Şimdi Ara

Pc Calisiyor Goruntu Yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu sabah pcyi actim. Normal calisiyordu. Fakat ekran gelmiyor. Ramleri tek tek denedim. Ekran kartimi baska pcde kontrol falan ettim ama yok bana misin demiyor. Reset tusu su an calismiyor sistemde. Mouse'a guc geliyor ledleri yaniyor fakat Razer klavyeye gelmiyor guc. Monitore de goruntu gelmiyor. Cildirmak uzereyim biktim artik bu teknik sorunlardan!

Pc acilirken ki diit sesini de duyamiyorum. Anakart mi öldu acaba?

850w naxn psu
    8320 amd fx islemci
    8 gb cift modul 1600mhz ram
    Asus r9 380 4gb ekran karti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sorun anakartta ya da güç kaynağında.
    Başka bir sistemde tüm bileşenleri tek tek deneyip sorunlu parçayı bulabilirsiniz.
    Bana sorun anakartta gibi geldi.
    Deneme işlemlerine başlamadan önce anakart üzerindeki jumper aracılığı ile BIOS ayarlarını resetlemeyi deneyebilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hele bro sen o ekran kartını çıkart monitörün kablosunu anakartın onboardına yani kendi ekran kartına tak bi görüntü gelecekmi ses girşinin üstünde mavi bir parçadır oraya tak
  • herşeyden önce şu işlemci fanını temizlermisin ondan sonra dediklerimi yap
  • Tum parcalari denedim islemci dahil bie sorun yok. Tum parcalari takiliyken sadece ramleri cikarttim fakat buzzer hata sesi vermedi :( . Bu ay 2000 lira masraf yaptim. Yeni anakarti icin 6 ay bekliyicem daha maddo gucum kalmadi. 377 lira bir anakart ya el insaf kardesim.

• quote:

Orijinalden alıntı: wdffg

Tum parcalari denedim islemci dahil bie sorun yok. Tum parcalari takiliyken sadece ramleri cikarttim fakat buzzer hata sesi vermedi :( . Bu ay 2000 lira masraf yaptim. Yeni anakarti icin 6 ay bekliyicem daha maddo gucum kalmadi. 377 lira bir anakart ya el insaf kardesim.

Tüm parçaları denedim, hepsi sorunsuz çalışıyor. Sadece anakartı denemedim demek istediniz sanırım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KillForYou!

quote:

Orijinalden alıntı: wdffg

Tum parcalari denedim islemci dahil bie sorun yok. Tum parcalari takiliyken sadece ramleri cikarttim fakat buzzer hata sesi vermedi :( . Bu ay 2000 lira masraf yaptim. Yeni anakarti icin 6 ay bekliyicem daha maddo gucum kalmadi. 377 lira bir anakart ya el insaf kardesim.

Tüm parçaları denedim, hepsi sorunsuz çalışıyor. Sadece anakartı denemedim demek istediniz sanırım.

Evet, hasarli anakart ustunde denedim hepsini. Anakartda hicbir sekilde buzzer hata vermiyor.chipset yanmis dediler. Chipset neden yanar tam olarak?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop icin TV karti?
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • wdffg W kullanıcısına yanıt
    Allah yapısı değil. Kul yapısı. :)
    Yanması gayet normal.
    Üretim kalitesi düşüklüğü, transistör kalitesi, güç kaynağından kaynaklanan voltaj dalgalanması.
    Bir çok sebebi olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: KillForYou!

Allah yapısı değil. Kul yapısı. :)
    Yanması gayet normal.
    Üretim kalitesi düşüklüğü, transistör kalitesi, güç kaynağından kaynaklanan voltaj dalgalanması.
    Bir çok sebebi olabilir.

PSU'daki dalgalanma icin ne yapmam gerekiyor? Psu'nun girdigi fis, sartele bagli. Topraklama falan fistan her seyi mevcut. 850w Bronze Naxn Psu var alali 3 sene oluyor neredeyse. Sumo 5115 kasanin icinde almistim. Anakart MSI 970a-g46. Msi 970 gaming almayi dusunuyorum su an fakat psu kafami cok kurcaliyor. Anakarta bile param yetecek mi diye dusunurken bir de psu cikarsa basima cildiririm. Satip pcyi ps4 alirim. Psu'daki dalgalanmayi nasil olcebilirim? Yada bir sorun olup olmadigini nasil anlarim?

Amd fx 8320 + asus r9 380 4gb + msi 970 gaming + coolermaster likit sogutma var su an pcde. Ssd ve 1 adette Hdd var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wdffg -- 6 Aralık 2015; 17:09:30 >

• Ramlerin hepsini çıkar ardindan ram yokken çalıştır daha sonra kapat ramleri tak çalıştır. Bu şekilde aynı sorunu çözdüm.

• Her seyi denedim fakat chipset yanik durumda. Board'un ustunde bir yanik izi yok. Anakarta guc geliyor ama chipset donanimlari algilamiyor. 850w Naxn 82+ Bronz PSU var. Anakart alicam bir iki gune. Yine ayni sorunu yapar diye korkuyorum. Osiloskopla olcum yaptiricam. Bir sorun cikartir mi yine? Anakart yanarsa garanti disi kalir mi? MSI 970 Gaming dusunuyorum ama ESD entegresi var mi bilmiyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.