Şimdi Ara

PAÜ tıptan yatay geçiş yapan var mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: plutonqueni Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • eğitim sistemini çok arastirmamistim bu sene baslicam ama bir türlü içime sinmiyor sanki okuyan var mı burayı ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• aktif eğitim, pdö sistemi. 2 haftada 1 sınav, 2ayda 1 büyük sınav. sürekli tempo ki çok güzel bir şey bence. eğer düzenli çalışıyorsan her yer güzeldir. pdöler hocasına göre değişir. hoca güzelce birlikte bilgi paylaşır, konu paylaştırır ve ortak hazırlanıp tartışılırsa sıkıntı yok. ama herkes sus pus ise gruptakiler sıkıntı büyük, zevk vermez.

• MordSithh kullanıcısına yanıt
    Teorik egitimden memnun musunuz ?yeterli geliyor mu ? Konuların az anlatılması sıkıntı çıkarıyor mu?

• plutonqueni P kullanıcısına yanıt

İlla ki belli başlı konularda sıkıntı çıkıyor. Yeterliden kasıt? Zaten teorik, ne bekliyorsunuz örneğin?. Pratik de var ama teorik+pratiği 4ten itibaren hissediyorsun diyelim . Aktif eğitim de olunca işte tam detayına kadar anlatmıyorlar bazı konuları size kalıyor. Geçmek için geçilir ama öğrenmeye gelince her zamanki gibi özveri lazım. Laylaylom okursanız zaten unutun. Uygulamalara, pratiklere , derslere girin. Seçmelileri ilk sınıftan verip geçersiniz. Devamsızlıgı unutmayın tabi. Girmeseniz de olur onlara pek. Ama dersleri 1 hocadan 1 de kendiniz yaptınız mı mis gibi. sınav haftası zaten hatim XD bu herkes için zaten. öyle..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MordSithh -- 24 Ağustos 2022; 17:22:11 >
    Biraz fazla tepki verdiniz sonuçta diğer fakültelerden farklı bir sistem sorduğum sorular gayet normal laylaylom geçirmek için yazmadim tabiki bu fakülteyi sonuna kadar çalışıcam bir noktada hocaların da gerekli eğitimi vermesi gerekir

fazla tepki değil emin olun :)) ben sadece olabilecek olasılıklar adına konuşuyorum. Eksik bir şey kalmasın diye. her türlü durumu anlatmaya clısıyorum. detaycı adamımdır biraz. bana sormanız lazım ki ben anlatıyım. yksa anlat anlat bitmez :) ilk 3 yıl teorik yapcak bir şey yok. güzelce calısıp kafaya sokmak gerek temelleri. zamanı gelince tekrar edilip oturuyo zaten . bir anda olacak bir şey değil malum  

Şimdi 4.sınıf oldum not: pediatri stajındayım artık her şey daha zor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • denizli ortam nasıl

PAÜ'den devam mı? Ben de mezun oldum atanmayı bekliyoruz bakalım :')

Şunu söyleyebilirim normal derslerde olması gerektiği şekilde katılıp çalışırsanız gene bir şey anlamayacaksınız :)) Çünkü TUS harici cidden bir şeyler anlaşılmıyor bence fazla rahatlıktan. Son 1.5sene tus tekrarında yapacağınız şeylerden öğreneceksiniz çoğu şeyi. Pediatri zordu hep. Ama rahat edersiniz cerrahi ve KDH'da. 1.5 2 ay rahat. Şimdiden vize almanızı öneririm. 4.sınıf da boş. 5in sonuna doğru ciddiyete bindirmek gerek.

Hocam peki kendinizi yeterli bir pratisyen hekim olarak görüyor musunuz ben ilerde mezun olup atandığımda kendimi klinik beceri olsun tanı koyma olsun her bakımdan yeterli hissetmek istiyorum bu konuda ne düşünüyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plutonqueni -- 4 Eylül 2025; 10:9:27 >

Hayır tabii ki hiç de bile. Bu sistemin sorunu. TUS gibi masif bi odak varken ne kadar zorlarsanız zorlayın olmayacak. Zamanla gelişecek. Ben de yeni başlayacağım bakalım. Göreceğiz

• Sizin için hayırlısı olsun hocam
    Bu fakülte beni mental ve fiziksel olarak çok yordu, artık umudumun son demlerindeyim diyebilirim
    Görücez bakalım 6 senenin sonunda iyi bir hekim çıkacak mıyım...
    not: iyi hekim yetiştirdiklerini idda ediyorlar(!)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plutonqueni -- 4 Eylül 2025; 16:47:7 >

Kesinlikle. MSD sistemi çok yoruyor insanı. Alışınca tatlı oluyor ama :) 1 hafta dinlen 1 hafta çalış gibi bir taktik uygulamıştım. Zamanında düzgün notlar alırsanız ileride tekrar ederseniz kendi anlayacağınız şekilde, gerisi gelecektir. Yoksa kim ne derse desin bu kişisel gelişime bakıyor. Cerrahpaşa veya başka bir yerdeki hoca ekstra ne anlatıyor? EVet belki anlatım biçimi farklı doğru bir şey diyemem ama aynı şey sonuçta. 1+1 e 3 demedikleri sürece :) TUS'a çalışırken anlayacaksınız her şeyi bir anda öğrendiğinizi. Kimse 1.sınıftaki kimyadan bir şey hatırlamayacak ki olması gereken sağlıklı kafa da öyle olmalı (*-*)

• Haklısız belki de hocam ne diyeyim, ama bu ilk üç senenin sistemi kim ne derse desin kafa karıştırıcı bir sistem her şey parça parça gördük, bunların bir bütün olarak akılda kalması önemli
    Örneğin doğru dürüst histo embriyo görmedik embriyoloji ve organların gelişimi hastalıklar açısından önemli şimdi olmuşum dördüncü sınıf hangi birini tekrar ediyim geçmişteki eksikleri mi kapatayım yoksa staj derslerine mi odaklanayım, neresinden tutsam orada elimde kalıyor gibi:(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plutonqueni -- 5 Eylül 2025; 0:59:11 >
  • paü hastahanesine sağlam giren çürük çıkıyor.

• crux07 kullanıcısına yanıt
    Hastaneye sıra falan alamadın herhalde(!)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.