAZIM )

ozellıklerı

q6600 işlemci
    gigabyte p35 anakart
    palit hd 4870 sonic ekran kartı
    4 gb ocz sogutuculu ram
    3 adet fan
    işlemci ve anakart için harici asus soğutucu
    feel hurricane kasa

cok ses yapıyor farklı odalara bıle ses gelıyor...kafam sısıyor...

coler master iyi bir kasa alsam fanları degıssem ekran kartı fanını degıssem
    sorun cozulur mu...? ne yapmam lazım neden ses yapar bu kadar...

ayrıca anakartımı ve ocz ramleri değiştirmek istiyorum 6 gb 2000 mhz ya da varsa 8 gb 2000 ocz ram almak istiyorum

anakart ve ram tavsiyeleri almak istiyorum sizden...

kasa, anakart ve ramleri değiştirsem performans açısından çok farklılık olur mu...?

ne yapayım sadece ses sorununu halledip parça değiştirmeyim mi ne dersiniz...?

şimdiden teşekkürler...inşallah doğru yere açmışımdır ilanı...

[

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yrlmz -- 11 Temmuz 2009; 3:55:29 >

• Öncelikle işlemciniz ile kullanacağınız en iyi çipset LGA 775 soket; P45 / X38 / X48 olur.

Bellek olarak ise max. 1200mhz DDR2'li bellek kullanabilirsiniz. Elinizdeki bellekler kaliteli sonuçta OCZ...

Ses için parça değişmekten ziyade mevcut sistemi sessizleştirmek lazım. Mevcut sisteminiz gayet iyi bence...

*** İlk önce kasa powerını değiştirin bence, kasanın kendi powerı ise 8cm'lik fanlıdır ve sesin büyük kaynağı o dur.

Eğer kasanın kendi powerı ise önerim 12cm fanlı olan bir powerdır mevcut sisteminize ve ilerisi için de yeterli gelecek bir ürün olur.

http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=38703

Oldukça sessiz ve serin çalışan stabil bir ürün 115 lira.

*** Ekran kartının fanını temizleyin tozlanmış olabilir...

Birde işlemciyi stok fanla kullanıyorsanız o da çok ses yapar, uygun fiyatlı olarak şu ürüne bakabilirsiniz...

http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=30786

Akasa LGA 775 bakır tabanlı soğutma 45 lira.

Şuan bence sisteminizi de değiştirmenize gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 11 Temmuz 2009; 3:55:28 >

• ÇOOOOOOOOOK TEŞEKKÜR EDERİM

anlattıklarınız dikkate alarak hemen üstüne düşücem inşallah...

yarın vatana gideyim Allah ın izniyle dediklerinize bakayım...

yanlız ekran kartını nasıl çıkarıp temizliyeceğim o tip şeylerle ilgili hiç bilgim yok...

kasanın yanı cam içersi toz içinde görüyorum
  • Kasa içini elektrik süpürgesi ile çekebilirsin donanıma dokunmadan en azından temizlenir içerisi...

Ekran kartının da fanını kulak temizleme çöpleri ile elden geçirebilirsin hafifçe sarsmadan ve baskı uygulamadan... Hava kanalına ya da fanın olduğu bölgeye de elekt. süp. tutabilirsin ya da çok güçlü üfleyen fön makinesi de olabilir

Dediklerimi kontrol et ona göre önerdiğim ürünleri al...

Powera bak standart kasa üstündeki üründür büyük ihtimal ona bak ona göre power alırsın.

İşlemci için de stok fan vardır sanırım o da çok ses yapar, ona göre de cpu fanını değişirsin, havalar zaten berbat sıcak bu da çok etkiledi.
  • Vatan bilgisayarda hava kompresörleri var resimdeki gibi al onlardan rahatına bak. Elektrik süpürgesi de olabilir ama bunun kadar etkili değil. Birde fanı havanın akımı ile dönmesini önle fazla devir fana zarar veriyor

pc çok ses yapıyor ve ayrıca yeni parçalar için yardım
  • az önce eğildim soktum kafamı kasanın dibine küçük bir fan var yanda önde de kocaman 1 tane

öndeki sııııııı diye sessiz çalışıyor atkadaki af edersin kıcını yırtıyor...bi de küçücük...

ordan çok ses geliyor anladığım kadarıyla...

acaba alttakı adreslerdeki kasalardan birini alsam ayrıca anakartı ve fanları degıstırsem nasıl olur...

kasalar cok hosuma gıdıyor sadece ...

belki oda sesi keser biraz dahadisarı hiç ses gelmez...

ne dersin leon-x

http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=30754

http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=39198

• yarın nasip olursa hava kompresörünede bakayım krm-iks

teşekkürler...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ufak fanı iptal et bence o kendini bile serinletemez...

Sendeki sıkıntı;

İşlemci fanı ve power fanından kaynaklı birde bu söz ettiğin kasa fanı, önce o kasa fanını devre dışı bırak, ses durumuna bak sonra, power kesinlikle değişmeli o power o ekran kartına ve diğer donanıma zarar verebilir, Feel powerlar kaliteli değil malesef.

Powerı değişince ve cpu stok fanını ses baya düşer. Şimdilik kasa alma.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yrlmz

yarın nasip olursa hava kompresörünede bakayım krm-iks

teşekkürler...

Rica ederim. Lüzumsuz olarak görme her daim lazım. En az ayda 1 kere genel temizliğini yapmalısın

http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=39198

linkdeki kasa güzel 700 watt psu ile uzun süre götürür

• tamam leon-x yarın ilgileneyim inşallah...

ilgin alakan için ayrıca teşekkür ederim...

yarın açarım hem süpürürüm içine hemde fanı iptal edeyim...

kasa almıyorum...

ama anakart ı dediğin anakarla la ve power ı değiştiriririm...

teşekkürler tekrar...
  • sana da teşekkürler krm-iks...seninle yardımlarını diikkate alacagım inşallah...

sana da iyi geceler...çok sağol...
  • acaba kasa markanız nedir
  • feel hurricane yan tarafı camlı olan serısı...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.