Şimdi Ara

Paxil ve Lustral arasında ne fark var? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
3
Favori
206.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • paxsili ben bir ay kullandım ve çöpe attım çok iyi etkileri oldu acayip mutluluk verdi sonra iyleşdiğimi düşünerek bıraktım ama iyleşmemişdim ilacı bıraktıkdan bir hafta sonra aynı duruma geldim. tekrar başladım bu seferde nerdeyse ölüyodum kusmalar mide bulantısı baş ağrısı acile gidip iğne yemek zornda kaldım uyku problemleri olanlar bunları denemesin ya atarax yada laroxy ilacını kullansınlar hafif etkili ve her doktorun yazacağı ilaçlardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PAXMAHNHOB

Lustral mı alıyorsun? Benim 10 ay oldu alalı. 150 mg alıyorum....

Bu mesajı yazdığımda 10 aydır kullanıyormuşum.. Şuan hala kullanıyorum, bir ara doz düşürüp yavaş yavaş bıraktım, pek bir sorun olmadı, asıl alma nedenlerim tekrarlamadı ama pozitif düşünme azaldı, çabuk öfkelenmeler ve öfke kontrolsüzlüğü artınca tekrar başladım. Bu sefer dozu düşük tutuyorum önceki dozun 1/6 sı kadar. Çünkü Obsessiyon, depresyon vs. için değil sadece öfke kontrolü ve daha pozitif düşünebilmek için kullanıyorum. Zaten uzun bir süre kullandım, doz ne olursa olsun artık kullanmamayı, bırakmayı düşünmüyorum. Sinirli olan, olumsuz düşünen herkes bence bir şekilde SSRI tarzı anti depresan kullanmalı. İlacı kullandığımdan beri toplamda 20 kilo aldım (80 kilo oldum), ilaç gerçekten terletiyormuş, sebep alınan kilo değil ilaç yani. Ayrıca metabolizmam yavaşladı ama bu ilaçtan değil yaşım 27 olduğundan da olabilir. Hatta kilo almamda bu yüzden olabilir.. Fakat ilaçtan olduğu kesin olan birşey varki, bu ilacı alanların cinsel performansı neredeyse yarı yarıya düşüyor ve geç boşalma yapıyor. Geç boşalmanın önüne geçmek için iki ilişki arasına birkaç gün koymak gerekiyor buda haftalık aylık skoru bayağı bir düşürüyor.
  • Bu paxil ne ilaçmış arkadaş.Anti depresanlar içinde en manyak olanı gibi olmakta birlikte her güzelin bir kötü yanı vardır lafınada tam uyuyor.Tamam belkide en iyi anti-depresan ilacı ya da en etkili olanı diyelim ama belkiden en fazla bağımlılık yapan anti-depresan olmasıda ister istemez insanı korkutmuyor değil.Ne kadar iyi olursa olsun ama bağımlılık yapması kötü gibi
  • Bugün paxile başladım bende sevdiklerimi kaybetme korkusu topluma çıkamama korkusu ve toplum arasında bişi yerken elim ayağım titriyordu. bu ilacın yanında atarax verdi dr.ataraxta gece kabuslarım vardı. Ama bakıorumda paxil hepsinin toplam ilacı bugün içtim sersem gibiydim iş yerimde gözlerim açık uyudum diebilirim ama ilacı içmem gerekiyor. geçen hafta kalpten acile kalktım dr. bana psikiyatrie git dedi. meğer anksiyete bozukluğum varmış.:( İnşallah hepimiz bir çırpıda düzeliriz. Bana yazmak isteyene konuşalım yeni başladım. konuşmaya ihtiyacım var moral için...
  • Doktor bana da Paxil verdi. 1 ay kullanıp tekrar gideceğim. bakalım ne olacak
  • Paxil kullanıyorum 3 ayda 25 kilo aldım ve bütün gün yatma pozisyonundayım.Bir kendime gelemedim aylardır
  • Tıpçı olarak bende size deneyimlerimi aktarayım.
    Bende sanırım derslerin ve araştırmaların verdiği stres ile uzman bir hekimden yardım aldım.
    Aslında benim durumum çok daha farklı olmasına rağmen farklı yöntemler denedik.
    Mesela ilk etapta 150lik efexor 2x1 şeklinde ve buna ek olarak da 200lük meresa sabah 1/4 ve akşam 1 şeklinde.
    Daha sonra buraya 40lık citol ü de dahil ettik.
    Fakat bu karışım depresyon nöbetlerinin tedavisi için değil ertelemesi için uygulanan bir yöntem.
    Sıkıntılı durumu(zaman olarak) atlattıktan sonra kademeli olarak öncelikle citol ve meresayı en son efexor azaltıp ilaç kesimini yaptık.
    Fakat bu sefer tedaviye en yakın çözümü araştırdık.
    Lustral tedavisine başladım.
    (Tespit ettiğim kadarı ile rahatszlığım Obsesif Kompulsif Bozukluk)
    Bilindiği üzere lustral da tedavi edici değildir ama bildiğiniz gibi OKB vb tedavilerde aslolan hastanın o rahatsızlıkla yaşamasına alışması yöntemi ile olur.
    Bu nedenle hayata ayak uydurmanız açısından lustral kas faaliyetlerinizi ve düşüncelerinizi etkilemez.
    Libidoya bilinen bir kontrendikasyona rastlanılmadı. Ama vücut kimyasına bağlı olarak bu değişebilir.
    siz lütfen hekiminizin önerisine kulak verin ve lütfen fikir amaçlı olarak başka bir hekime danışınız. danışacağınız hekim aile hekiminiz olabilir.
    Saygılarımla.
  • açıkçası paxil kullanmadım ama lustralı yaklaşık 8 aydır kullanıyorum dozaşımlı ilk 4 ay 50 sonra 100 MG kullandım şöyle söyleyeyim ben depresyonda olduğum dönemde gittim şikayetlerim aşırı takıntı pişmanlık üzününtü haliydi doktor bu ilacı verdi ve farkı 1 ay sonra göreceksin dedi şöyle söyleyeyim ot gibi evden yataktan çıkmayan ben zamanla hayata döndüm takıntıları yok ediyor tek sorun ki ne kadar sorundur bilmiyorum bağımlılık yaptığını söyleyebilirim yani 3 gün kullanmassam ruh halim bozuluyor ama bu kullanmamanızı gerektirmez çünkü kullanmasanızda aynı ruh hali içinde olacaksınız yemek uyku felan hiç bir şekilde problem olmuyor tek yan etkisi erkeklerde gecikme oluyor ee o kadarda olsun kessinlikle kullanmalısınız hayata döndürüyor bu ilaç
  • Ben paxil ile o kadar kilo aldımki bu sefer ondan dolayı depresyona girdim ve aniden ilacı kesdim hop hastanelik oldum
  • Arkadaşlar bir ilaç firmasında çalışan olarak sizlerden ve özellikle forum yöneticilerimiz ve adminlerimizden bir ricam var forumda ilaç kullanımı ,firmalar ,ürünlerin reçetelendirilmeleri etkileşimleri bu konular hakkında çıkan yazı ,yorum veya mesajların yayınlarını ayrıca forumda ilaç kullanım bilgileri doz düzenlemesi gibi bilgiler kişiden kişiye değişkenlik göstereceğinden LÜTFEN KULLANDIĞINIZ VEYA KULLANMAK ÜZERE SİZE VERİLEN İLAÇLARINIZ HAKKINDA SADECE ECZACINIZA VE İLGİLİ HEKİMİNİZE DANIŞARAK KAFANIZDAKİ SORU İŞARETLERİNDEN İSTEDİĞİNİZ CEVAPLARI ALDIKTAN SONRA KULLANIN.EĞER BURADA PAYLAŞTIĞINIZ BİLGİLER NETİCESİNDE FORUMA GİREN BİRÇOK KİŞİ YANLIŞ YÖNLENDİRMELER NETİCESİNDE EĞER HERHANGİ BİR KOMPLİKASYON GELİŞİRSE BU SİZLERİ SORUMLU YAPACAKTIR.AYRICA FİRMALAR BURADA Kİ YORUMLAR DOĞRULTUSUNDA SİZE DAVA DA AÇABİLİRLER BU NEDENLE LÜTFEN ECZANE VE HEKİME DANIŞIN...

SAYGILARIMLA..........
  • quote:

Orijinalden alıntı: aktassa

Tıpçı olarak bende size deneyimlerimi aktarayım.
    Bende sanırım derslerin ve araştırmaların verdiği stres ile uzman bir hekimden yardım aldım.
    Aslında benim durumum çok daha farklı olmasına rağmen farklı yöntemler denedik.
    Mesela ilk etapta 150lik efexor 2x1 şeklinde ve buna ek olarak da 200lük meresa sabah 1/4 ve akşam 1 şeklinde.
    Daha sonra buraya 40lık citol ü de dahil ettik.
    Fakat bu karışım depresyon nöbetlerinin tedavisi için değil ertelemesi için uygulanan bir yöntem.
    Sıkıntılı durumu(zaman olarak) atlattıktan sonra kademeli olarak öncelikle citol ve meresayı en son efexor azaltıp ilaç kesimini yaptık.
    Fakat bu sefer tedaviye en yakın çözümü araştırdık.
    Lustral tedavisine başladım.
    (Tespit ettiğim kadarı ile rahatszlığım Obsesif Kompulsif Bozukluk)
    Bilindiği üzere lustral da tedavi edici değildir ama bildiğiniz gibi OKB vb tedavilerde aslolan hastanın o rahatsızlıkla yaşamasına alışması yöntemi ile olur.
    Bu nedenle hayata ayak uydurmanız açısından lustral kas faaliyetlerinizi ve düşüncelerinizi etkilemez.
    Libidoya bilinen bir kontrendikasyona rastlanılmadı. Ama vücut kimyasına bağlı olarak bu değişebilir.
    siz lütfen hekiminizin önerisine kulak verin ve lütfen fikir amaçlı olarak başka bir hekime danışınız. danışacağınız hekim aile hekiminiz olabilir.
    Saygılarımla.

Google'dan rastgele gördüm bu konuyu.. Böyle saçma sapan bir yorum görmedim hayatımda.. Lustral tedavi edici değilmiş.. OKB hastaları o rahatsızlıkla yaşamayı öğrenirmiş... Nasıl tıpçısın sen kardeş ? Burayı bir okb hastası okusa böyle yalan yanlış mesajını görse ve inansa ?
  • Bir sosyal fobi ve buna eşlik eden anksiyete ve daha sonrada depresyon hastası olarak o doktor bu doktor dolaştım ve tam bi dneme tahtası oldum bazıları lustraldan bahsetmiş bana göre en kötü ssrı ilaçlarından biridir piyasadaki hemen hemen tüm bu tür ilaçları kullnadım en pahalısından en ucuzuna kadar ssrı(seretonin geri alım inhibitörü) bu ilaçların bi işe yaramdığını söyliyebilirim şu anda bezodiazepin içeren bi ilaçla idare etmeye çalışıyorum ama oda kesin çözüm deil avrupada %90 larda sosyal fobi başarısı olan NARDİL İSİMLİ MAO İNHİBİTÖRÜ MAALESEF Türkiyede yıllardır yok niye: mayalı yiyeceklerle etkileşime giriyormuş olsun diet yaprız.Türkiyede MAO inhibitörü AURORİX var oda seçici ve geri dönüşümlü ve amerika ilaç dairesinden onay bile alamamış bi ilaç.Bu kadar etkili bir ilaç nasıl TÜRKİYEDE olmaz anlamış deilim yurt dışından getirtme prosedürünüde bilmiyorum varsa bi yolu sosyal güvenlik kurulu bunu karşılarmı bi cevap bekliyorum...Ama siz yinede doktorunuzun özellikle güveniyorsanız sözünden çıkmayınn...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sacit37

merhba arkadaşları ben 4 ay önce tanıştım dostumla ama uzaklaşmak istiyorum artık hayatımı etkiliyor bana dosktorum paxil ve mirtaron verdi ama ben inrat korkusu yüzündenkullnamadım osıralr çok ta korkuyordum zaten şimdide var braz ma okadar değil arkadaşlar bna ne öneririsiniz 8 yıllık bilgisayrcıyı işimin uzmanıyım ma 4 aydır çalışamıyorum aslında herşeyin üzerine giderek beya bi yol katttim ma sanırım birazdaha cesaretlemmem için bişeyler gerekiyor hyata tam bplanamıyorum bişleylerle uğraşmak istemiyorum siz ce napmlıyom hergün yatarak ömür geçiyo bna yardımcı olursanız çok sevineceğim selam ve saygılarımla artı olarak kulaklarımda 4 aydır cınlamalar var nti deprasana başlarsam bunlarda bitermi herkeze ALLAHTAN SAĞLIK DİLRİM

Bende Bilgisayarcıyım dostum aynı sorunlar bendede var. Sendede sanırım boyun düzleşmesi var beyin cerrahına görünsen iyi olur. tabii yazıyı yazalı çok olmuş muhakkak gitmişsindir diye düşünüyorum
  • Yorumları okudum fakat farklı bir problemim var; Psikiyatriye muayene oldum, Prozac verdi, ilk 2 ay bir tablet ikinci ay 2 şer tablet 3-4 cü aylarda 3er tablet son aylara doğru, dozu düşürerek bıraktım, toplam 7 ay falan kullandım. Tedavinin ilk aşamasında boşalırken cinsel hazı baskıladığını farkettim, ilaca devam ederken bu sorun hep oldu, ilacı bıraktım ve 1,5 yıl geçmesine rağmen sorun hala devam ediyor. Hastalık Allah'tan gelen birşey herkezin sorunu ayrı ayrı fakat, askerde uykusuzluk sorunu ile buna benzer ilaçlardan kullanıyordum, nöbetçi subay dolaplarımızı kontrol ederken ilaçları gördü ve bana nasihatta bulundu, hayatta çok zor durumda kalmadıkça bu ilaçları kullanmayın, KALICI cinsel sorunlara neden olur demişti, sonra anladım ama ne çare !!! 6 Aydır gitmediğim bölüm kalmadı o oroya gönderiyor o oraya gönderiyor, sorunu çözemediler, artık bitkisel keçiboynuzunu zemzemde kaynatıp içmeyi öneren bir doktorun tavsiyesini deneyeceğim, tabi zemzem kullanırken dikkat edin mucizevi kutsal bir su ve kesinlikle böbreklere uğramadığı için sadece yatarken içmek gerekir, aksi taktirde böbreklere zararlıymış. Ereksiyonda sorun olmuyor, enteresandırki en son boşalırken haz kalitesini baskılıyor, ama Prozac kullanarak mükemmel bir fit vücut yapabilirsiniz sabah aç karına olmak şartıyla!!! Prozac'ın en büyük özelliği serotinin seviyesini uzun süre korumasıymış, dolayısı ile dopamini baskılıyor olabilir.. Başka önerisi olan varmı, aynı sorunu yaşayan? Prozac ilacın benim üzerimde yaptığı olumsuz etkiyi anlattım, herkezin yapısı farklı olacağından aynı sorunlar olmayabilir, yanlış bir yönlendirme yapıpta ilaç firmasını töhmet altında bırakmak istemem, zira kontrollerim devam ediyor, belkide altından başka bir nedende çıkabilir, ilacı bıraktıktan sonra tatlı yeme isteği başladı, sorunlar bunlar. Herkeze geçmiş olsun, hekime danışmadan sadece buraları baz alırsanız iş dahada çıkmaza düşebilir, hekim kontrolü ile deneme yanılma yapmak çok daha mantıklıdır, ama çaresizlik insana acaba dedirtiyor.

Paxil ve Lustral arasında ne fark var?

Paxil ve Lustral arasında ne fark var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cançevik -- 13 Mart 2012; 19:52:33 >
  • Bu ilaci birden kestikten sonra acillik olmustum. Simdi ne guluyorum o halimr vucut komple titriyor ama durduramiyordun. Sanki vucut ayri telden takiliyordu.

Super ilac ama ne guzeldim cok kilo almistim ama simdi yine korkularim ve acilarim tavan yapti.
  • Prozac sabah kahvaltıdan 15 dakika önce alınırsa mükemmel zayıflatıyor, bu yönden süper.
  • quote:

Orijinalden alıntı: evvabbay

Prozac sabah kahvaltıdan 15 dakika önce alınırsa mükemmel zayıflatıyor, bu yönden süper.

ne mantıkla ? Metabolzmayı mı hızlandırıyor
  • Sadece erken boşalmayı önlemek için kullanılması gereken, enaz yan etkisi olan, erken boşalmada en başarılı, en ucuz antidepresan hangisidir acaba? Yada bu amaçla kullanılacak ve pahalı olmayacak, yanetkisi az olacak başka bir ilaç var mı? Ayrıca aile hekimi yazarsa daha da iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaRaSSS

Sadece erken boşalmayı önlemek için kullanılması gereken, enaz yan etkisi olan, erken boşalmada en başarılı, en ucuz antidepresan hangisidir acaba? Yada bu amaçla kullanılacak ve pahalı olmayacak, yanetkisi az olacak başka bir ilaç var mı? Ayrıca aile hekimi yazarsa daha da iyi olur

cipram. ama rica ediyorum hiç bir ilacı doktora görünmeden kullanma.
  • aynı bu sebeple ben doktora gittim esmax 20 mg verdi üroloji uzmanı bir dene kardeş belki sana da faydası olur ben 3 günfür kullanıyorum ama uyku getiriyor
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.