Şimdi Ara

PB LS44HR Switchable graphics ?!?!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Dün kampanyadan dolayı packard bell easynote LS44-HR model notebook satın aldım. Satın aldığım yerde yaptıkları kurulumdan sonra eve geldiğimde packard bell in gereksiz programları, norton gibi gitmek bilmeyen illetten dolayı ve HDD 2 ye bölmek istediğinden ocak 2012 güncel Windows 7 Ultimate 64 bit ile yeni kurulum yaptım. Kurulum sonrası Packard bellin destek bölümünden notebook için olan driverları indirdim. Chipset, wlan, ethernet gibi sürücüleri kurduktan sonra Amd ati nin sitesine girerek Ati radeon HD 7670M model kartı seçeneklerde bulamadığımdan, "AMD Mobility Radeon™ Driver Verification Tool" indirdim, programı açtığımda "Bu sürücü ile desteklenen ekran kartı yok" gibi bir şeyler yazdı. bunun üzerine, güncel win7 64bit ati driver indirdim, kurulum yapıldı göründü fakat bir değişiklik olmadı, ati ccc ne klasörlerde nede taskbarda çıkmadı. Dx-diag açtığımda da ekran kartı ile ilgili vga display 8-bit den başka birşey yazmadığını gördüm. Daha sonra "http://forum.donanimhaber.com/m_59856337/mpage_1/f_/key_//tm.htm#61414983" bu topicdeki bios güncellemeyi uyguladım ve ayarları yaptım, yine dh de bir arkadaşın önerdiği linkten ati mobility driver indirip kurdum aynı şekilde kurulum tamamlandı yazmasına rağmen sonuç alamadım.

    1- Ati driver kurmadan önce gereken başka bir program veya dosya var mıdır ? - Dotfxnet 3-4 gibi-
    2- Notebook içindeki sürücülerin kurulumu için herhangi bir sıra var mıdır ?
    3- Intel yerleşik ekran kartını tamamen devredışı bırakıp, sadece ati kartın üzerinden çalışmaya devam etmek gibi bir seçenek mevcut mudur ?

    Teşekkürler, saygılar







  • Bugün packard bell destek hattını aradım, yardımcı olmaya çalıştılar ama çözüm bulamadık. Tesadüfen bios dan grafik seçeneğini switchable yerine integrated olarak değiştirdim, windows a geçtiğimde yazılım otomatik olarak kuruldu, şu an intel ekran kartı kuruldu tekrar bios dan switchable yaptım, amd nin driverini kurmayı denedim fakat kurulum tamamlandı demesine rağmen AMd sdk dan başka bir şey kurmamış ortada ne sürücü var ne ccc... :S araştırmaya devam..

     PB LS44HR Switchable graphics ?!?!
  • İlk önce bütünleşik ekran kartının driver'ını kurmalısınız, aksi halde diğeri kurulmuyor. Buna benzer bir hadise yaşadım, yalnız benimki nVidia'ydı. Driver kurmaya kalktığımda hata veriyordu, Intel'in sürücülerini kurunca düzelmişti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nemésis

    İlk önce bütünleşik ekran kartının driver'ını kurmalısınız, aksi halde diğeri kurulmuyor. Buna benzer bir hadise yaşadım, yalnız benimki nVidia'ydı. Driver kurmaya kalktığımda hata veriyordu, Intel'in sürücülerini kurunca düzelmişti.


    Intel i kurdum, fakat ati yine kurulmadı. bende aldıgım yere götürdüm, 1 hafta sonra yani bugün hazır dediler, bakalım alıp görücem çözebilmişler mi sorunu..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: juveline

    quote:

    Orijinalden alıntı: Nemésis

    İlk önce bütünleşik ekran kartının driver'ını kurmalısınız, aksi halde diğeri kurulmuyor. Buna benzer bir hadise yaşadım, yalnız benimki nVidia'ydı. Driver kurmaya kalktığımda hata veriyordu, Intel'in sürücülerini kurunca düzelmişti.


    Intel i kurdum, fakat ati yine kurulmadı. bende aldıgım yere götürdüm, 1 hafta sonra yani bugün hazır dediler, bakalım alıp görücem çözebilmişler mi sorunu..


    Umarım hallolmuştur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben de Windows 7 Ultimate 64 Bitkurdum bu sabah. Şimdi tüm yardımlarınızı bekliyorum. Ekran kartını direkt olarak yükledi, hiç Intel falan uğraşmadım. Hangi sürücüden derseniz cep telefonu denilen benim canavardan Asus (Yoksa Acer mıydı?)'un sitesinde bulunan ekran kartı sürücüsünü yükledim. Hiiiç sorun vermedi öyle Packard Bell'in sitesindeki gibi. Size de öneririm.

    Ben bu Windows sürümünü torrent'ten indirdim. Bende DVD de yoktu, ben de Daemon Tools'tan kurdum Şimdi C'ye Windows.old diye bir klasör attı. Zaten işletim sistemi de "Windows'taki tüm dosyalarınız C'ye atılacak ama eski işletim sistemini kullanamazsınız." diye uyarı verdi. İngilizce olarak. Bir de o var. İşletim sistemim İngilizce, onu rahat bir şekilde Denetim Masası'ndan Türkçe yapabilirim, değil mi? Peki bu Windows.old'u direkt olarak Shift+Delete yapsam ne olur? Bunu zaten program ekle kaldırdan ya da başka bir uninstall şeklinde silemem.

    Özellikle son sorumun yanıtını alabilirsem çok sevinirim. Bilgisayar ile gelen Windows'u kazıyıp yeni Windows yükleyen arkadaşlar diğer sürücüleri Packard Bell'in sitesinden mi indirdi?




  • Merhaba

    Packard Bell LS44 HR 611 TK notebook sahibiyim. Formatlayıp Windows 7 Ultimate sürümünü kurdum. Kendi sitesinden driverları indirip kuramadım. Ekran kartı kalmıştı sadece.

    Orjinaline geri yükledim. C'nin içerisinde OEM klasörünün yedeğini aldım.

    OEM\Preload\Autorun\AutorunX

    İçerisinde AutorunX uygulamasını çalıştırarak tüm sürücüleri ve yazılımları yükledim. Orjinali gibi oldu. Hiç bir sorun yok şuanda. Diğer modellerinde de bu klasör vardır sanırım.

    Hala format atıpta driverları yüklemekte sorunu olan arkadaşlar varsa buraya yazsınlar elimden geleni yaparım.
  • Tüm sorunlarımı kendim çözdüm, bu konularda yardımcı olabileceğim bir şey varsa ben de hazırım.
  • Bende cihaza orjinal işletim sistemini yüklettim, şu an sorunsuz çalışıyor sadece windows 7 home basic olarak kalması dışında :)
  • bana da yardım eder misiniz hiç bilmiyorum nasıl yapacağımı msn adresim by1b0@hotmail.com
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.