Şimdi Ara

Patlayan far lambası nedeni

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
19.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçen far lambası patlamış tesadüf gördüm. Gittim elektrikçiye farı söyledim iki tür olduğunu birinin yan sanayi birinin osram olduğunu söyledi. İyi dedim iyisini tak. 15 lira verdim ve sordum niye patlıyor bu far lambası, geçen sene gene bir far lambasını değiştirdim ama aynısı mı bilemiyorum dedim. Elektrik sıkıntısı yoksa da lambalar uzun ömürlü olmuyor dedi. Araba çalışmadan farlarını da yakma dedi. Tamam iyi akşamlar dedikten sonra ışığı açıp arabayı çalıştırdım Adam çalıştırmadan yakma diyor ben de hemen ardına yaptım dedim demekki dikkat etmiyor böyle yakıyoruz lambaları

• Halojen lambalar çok uzun ömürlü değiller doğru. Bazıları senelerce tık demiyor o ayrı. Ancak zaten bir süre sonra ışığı azalıyor üzeri isleniyor bu nedenle değişim kolaysa çok uzun sene kullanmaya gerek yok . Ayrıca her zaman yedek bulundurmakta fayda var . Çok pahalı şeyler değil tek farla gitmek durumunda kalmak kadar illet bir şey yok

Sanırım ani voltaj değişikliğinden etkilenmemesi için böyle bir uyarı yapmış. Aslında akünün de bitmeye yakın olma ihtimaline karşı her zaman farı sonra açmak daha mantıklıdır. Alışkanlığınızı far kolunun üzerine ufak bir etiket yapıştırarak atlatabilirsiniz. eliniz etikete değdiği anda neden onu yapıştırdığınızı hatırlarsınız.
  • Marş esnasında çekilen akımın etkisiyle sisteme dağılan elektrikte dalgalanma olur; ben de haftada bir stop ampulü değiştiriyordum,o da ayağım frendeyken çalıştırmam sonucu.. Şimdi herşeyi kapatıp,frene basmadan marş yapıyorum, sorun kalmadı..
    Yalnız bahsedilen far uzun/kısa ampüller ise,onu araç zaten marş esnasında kendi kapatıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben daha aracın kilidini kumandadan açınca karşılama fonksiyonu devreye girip farlar yanıyor. Ben ne yapayım?

Ustanın dediğinde doğruluk payı olabilir ama çok lüzumlu bir şey değil. Performans ampullerin bile ömürleri neredeyse bir seneyi buluyor, normal halojen ampullerin ömrü araç kaynaklı bir sıkıntı yoksa 2-3 sene rahat sürer. Ben 3 sene ampul değiştirmediğimi bilirim ki bu benim bir aracı en uzun kullanma süremdir, eminim daha uzun süre kullananlar da olmuştur.

Bence hiç kendinizi kasmayın, senede bir kez ampul değiştirmek dünyanın sonu değil. Zaten ustanın 15 TL.ye taktığı ampülü marketten 5 TL.ye alıp kendiniz de takabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oflazca

Ben daha aracın kilidini kumandadan açınca karşılama fonksiyonu devreye girip farlar yanıyor. Ben ne yapayım?

Ustanın dediğinde doğruluk payı olabilir ama çok lüzumlu bir şey değil. Performans ampullerin bile ömürleri neredeyse bir seneyi buluyor, normal halojen ampullerin ömrü araç kaynaklı bir sıkıntı yoksa 2-3 sene rahat sürer. Ben 3 sene ampul değiştirmediğimi bilirim ki bu benim bir aracı en uzun kullanma süremdir, eminim daha uzun süre kullananlar da olmuştur.

Bence hiç kendinizi kasmayın, senede bir kez ampul değiştirmek dünyanın sonu değil. Zaten ustanın 15 TL.ye taktığı ampülü marketten 5 TL.ye alıp kendiniz de takabilirsiniz.

Vurdurarak çalıştırınğ

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: rallier_61

Marş esnasında çekilen akımın etkisiyle sisteme dağılan elektrikte dalgalanma olur; ben de haftada bir stop ampulü değiştiriyordum,o da ayağım frendeyken çalıştırmam sonucu.. Şimdi herşeyi kapatıp,frene basmadan marş yapıyorum, sorun kalmadı..
    Yalnız bahsedilen far uzun/kısa ampüller ise,onu araç zaten marş esnasında kendi kapatıyor

ikinci jeton daha düştü bende. Ben de debriyaj ve freni bir basıp çalıştırıyorum. Ama frene basmayınca da güvende hissetmiyorum tik gibi bir şey. Frene basmayınca araba fırlayacak gibi geliyor Arkadaşların dediği doğrudur arabayı çalıştırırken lambayı kapatabilir ama genede yanıp sönmeler oluyor hatırladığım o da zarar verebilir. Senelik 15 lira sorun değil ama bu kadar ömürsüz olması çok kötü. Bence 3 sene gitmeli en az.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.