Şimdi Ara

PATEN ile ilgili Sorular&Cevaplar (Habere konu olmuşuz, Link geldi) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
691
Cevap
50
Favori
178.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Aang67

quote:

Orijinalden alıntı: FreX~

quote:

Merhaba arkadaşlar. Yarın Decathlon'a gidiyorum pateni almak için. İlk defa paten süreceğim. Oxelo FIT3 mü alayım yoksa Oxelo Diabolo mu alayım? Diabolo'nun kendine has fren sistemi sayesinde acemilerin geleneksel yöntemlere göre daha rahat ve daha stabil bir şekilde fren yapabildiği gözlemlenmiş. İkisinden biri arasında kaldım.

Oxelo FIT3:http://www.decathlon.com.tr/TR/fit3-paten-siyah-190960241/

Oxelo Diabolo:http://www.decathlon.com.tr/TR/diabolo-5-erkek-194252468/

FIT5 alamıyorum çünkü ayağıma göre numara sitede görünmüyor. Gittiğimde ellerinde varsa onu da incelerim tabiki. Diabolo ABEC5 rulmanları ve Diabolo fren sistemi bulunduğundan cazip geldi. Farklı önerileriniz varsa onlara da açığım.

Diabolo yu bilmiyorum ama bende birkaç hafta içerisine fit3 alıcam. Çok kişi kullanmış fit3 ü ve başlangıç için hem çok uygun br fiyat hemde çok uygun bir paten diyorlar. Diabolo daha iyi ama frame i güzel tekerleri güzel, paran varsa diabolo al. SS'de isteriz aldığında.

Aslında çok fazla para harcamak istemiyorum. Ama almışken biraz daha iyisini alayım istiyorum. FIT3 ve Diabolo arasında fren hariç performans farkı yoksa FIT3 alayım demiştim ama FIT3'te ABEC3 rulman varmış. Bakalım forumdan bilen birileri yarına kadar yazarsa ona göre hareket ederim bende. Birde ayağımın rahat etme meselesi var. 45-46 numara ayakkabı giyiyorum ben.

Fark olmaz olurmu dostum. Fark olmasa o kadar fiyat farkı olurmu? dediğim gibi paran varsa diabolo al ama fit3 te fena paten değil daha önce hiç kullanmadığın için sıkılma ihtimalinide düşün. Boşa gitmesin verdiğin para.

• quote:

Fark olmaz olurmu dostum. Fark olmasa o kadar fiyat farkı olurmu? dediğim gibi paran varsa diabolo al ama fit3 te fena paten değil daha önce hiç kullanmadığın için sıkılma ihtimalinide düşün. Boşa gitmesin verdiğin para.
    Evet onları ben de düşündüm. Öğrendikten sonra sıkılacağımı sanmıyorum. Küçüklükten beri bir hevesim var zaten. İki seanslık buz pateninde bile çok eğlenmiştim geçenlerde. Neyse yarına kadar burayı kontrol ediyor olacağım, eğer tavsiyeler gelirse onlara göre hareket etmeye çalışırım.

Ha birde şöyle bir durum var: Eğer ayağım FIT3'ün içerisinde rahat etmeyip Diabolo'da rahat ederse mecbur onu alırım. Aksi durum da geçerli tabi.

• Bugün gidip Oxelo Diabolo patenlerimi aldım arkadaşlar. Yarın birkaç tane resim atarım. Perşembe günü de sürüşe çıkıyorum büyük ihtimalle. Decathlon'da da biraz sürdüm. Kesinlikle çok eğlenceli sürmesi. Normalde ayrılmış alanın içinde deneyebiliyormuşuz yalnızca ama biz arkadaşla bir kaç tane reyon gezdik.

İlk aşamayı daha mağazada pateni satın almadan tamamlamış oldum böylece.
  • quote:

Bugün gidip Oxelo Diabolo patenlerimi aldım arkadaşlar. Yarın birkaç tane resim atarım. Perşembe günü de sürüşe çıkıyorum büyük ihtimalle. Decathlon'da da biraz sürdüm. Kesinlikle çok eğlenceli sürmesi. Normalde ayrılmış alanın içinde deneyebiliyormuşuz yalnızca ama biz arkadaşla bir kaç tane reyon gezdik.

Hayırlı olsun dostum Bi Ankaraya döneyim ben de planlıyorum paten edinmeyi benim de hevesim bayadır var :) ' sene önce baya kararlıydım alacaktım o kadar mağaza turlamıştım ayağıma göre paten bulamamıştım. Ben de 45-46 numara ayakkabı giyiyorum. Bu arada Fix3 te ayağında rahat etmezse Diablo alacağım demişsin, Fix3 Diabloya nazaran nasıldı ben de fiyat uygunluğu açısından Fix3 alabilirim tabi birde arkasında amatör freni var ancak diablo kat kat iyiyse o para değerse ona verilir neden verilmesin ki :) Bu rulman olayı falan nedir dostum birde patende neyi değiştiriyor bu rulmanlar ?

• quote:

Bugün gidip Oxelo Diabolo patenlerimi aldım arkadaşlar. Yarın birkaç tane resim atarım. Perşembe günü de sürüşe çıkıyorum büyük ihtimalle. Decathlon'da da biraz sürdüm. Kesinlikle çok eğlenceli sürmesi. Normalde ayrılmış alanın içinde deneyebiliyormuşuz yalnızca ama biz arkadaşla bir kaç tane reyon gezdik.

Hayırlı olsun kardeşim güle güle kullan. SS'de isteriz. Nerede oturuyosun il/ilçe?

• quote:

Orijinalden alıntı: crazytrex

quote:

Hayırlı olsun dostum Bi Ankaraya döneyim ben de planlıyorum paten edinmeyi benim de hevesim bayadır var :) ' sene önce baya kararlıydım alacaktım o kadar mağaza turlamıştım ayağıma göre paten bulamamıştım. Ben de 45-46 numara ayakkabı giyiyorum. Bu arada Fix3 te ayağında rahat etmezse Diablo alacağım demişsin, Fix3 Diabloya nazaran nasıldı ben de fiyat uygunluğu açısından Fix3 alabilirim tabi birde arkasında amatör freni var ancak diablo kat kat iyiyse o para değerse ona verilir neden verilmesin ki :) Bu rulman olayı falan nedir dostum birde patende neyi değiştiriyor bu rulmanlar ?

Haftaya fit3 alıcam deneyip görüşlerimi söylerim dostum sana. Ama kullananlar baya memnun başlangıç için uygun diyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreX~ -- 28 Mayıs 2012; 22:07:31 >

• quote:

FIT3'ü 45.5 numarayla denedim. Biraz büyük geldi, o yüzden rahat edemedim. 44 numara giydim, baş parmağıma çok baskı yaptı ayrıca üstlerden çok sert bir şekilde vuruyordu. Zaten zorlukla giyebildim. Ancak Diabolo'yu ayağıma geçirdiğim andan itibaren rahatlığı farkedebiliyordum. Zaten ayağımdan çıkarmak istemedim, mağazada hep süresim vardı. Rulmanlar hakkında da daha kesin ve teknik bir yanıt için Google'da arama yapmanızı tavsiye ederim. İlk sayfalarda çıkar hemen.

Bu arada FIT5'i deneyemedim çünkü numara yoktu.

quote:

Hayırlı olsun kardeşim güle güle kullan. SS'de isteriz. Nerede oturuyosun il/ilçe?

İstanbul/Maltepe'deyim. Sahile ulaşımım yürüyerek 2 dakika kadar sürüyor.

Teşekkürler arkadaşlar. Yarın birkaç resim atarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aang67 -- 28 Mayıs 2012; 22:30:57 >

• Tamam arkadaşlar cevaplar için teşekkür ederim gene bağlantı içinde olalım Şuan pek bi araştırma yapamıyorum malum final haftasındayız sıkı çalışmam lazım. 6 sında Ankaraya geleceğim, internette de bu işle ilgili araştırmaya girer ve decathlona giderim ben de :)
  • Bende git3 alacagım bakalım sınavlardan kurturulsak

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Patent diye okudum la :D
  • Arkadaşlar uzun zamandır cevap yazamadım kusura bakmayın. Evet herkes patent diye okuyor 20 kişi aynı şeyi söylemiştir herhalde ama alternatif bir başlık gelmiyor aklıma.
    @MeDaLion_
    Fotoğrafları arkadaşım çekti hep. Resimleri de güya hala atacak. Ben de beklemedeyim.
    @Aang67
    Yeni patenin hayırlı olsun. Umarım kazasız belasız keyfini çıkararak kullanırsın.

FIT3 için bazı rulman soruları olmuş. Şunu söyleyebilirim. Evet Oxelo FIT3te Abec3 rulman takılı. Abec3 normalde alt-orta seviye rulmandır. Ama fit3ün abec3leriyle diğer alt sınıf patenlerdeki abec3 rulman arasında kalite farkı var. İlk fit3ümü alırken mağazadaki görevli bundaki abec3ün diğer alt sınıf paten üreticilerinin abec5ine denk geldiğini söylemişti ne kadar doğru bilmiyorum ama fazlasıyla yeterli geldi bana. İlk fit3üme abec7 rulman takıp öyle kullanmıştım. İkincisini abec3le kullandım ve o kadar hızı sevmeme, yokuş aşağı, düz yol hızlı kullanmama rağmen gayet yetti. O konuda pek sıkıntınız olmasın. Kendi tecrübelerime dayanarak söylüyorum.

Eklemeden edemeyeceğim, 1 sayfadır fit3 konusu geçtiği için kendimi biraz reklam yapmış gibi hissettim. Öyle sananlar da olabilir. Ama sıfır patende alınabilecek en uygun, en iyi paten oxelo fit3tür. Aynı paraya ikinci el paten de alabilirsiniz tabi veya maddi durumunuz iyiyse ve uzun vadede daha kaliteli bir paten istiyorsanız başka markalara-modelleri de araştırabilirsiniz.

quote:

Merhaba arkadaşlar,

Bende patene başlamayı düşünüyorum öyle internetten bakınıyordum bu sizce işimiz görür mü ?

Dostum o paten sana gelmez. In-line hokey pateni o. Betonda hokey oynamak için. Manevraları vs. iyidir ama ayağı sıkı sardığı için bir zaman sonra rahatsız eder uzun saatler kayamazsın.

@Buck Dich
    180 ve 360 da var ama tabi agresifçiler gibi uçuk yerlerden değil. Amacım o da değil zaten şehir içi, kampüs içi durmadan hızlı, arada sırada atlayıp zıplayarak kullanmayı seviyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Powermove -- 30 Mayıs 2012; 0:58:50 >

• Ben de dün Maltepe sahile indim ilk sürüşümü yapmak için. Paten beklediğimden daha rahat olduğu için saatlerce ayağımda tutabilirdim ama geç olduğundan saat 10:30 gibi evde oldum. Bir kere çok hafif bir düşüş yaptım onun haricinde alışmaya başlıyorum. Bugün de sahile inerim sanırım. Paten işi çok hoşuma gitti. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ben de dün Maltepe sahile indim ilk sürüşümü yapmak için. Paten beklediğimden daha rahat olduğu için saatlerce ayağımda tutabilirdim ama geç olduğundan saat 10:30 gibi evde oldum. Bir kere çok hafif bir düşüş yaptım onun haricinde alışmaya başlıyorum. Bugün de sahile inerim sanırım. Paten işi çok hoşuma gitti. :)

Hadi bakalım tekrardan hayırlı olsun güle güle kullan. Topuk freni nasıl peki? Kullanışlımı?

• Hocam bende Oxelo var 130 tl lik fusion x7 almayı istiyorumda aile patene pek sıcak bakmıyo daha onceden kolumu kırmıstım kaydıraktan duserek :D oxelonun sınırlarını zorluyorum yapmadıgım kalmadı hala sağlam bi kırılmadı gitti agresif patende almayı düşünmüyorum tarzım değil bana hız lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buck Dich -- 31 Mayıs 2012; 14:41:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Buck Dich

Hocam bende Oxelo var 130 tl lik fusion x7 almayı istiyorumda aile patene pek sıcak bakmıyo daha onceden kolumu kırmıstım kaydıraktan duserek :D oxelonun sınırlarını zorluyorum yapmadıgım kalmadı hala sağlam bi kırılmadı gitti agresif patende almayı düşünmüyorum tarzım değil bana hız lazım

Ya speed paten ya da urban almanı tavsiye ederim. Eğer çok hoplayıp zıplıyorsan urban al. Ha ben düz yol seviyorum çok zıplamam hoplamam diyorsan speed al.

• Bende paten varda sürmeye utanıyorum.
  • quote:

quote:

Ben de dün Maltepe sahile indim ilk sürüşümü yapmak için. Paten beklediğimden daha rahat olduğu için saatlerce ayağımda tutabilirdim ama geç olduğundan saat 10:30 gibi evde oldum. Bir kere çok hafif bir düşüş yaptım onun haricinde alışmaya başlıyorum. Bugün de sahile inerim sanırım. Paten işi çok hoşuma gitti. :)

Hadi bakalım tekrardan hayırlı olsun güle güle kullan. Topuk freni nasıl peki? Kullanışlımı?

Topuk freni yok, kendi fren sistemi var. Daha önce belirtmiştim. Henüz hız yapamadığım için tam olarak test etme imkanım olmadı. Ama durmak istediğimde hiç dengemi kaybetmeden durabilmemi sağlıyor. Teşekkürler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Buck Dich

Hocam bende Oxelo var 130 tl lik fusion x7 almayı istiyorumda aile patene pek sıcak bakmıyo daha onceden kolumu kırmıstım kaydıraktan duserek :D oxelonun sınırlarını zorluyorum yapmadıgım kalmadı hala sağlam bi kırılmadı gitti agresif patende almayı düşünmüyorum tarzım değil bana hız lazım

Ya speed paten ya da urban almanı tavsiye ederim. Eğer çok hoplayıp zıplıyorsan urban al. Ha ben düz yol seviyorum çok zıplamam hoplamam diyorsan speed al.

Alcam zaten urban oxelo parçalansın bi

• quote:

quote:

quote:

Topuk freni yok, kendi fren sistemi var. Daha önce belirtmiştim. Henüz hız yapamadığım için tam olarak test etme imkanım olmadı. Ama durmak istediğimde hiç dengemi kaybetmeden durabilmemi sağlıyor. Teşekkürler.

Ya topuktan kastım oydu zaten. Ben pek rahat edemem o sistemle yani sürekli açıp kapatmak zor. Hem nereden ne çıkacağı belli olmuyor ya fren kapalıysa çıkarsa? Acemiysen yandın zaten. O yüzden bana topuk freni daha mantıklı geliyor. O yüzden sordum nasıl bir sistem diye.

• ilkokullu işi bunlar boşa zaman öldürmeyin gidin çalışın eliniz ekmek tutsun
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.