Şimdi Ara

Patch panel

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar patch panelin üzerindeki metal parçayı nereye takacağımızı anlamadım.(Bu işlerden pek anlamam) Fikriniz varmı?

Ayrıca 8 li grupta 1 numara soldanmı başlıyor sağdanmı.

Saygılar.

• Networkçü arkadaşlar yardım ederseniz sevinirim.
  • nereye istiyorsan oraya, sanurum. axi biri var forumda ona soralım bir de..

Patch panel

soldan sağa diyo galiba, resimde de zaten böyle görünüyor.

http://www.netday.org/install_wiresph.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speakerphone2010 -- 31 Temmuz 2010; 16:43:55 >

• RJ45 aparatlarinin tirnaklari asagi bakacak sekilde Patch Panele takiliyorsa ve Patch panelin arka yuzune bakarken;
    * Soldan saga dogru Kahverengi - KahverengiBeyaz - Yesil - MaviBeyaz - Mavi - YesilBeyaz - Turuncu - TuruncuBeyaz

RJ45 aparatlarinin tirnaklari yukari bakacak sekilde Patch Panele takiliyorsa ve Patch panelin arka yuzune bakarken;
    * Soldan saga dogru TuruncuBeyaz - Turuncu - YesilBeyaz - Mavi - MaviBeyaz - Yesil - KahverengiBeyaz - Kahverengi

Tabi ben benimsedigim T568B standardina gore yazdim. Sizin networkunuz T568A standardina gore olabilir.
    T568B'de dizilis : YesilBeyaz - Yesil - TuruncuBeyaz - Mavi - MaviBeyaz - Turuncu - KahverengiBeyaz - Kahverengi seklinde.

• Usta teşekkür ederim yanıt için resimde B ye göre bağlarsak numaralarda turuncu beyaz turuncu yeşil beyaz mavi mavi beyaz yeşil kahverengi beyaz kahve rengi olarak sıralamış bu düz bağlantı. Fakat 1 numara soldanmı başlıyor sağdanmı onu tam anlayamadım ayrıca rj 45 çentiği aşağıya doğru bakıyor karşıdan bakınca. Son olarak siyah metal parca hakkınd bi fikriniz varmı.

Saygılar.
  • standart dışı iş yapacaksan veya yapıyorsanız, karmaşık bir düzende yaparsan, senden sonraki gelen de senin kulaklarını çınlatır. axiadam zaten cevap vermiş bi de o metal plaka istediğin yere derken, aşağı yukarı sağa veya sola istediğin gibi kullanabilirsin. hangi pozisyon daha uygun ise veya kablolar nerden geliyorsa yani.. mekanı görmek lazım. yanlış mı dedim acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShaDoW_17
    Usta teşekkür ederim yanıt için resimde B ye göre bağlarsak numaralarda turuncu beyaz turuncu yeşil beyaz mavi mavi beyaz yeşil kahverengi beyaz kahve rengi olarak sıralamış bu düz bağlantı. Fakat 1 numara soldanmı başlıyor sağdanmı onu tam anlayamadım ayrıca rj 45 çentiği aşağıya doğru bakıyor karşıdan bakınca. Son olarak siyah metal parca hakkınd bi fikriniz varmı.
    Saygılar.

Nasil takilacagini yazdim hala numara kac onu bilmiyorum diyorsun?
    Diger siyah parca "Cable Organizer" yani Kablo Duzenleyici dedigimiz aparat olabilir. En uzunluguna bakinca
    Patch panelin arkasina takiliyor gibi duruyor keza on kisima takilirsa kullanilan dolabin kapagi kapanmayabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Xbox one s update sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler. Hakkaten aksiymişsin :)
  • quote:

Teşekkürler. Hakkaten aksiymişsin :)

Aksi ya da ters olmakla alakasi yok. Cevap verdigim halde yine cevap sorulunca delleniyorum
  • Usta bu konularda fazla bilgim olmadığı için tekrar teyit etmek istediğim için sordum o yüzden yanlış anlaşımasın.

İlk seçenekteki gibi yapacağım bağlantıyı.

Farklı bir soru sormak istiyorum patch panellerin birsi cat5e gelmiş ikisinide cat6 istemiştim halbuki pazartesi değişim için başvuracağım. Cat5e ile cat6 arasında performans için bir fark bulunurmu.

İkinci sorum ise yanlış kablo çakarsam kabloyu yerinden çıkartıp tekrar çakma imkanına sahip miyim.

Çok teşekkür ederim.
  • quote:

Usta bu konularda fazla bilgim olmadığı için tekrar teyit etmek istediğim için sordum o yüzden yanlış anlaşımasın.
    İlk seçenekteki gibi yapacağım bağlantıyı.
    Farklı bir soru sormak istiyorum patch panellerin birsi cat5e gelmiş ikisinide cat6 istemiştim halbuki pazartesi değişim için başvuracağım. Cat5e ile cat6 arasında performans için bir fark bulunurmu.
    İkinci sorum ise yanlış kablo çakarsam kabloyu yerinden çıkartıp tekrar çakma imkanına sahip miyim.
    Çok teşekkür ederim.

Ikisi arasindaki fark kablolarin tel kalinligi ama aldigin patch panel kaliteli degilse pek bir fark olacagini sanmiyorum.
    Yanlis cakarsanda geri cikartip tekrar cakabilirsin ama bunu fazla tekrarlamazsan iyi olur

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.