selam arkadaşlar.yeni bir bilgisayar aldım. anakart : gigabyte ma770-s3 işlemci :amd 6400 (3.2ghz) ram :ocz 2*1GB pltm 800 mhz kasa :trmlke 430 W bilgisayara yeniden başlat veya kapattığın zaman tekrardan açılmıyor.kasa,fanlar falan çalışıyor fakat ekrana hiç görüntü gelmiyor.bios ekranı dahil.5-6 kez resetliyeceksin veya komple kapatıcaksın bir kaç denmeden sonra açılıyor.açıldıktan sonra ise herhangi bir aksaklık olmuyor.bunun sebebi ne olabilir tşklr.....
%90 ramlerden sorun var.%9ekran kartında.%1 diğer ihtimaller... kolay gelsin
ramlerden hata verse herhangı bır seslı uyarı yaparmı bi ikinci olarak anakarttan falan kaynaklanmaz değilmi.bir de dualkıt ramlerı nasıl takmak daha mantıklı aynı renge mı yoksa farklı renklere mi...birde diyorum ki sıfırdan tekrar bir format atsam faydası olurmu
tşkler.............
kada calısıyo ekrana goruntu gelmiyorsa kasa tozluysa tozunu komporesorle al ramleri sök geri tak ekran kartın onboard değilde harici ekran kartı ise; onboard ekran kartına tak ve pc ac biosa gir biosda fabrika ayarlarına geri donme ile alakalı load ile baslayan seceneklerin ikisinide işaretle sonra kaydet ve cık noramale donecektir.. eğer sadece onboardan bağlanıyorsan onda da aynı işlenleri yapabilirsin onboard dediğim anakarta bağlı tumlesik ekran kartı kolay gelsin...
ilginize teşekkürler arkadaşlar.pc yi yeni toplamıştık.ben başa çıkamadım bugün aldığım yer ile görüştük teslim edicem büyük ihtimalle anakart değişecek.. tşkler........