Bacaklarının biraz uzun olması bile sorundur aslında. Çalışmaz diye birşey yok ama bazı durumlarda kilitlenme veya başka hasarlar ortaya çıkabilir.
Gazlı havya tavsiye edebilirim kaliteli olmasına dikkat etmelisiniz.
Adam 2011de P4 anakart tamir etmiş, 2 sene sonra öneri geliyor
quote:
Orijinalden alıntı: IItwentysixII
Adam 2011de P4 anakart tamir etmiş, 2 sene sonra öneri geliyor
Bilgi bilgidir, senesi yılı olmaz. Bak 2 yıl sonra da konuya ben baktım ve bir şeyler öğrendim, gittim kaliteli bir gazlı havya aldım.
profesorpcP
kullanıcısına yanıt
hocam gazlı havyadan memnunmusunuz. bende bazı anakartlarda çok zorlanıyorum. ısı ayarlı havya istasyonu var ama devre ısıyı çok hızlı dağıtıyor sanırım açamıyorum. linkteki iki ürün arasında kararsız kaldım. çok fazla para harcamak istemiyorum ama sık sıkda yeni ürün almak istemiyorum.
Gazlıya gerek yok. Doğru dürüst de kullanmadım desem yeridir. Anakartlarda ısıyı çok çabuk soğurma özelliği olduğundan ve lehimlemede kullanılan alaşımdaki kalay oranı fazla olduğundan komponentler zor sökülüyor. Ben çözüm olarak ön ısıtma istasyonunda anakartı ısıtır lehim teli ile anakart üzerindeki lehimleri yumuşatır öyle çalışırım. Ekran kartı slotu bile söktüğüm oldu bu şekilde çok başarılı oluyor.
kondansatör için weller balta tipi 40-70w arası kullanabilirsin kısa süre içinde eskilerini kolayca sökerek yenilerini lehimleyebilirsin başka bir cihaz arama.
ilginize teşekkürler arkadaşlar ama o ısıtmalı cihazlar benim için biraz fazla ayda bi kaç kere kullanıyorum en fazla. balta tipi havyalarada baktım ama ucları çok kalın bana yaramaz. çözüm olarak ince işlerde kullandığımız istasyon havyanın sıcak havası ile önce ısıtıp sonra havya ile birlikte devam ettim. çok kolay oldu. gerçi içini temizlemek biraz uğraştırdı ve pek usta işi gibi olmadı ama zamanla daha iyi olacaktır.
bhazer
kullanıcısına yanıt
Hocam bahsettiğim buydu zaten profesyonel olmasa da sıcak hava da işini görür bir de sana tavsiyem lehimi kaliteli bir lehimle (tavsiyem Kumtel 0.75 mm) besle ve sonra lehim temizleme teli ile yedirerek çekmen. İçi de dışıda çok temiz olur ve çok çok daha kolay olur. Söktüğün parçayı tekrar lehimlerken çok zevk alırsın. Lehim temizleme teli olarak da Soldering marka tavsiye ederim. Gootwic ve proskit pek kaliteli değil. Aşağıdaki linkteki 1.5 mm kalınlığında sen 2.5 ya da 3 mm olanını bulmaya çalış.