Şimdi Ara

PATH OF EXILE - II Erken erişim 6 Aralık - [ANA KONU] (218. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Hoid Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.454
Cevap
129
Favori
394.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 216217218219220
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Videoyu paylaşabilir misin? Birazda biz zengin olalım :)
  • Klan arıyorum arkadaşlar mümkünse discord kullanıyor olmalı.
  • Kafamda birkaç taktik var ama sizlerin de fikrini almak isterim; elimde 200 ex mevcut, ticaretle ve craft ile bu kadar toplayabildim. Şimdi 5-6 ex'lik item'larla onlarca yatırım yapmak yerine 20-30 ex'lik item'larla item başına 3-4 ex kazanmak istiyorum. Ne alabilir ne yapabilirim?

ED/Contagion ve Soulrend/Bane dışında bir build'e yatırım yapmışlığım yok. Melee build'lerden popüler ve seri giden, kâr edebileceğim bir craft ya da item serisi var mı? Reddit'te 7L 2 handed silah görüyorum ama, craft ortalama ne kadar tutuyor ve ne kadara seri satılıyor bilgim yok. Bilgisi olan?
  • Oyunun yaklşık 70%'i Cyclone oynuyor. Dolayısıyla hedef kitle bu. Fakat Cyclone oynayanların sadece 15% 2H axe kullanıyor. Geri kalan %85 yarı yarıya 2H sword ve Dual Sword olarak dağılmış.

2H axe oynayan %15'lik kesimin yaklaşık %50'i Disfavor kullanıyor. Dolayısıyla senin müşterilerin toplam oyuncu kitlesinin yaklaşık 70% x 15% x 50% = 5%'lik kısmı.

2H axe craft edip Disfavor ile yarışacaksan olmazsa olmaz mod "Socketed Gems are Supported by Level X Fortify". Bu mod gelince pseude 7L oluyor silah. Böyle bir silahı multi mod ile 650 Pdps yapabilirsen 30-40 EX civarına satılır herhalde. 700 Pdps'yi geçirebilirsen mirror seviyesine geçme ihtimali var.

Bazı modlar değerini arttırıyor bu silahların. Culling strike gelirse örneğin çok daha pahalı oluyorlar.

Maliyete gelince ilvl 83 Elder Vaal Axe lazım base olarak. 3 EX base'e gider. Fossil craft ile quality + alt spam + imprint (isteğe bağlı) + multimod falan filan derken sen daha iyi hesaplarsın benden yaklaşık maliyeti.

• Hocam sen anlıyorsun muhtemelen öm’den sürekli soru sorucam sana. Şimdi ben 2h fortify olan axe arıyoeum 6 linkli en ucuz 20 ex baktığımda.

Sorum şu fortify modunu nasıl elde edebilirim ve increased physical damage (mümkünse en az tier:2) nasıl elde edebilirim. Sonrası zaten malum multiple craft yapıyoruz.

Fortify ve inc. Phys. Dmg. Birlikte nasıl denk getirebilirim?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alt spam ile flask dışında hayatında bir şey craft etmemiş birisi olarak bildiğim kadarıyla anlatayım;

Önce şu siteye gidiyoruz -->
    poedb.tw
    PoEDB: Exile Chronicles
    https://poedb.tw/us/mod.php

Yukarıdaki menü'den "Two Handed Weapon" listesinden "Two Hand Axe" seçiyoruz. Sonra Fortify kelimesini aratıyoruz. "The Elder" sekmesinin altında buluyoruz. ilvl 80 ve üzerinde istediğimiz mod'un gelme şansı varmış. Mouse'u üzerine getirip tıkladığımızda çıkan menü'den şunu anlıyoruz;

ilvl 68'de maximum (101–115)% increased Physical Damage / Socketed Gems are Supported by Level 16 Fortify (T3)
    ilvl 75'de maximum (116–126)% increased Physical Damage / Socketed Gems are Supported by Level 18 Fortify (T2)
    ilvl 80'de maximum (127–134)% increased Physical Damage / Socketed Gems are Supported by Level 20 Fortify (T1) gelebilir.

Tabi ilvl 80'de T3 ve T2 mod'lar da gelebilir.

Craft'a başlarken ilvl 83 beyaz elder axe seçiyoruz ki bahsettiğim sitede görebileceğin gibi şu modların da gelme ihtimali olsun;

Dictator's 83 (75–79)% increased Physical Damage / +(175–200) to Accuracy Rating (T1 Hybrid. Jewelled Foil craftlayacaksan en değerli mod bu)
    Merciless 83 (170–179)% increased Physical Damage (T1 %increased Physical Damage)

Yine aşağıdaki menülere bakarsan crafting bench'den de ihtiyacımız olan mod'lar için en az ilvl 81 gerekiyor. Uzun lafın kısası sana ilvl 83 balta lazım.

Bahsettiğimiz elder mod (Fortify) gelme ihtimali nedir, bak onu hiç bilmiyorum. Craft işinde daha tecrübeli arkadaşlara sormak lazım.

Edit: Fortify ve inc. Phys. Dmg. hybrid mod olduğu için zaten birlikte gelecek. Üstüne hybrid olmayan inc. Phys Damage craftlayacağız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-950143F31 -- 28 Haziran 2019; 12:30:55 >

• Hocam teşekkür ediyorum detaylı açıklaman için, nasıl yapıldığını da 6 adımda öğren diye bir youtube videosunda gördüm de yalnız adam bir beast avlıyor bu beast item'ı implict ediyor. Bu implict'in olayı tam olarak nedir?

Bir de iLvl en az 80 olacak vaal elder axe için hangi tier map'ler'de gezinmem gerekiyor?
  • Implicit değil de imprint yapıyor o beast ile. Craicic Chimeral diye bir beast ile yapılıyor. Mavi bir item'ın yedeğini alıyorsun.

Şöyle diyelim, aldın beyaz item craft'a başladın. Alteration orb ile denedin denedin en sonunda istediğin modlardan biri geldi. Örneğin T1 hybrid accuracy + physical damage. Bir mavi (magic) item bir suffix ve bir prefix olmak üzere en fazla 2 affix sahibi olabilir. Bu item'ı sarı (rare) yaparak 3 prefix 3 suffix olsun istiyoruz. Bunun için regal orb kullanarak sarı yapacağız.

Imprint burada devreye giriyor. Regal orb'u basmadan önce mavi item'ı yedekliyorsun. Regal orb'u basıyorsun ve item rare oluyor. Eğer regal ile gelen mod işe yarayan bir şey ise şahane, bir şey yapmana gerek yok. Ama %99 ihtimalle berbat bir mod gelecek. Bu berbat modu temizlemek için orb of annulment kullanman gerekiyor. Fakat bu annulment orb'u ile hangi modu silebileceğini seçemiyorsun elbette, rastgele bir mod silecek. %50 ihtimalle iyi modu %50 ihtimalle kötü modu silecek. Annulment'i bastın, kötü modu silerse ne mutlu. İyi modu silerse bu defa silahın imprint ettiğin eski haline döndürüyorsun ve regal orb + annulment tekrarlanıyor. Tabi regal orb'u bastın, sonra annulment orb'u bastın ve iyi modu sildin diyelim, imprint'e döndükten sonra tekrar imprint alman gerekecek, o iyi modlu mavi silahı sonsuza kadar kaydetmiş olmuyorsun.

İtem level (ilvl) olayına gelince, item'ın üzerine mouse'u getirip Alt tuşuna bastığında görebilirsin ilevel'ı. Dikkat et, item'ı kullanabildiğin leveldan bahsetmiyoruz, item level diye ayrı bir bilgi var Alt tuşu ile görülen. Bir zone'a, haritaya girdiğinde sağ üst köşede "monster level" görüyorsun. O map'de beyaz (normal) yaratıklardan düşen item'ın ilevel'i o sağ üstte gördüğün rakam ile aynı olur. Mavi yaratıktan düşen item'ın ilevel'ı map leveli + 1, sarı yaratıktan düşen ise map level'ı + 2 olur.

İlvl 80 elder vaal axe istiyorsan bir kere doğal olarak elder haritasında dolaşacaksın. Yanlış hatırlamıyorsam T13 map'ler level 80 oluyordu. Yere düşen bir item'ı al, Alt tuşu ile bak ilevel'ı kaç oradan anlarsın.

• Nicholai Hel kullanıcısına yanıt
    Lig başlarında Uber Elder'a giderken guardianların tekinden Vaal Axe elde edince hadi dedik arkadaşlarla voleyi vuralım. Yalan olmasın ben 1000 alteration, arkadaş da 500 alteration attı. Tier tutturmayı geçtim bir tane bile fortify modu alamadım. Hal böyle olunca itemi direkt base fiyatından sattım. Zaten şans konusunda ümitsiz bir adamım, uğraşamadım. Şu an boş zamanlarda 6L +1'li short bow yapıp satıyorum. Azımsanamayacak ölçüde ED oyuncusu var ve pazara sadece +1 gemli rare bow düşünce direkt üstüne çullanıyorlar. Bugüne kadar 45-50 exalt'a yakın kastırmıştır. Belki biraz daha fazla ya da azdır, bilemiyorum. Craft güzel para kapısı da fakat bu lig olay resmen monolithlerde. Sadece monolith farmlayarak günlük ortalama 10-15 exalt kasması mümkün. Bana da başta abartı gibi gelmişti. Öyle bir lig yapmışlar ki imkanı yok fakir gezemiyorsunuz. Normalde ben lig sonuna kadar Watcher's Eye tutturmaya oynar, bosskiller servis açardım ama Legion aşırı tatlı, bunlar da vakit kaybı gibi geliyor. Şeş keza yolumuzu bulmuşken ilerleyen zamanlarda nerf falan atmazlar umarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Deathspell Omega kullanıcısına yanıt
    Craft işinde bu sezon ben de şanssızım. GG bir Chaos NACDOT amulet için 3 ex harcadım, aradığım özellikler spell damage+chaos damage+cast speed+T1 NACDOT idi, maalesef yakalayamadım bu roll'leri. Balta craft'ına da bulaşmak istemiyorum, çünkü istenilen roll'leri denk getirmek zor gözüküyor.
  • Cyclone buildini başka bir builde çevirebilir miyim fazla masraf yapmadan? Slayer 2h axe oynuyordum daha 70 levelim. Maplere yeni başladım.
  • balta işi acayip sabir ve külfet istiyor arkadaslar. suan elimdeki mal 20 exa falan ediyor sanirim. ustune bide vorici kankamdan 3 beyaz soket oturttum tam bal kaymak oldu bossa girince tak gemleri cevir cevir dur

• Nicholai Hel kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum. Genel olarak oyunda belli başlı tierleri oturtmak daha da zor hale gelmiş gibi. Çevremdeki insanlardan da yer yer aynı tepkileri alıyorum. Trade sitesinde de kısıtlı craftlanmış itemleri görünce hal şöyleyken böyle oluyor.

Baltayı da ayarlayıp satmak bana galerici olup spor araba satmak gibi geliyor. Ona harcanan vakitle küçük küçük craftlarla item başına 3-5 exaltlık satışlar yaparak denk currency elde etmek mümkün. Ha aşırı şanslı olursunuz, çok kısa sürede denk getirirsiniz, buna itirazım tabi ki yok. Gözlemlediğim kadarıyla aynı olay one handed axe'lar için de geçerli. One handed axe kullanan bir build olarak yine kendi weapon'umu kendim yapayım dedim. Demez olaydım. Dünya kadar alteration yedi. Belki bugüne kadar en fazla alteration attığım weapon bu oldu. Kalan son bir tane alteration'ı da yedikten sonra en sonunda gittim 18 exalt'a satıcının tekinden satın aldım. Uğraşsan bir dert, uğraşmasan ayrı dert.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deathspell Omega -- 1 Temmuz 2019; 19:48:1 >

• Deathspell Omega kullanıcısına yanıt
    Aynen populer mallari yapmak sanirim zorlanmis bende mark of assasin 12 olan shaper yuzuk yapayim dedim 1200 alt salladım birak 12 yi 8 bile görmedim 6 exaya pazardan alir keyfime bakarim. Bunlarin rng fena düşürmüşler.

elinde 2 exalti ve hatiri sayilir alt ile craft recipe leri tam olanlara tavsiyem chaos build ler icin wand yapin modlari getirmesi gercekten cok kolay aksam birkac ornek gosteririm simdiye kadar tanesi 7 exa dan 3 tane sattim

• Vay arkadaş.. Oyunu ilk çıktığı günden beri ara ara oynarım. Fakat oyunda kendime hedef koyamadığım için hep zarar etmişimdir :) Bazen sadece harita da farm atayım diyorum bazen bos kesmek istiyorum bazende labirent döneyim diyorum. Seviye atlamak için parti yaptığımızda partideki haritayı süpüren adamın buildini oynamak istememi ve var olan buildi kaç kez bıraktığımı saymak bile istemiyorum :)
    En son yıllar önce Blasting Cap diye bir twitch yayıncısı vardı yanlış hatırlamıyorsam, çok seri bir şekilde shaper falan dönerdi. Ondan özenip 607 pdps bir yay almıştım ve o haliyle bile bırakmıştım buildi.

Ama hep iyi bir ward ile knetik blast/ barrage buildi ile oynamak istemişimdir, o haritadaki yaratıkların donup patlamaları muazzam haz veriyor insana :):) Fakat oyunun içeriği sürekli olarak yenilendiği için insan korkuyor bir tek builde yatırım yapmaya...

İyi forumlar.
  • O adamın bir tane blade vortex buildi vardı. Onunla sürekli uber atziri farmlardı. Zamanında o buildi yapmak istemiştim ama itemler çok pahalı diye yapamamıştım. Duygulandırdın.
  • "Defeat the elder in a red map The shaper must survive"

Bu görevi nasıl yapmam lazım, Elder etkisi altındaki tier 15 bir harita mı olması lazım?

Atlas da son durum bu şekilde.
    PATH OF EXILE - II  Erken erişim 6 Aralık - [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GunsNBeer -- 3 Temmuz 2019; 17:6:33 >
  • GunsNBeer kullanıcısına yanıt
    Elder'ı kırmızı haritalardan birinde çıkarman lazım. Tier kaç olduğu farketmiyor. Yeter ki kırmızı olsun. Elder kırmızıda çıkınca guardlar sarıda çıksa bile kırmızı sayıyor ve orbları alabiliyorsun. Şu anda Elder bölgesini dayamışsın zaten. En az 10 tane map kırmızı olsun gerisi sarıya gitsen de kırmızılar durduğu sürece elder kırmızılarda çıkar. Elder'a girdiğin zaman da Shaper geldiği formunda Shaper'ı koruman gerekiyor. Eğer Shaper'ı korumazsan orbu atmayacak ve görevi saymayacak. Tek bir orb için bir kere daha kırmızılarda Elder çıkarman gerekecek. O yüzden Shaper'a dikkat et.
  • Tritlum kullanıcısına yanıt
    Sağol cevap için, peki Elder bir haritada spawn olduğunda üzerinde bir ikon falan oluyor mu yoksa hepsine tek tek girip bakmak mı lazım.
  • GunsNBeer kullanıcısına yanıt
    20 tane map Elder bölgesi içerisinde olduğu zaman Elder çıkıyor. Elder ve guardların olduğu mapler Atlas üzerinde belli oluyor renkleri değişiyor. Üzerilerine gelince görürsün zaten burada Elder var veya burada şu guard var diye yazıyor. Önce guardlara en son Elder'ın olduğu mape girmen lazım.
  • 
Sayfa: önceki 216217218219220
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.