Şimdi Ara

PC -> Amfi -> Hoparlör hakkında akademik bir soru

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, ne istediğimin iyi anlaşılması için kısaca tarzımdan bahsedeyim. Mevcutta edifier s550 kullanmaktayım. Eski bir creative kullanıcısıyım, 2003'de creative 5200 almıştım ve hala çalışmasına rağmen yeni birşey almak istedim ve 6 ay öncesine kadar s550 aldım, ama hala o eski ses sistemimi ararım. Bu sebeple berrak ve nasıl derler, detaylı/canlı sesleri severim. Gürültü en nefret ettiğim şeydir, bass ağırlıklı veya mid-bass'a dayanan hoparlör falan sevmem. Edifier kötü demiyorum, ama TV için pioneer vsx520 + s-estb 5.1 sistem kullanıyorum ve bundan sonra PC ses sistemi sönük geliyor.

Neyse, konuyu dağıtmadan soruma geleyim. Bilgisi olanlar bilir, HDMI ile en fazla stereo ses alabiliyoruz. DDL denedim ama güzel verim alamadım, latency olayı kulağımı kaşıdı. Yılların oyuncusuyum artık anlayabiliyorum bu tür farkları, ve rahatsız ediyor maalesef (cehalet mutlulukmuş gerçekten) Bu sebeple oyun oynayan biri için hala maalesef en iyi seçenek iyi bir ses kartı ile 5.1 analog çıkış alarak sesleri duymak. Halbuki ben de isterdim amfinin DAC'sini kullanarak sesleri işleyelim.

İşte bu noktada değişik bir ürün gördüm rastgele gezerken, ürün aşağıda:

Yanlış anladıysam düzeltin; bu veya buna benzer bir amfi sayesinde sesi 5.1 olarak amfiye iletiyorum ama maalesef amfinin değil ses kartının DAC (digital analogue converter) ünitesini kullanıyorum. Bu yüzden ses kalitem artamıyor. Fakat dandik bir hoparlörü besleyeceğime Polk tsi 400 benzeri birşey alıp bunlardan 5.1 oyun sesi alabiliyorum. Eğer böyleyse, burada amfi benim için sadece trafo görevi mi görüyor? Kas gücü? Yoksa seste temizlik/derinlik gibi kalitesel katkıları da olur mu?

Veya bu sorunsalım için başka bir çözüm önerisi olan var mı? Örneğin 5.1 sesi işlemeden amfiye gönderme şansım var mı?

Dünyayı mı kurtarıyorsun ne bu kasma demeyin, aslında bu konular konuşularak insanların sesin izlediği rota ve işleme sırasında başına gelenler daha net anlaşılabilir ve hepimiz konudan az çok anlayan insanlara dönüşebiliriz.

Cevap vereceklere şimdiden teşekkür ederim.

• crimsonrivers C kullanıcısına yanıt
    Bu ürünün fiyatı ne kadar ben de almak isterim diyip cevaba geçelim o gösterdiğin yerden bağayıp pre amp tan çıkarak speakerlarını patlatmadan dah temiz ses alırsın, ama speakerların eminim 8 ohm luk yerden gelen çıkışa dayanamaz :D
  • kusura bakma anlayamadım :)
    "o gösterdiğin yerden bağayıp pre amp tan"

pc ses sistemi speaker'ları kaç ohm hiç bakmadım hazır sistem oldugu için
  • Merhaba öncelikle HDMI dan 7+1 e kadar ses alınıyor pio 520 ise HDMI dan çözebiliyor tabi çözmeden aktarmanız lazım yoksa sadece sesi güçlendirmek için işe yarar bence bilgisyarıda vsx 520 ye bağlayın ve surround sesi alın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi des_955 -- 12 Aralık 2013; 15:03:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: des_955

Merhaba öncelikle HDMI dan 7+1 e kadar ses alınıyor pio 520 ise HDMI dan çözebiliyor tabi çözmeden aktarmanız lazım yoksa sadece sesi güçlendirmek için işe yarar bence bilgisyarıda vsx 520 ye bağlayın ve surround sesi alın

merhaba,
    yanlışınız var hdmi'dan sıkıştırılmışsa ancak stereo ses alınır. DTS gibi ses sıkıştırılmış dijital ses varsa ancak 5.1-7.1 ses alınır. Böyle durumlarda sıkıntım yok, benim olayım örneğin bir oyundan çıkan 5.1'i amfi ile alabilmek. bu durum hdmi ile mümkün değil. ancak DDL ile sıkıştırıp amfiye çözdüreceksiniz bu da biraz gecikme oluşturuyor
  • Yazdiklariniz dogrudur konu hdmi ile baglanan bir avr den pc oyunlarinda cevresel ses almak ise dts connect yada ddl disinda secenek bildigim kadariyla yok.

Yapilan islem nedenli bir gecikme kacinilmaz ancak ddl destekli her ses kartinin gecikme degerleri aynimidir sanirim arastirilmasi gereken bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • analog girişli amfi dışında bana seçenek yok gibi görünüyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mrb arkadslar bende sony strdh520 kullanıyorum sesi hdmdn alıyorum optiktnde kullandm ama daha önce kullandığm analog 5+1 çıkışlı microlabx14 arka kolonlardn aldğım surrond çevresel sesi sony520den alamıyorum ses geliyor ama net deil her arka sesi vermiyor çoğunlukla hep filmin fon müzik sesleri geliyor nerdeyse filmn bütün müzik sesleri sorrondlrdn geliyor hertürlü film denedm mkv x264 bluray dvd hep aynı istedğim çevresel sesi arka sorrond sesleri istedğim gibi alamıyorum sadece filmlerdeki mermilern ve füzelrern giderkn çıkrdı ince sesleri filan veriyor arada hdmdm vede optiktn sadece stereo sesimi alabiliriz cvplarnz içinşimdidn tşkrler arkadslar
  • benim anlamadığım bir şey var. harici bir amfiye aktif bir woofer takıldığı zaman ses çözme işlemini hangisi yapıyor? ayrıca amfi, kendisine bağlanılan ses sistemlerinin gücünü arttırma gibi bir özelliği var mıdır?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.