Şimdi Ara

Pastırma Neden Bu Kadar Pahalı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
65
Cevap
0
Favori
7.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orjinalden alıntı: You and Me

quote:

Orjinalden alıntı: metalok

quote:

Orjinalden alıntı: vires

tadı güzelde yedikten sonra insan neden pastırma gibi kokuyor bunu anlamıyorum. bilimsel bir açıklaması var mı ki

İçindeki baharatlar karaciğerde kimyasal işleme uğrayıp senin kanına dolayısıyla hücrelere geçiyor oradan da ter ve idrar yolu ile dışarı atılıyor.

Bilimsel sallama bu olsa gerek.

O zaman alkol içince de hücreler sarhoş oluyor?

O kimyasalların hücreye geçebilmesi için monemerlerine ayrılması gerek.Monemerlerine ayrıldığı anda glikoz,yağ asidi,protein olarak karşımıza çıkar.Yani koku sağlayan kompleks olsa bile çoktan yıkılmış olur.

Eğer pastırmanın içindeki maddeler hiçbir hücreye girmiyorsa Pastırma ya da sarımsak yediğinde neden kokarsın?
    Bu da mı ilahi bir mucize yoksa...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalok -- 10 Eylül 2008; 18:50:06 >

• @metalok

Ağızdan koku gelmesi yüksek ihtimal.Tende de kokabilir ama senin bahsettiğin komplikasyonlarla mümkün değil.Yukarıda çürüttüm zaten.Monomerlerine ayrılan şeylerin kokmasını beklemiyorsun herhalde? Bu yüzden sallayarak milleti yanlış bilgilendireceğine sussan daha iyi olur.
  • Pastırma kurutulmuş et olduğundan dolayı yapılmadan önceki taze et halinden ağırlık kaybeder.Ayrıca Erman Toroğlunun pastırma muhabbetinde dediği gibi pastırma pahalı olduğu için pastırma kokan kişinin maddi durumunun iyi olduğunu göstermektedir.Mesela etin kilosu 15 ytl desek Pastırma 40 ytl. Üreticiye 1 kilo pastırma yaklaşık 25-30 Ytlye mal olur.
  • of of sampiye gitcen pastırmalı pide yicen ne canım çekti be
  • Pastırma her etten yapılmaz.İneğin sırt eti vardır.Yağsız kapkara olur o kısım.Yani kırmızı et değil.Bu et her inekten anca 2-3 kilo kadar çıkar.Yani 50 kilo etin 3 kilo kadarı işine yarıyor.O eti 1 hafta kadar tuza yatırırlar.Sonra dışına çemen sıvanırSonra aylarca kurumaya bırakılır.Sonra marketlere gelir.Bide marketler bindirir.Bize gelesiye baya bi bindirim yapılıyo
  • Pastırma ,midye, kokoreç hayat bu
  • olsada tereyağlı ekmeğiin arasına koyup yicen off canım çekti lo
  • Pastırma yenmez diyenlerin yaşadığından süphe ederim.
    Abi bukadar lezzetli bir şey daha ola bilirmi?
    Kokuyor olabilir ama et kokuyoryani normal bişi olmadı atarsın 2 delete gecer.

Direk etten yapıldıgından sanırım sırt ediydi içinde başka harici madde olmadıgığından daha pahalı oluyor.
    Hatta asıl pastırma at etinden olur diye duymuştum
  • quote:

Orjinalden alıntı: attila_khan

o kokulu iğrenç şeyi nasıl yiyorlar

Katılıyorum
  •  Pastırma Neden Bu Kadar Pahalı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: StummScream

quote:

Orjinalden alıntı: amet

Annemler hep alıyo ama hiç yemedim iğrenç bişey

Yemediğin birşey hakkında yorum yapma o zaman

İftarı Sabırsızlıkla Bekleyen Açlar
    Bu konudaki kullanıcılar: Benjamin Linus, StummScream, krzmtk71 , Tanıdık, KvM, HassDeutsch, CriminaLDamage, laciwert, Bethesta, tunama, emre50, ®ed, karasoyka, mutlu84

Hiç yemedim derken ağzıma sürmedim değil sadece bir kere tatdım

• Pastırmayı sevmeyenler ölsün

• Aman bu konu Cumhuriyet sucuk konusu gibi olmasın.
  • baaaastirngaaa uscuk forever
  • quote:

Orjinalden alıntı: KuzuXx

Kayserililerin Para Gözlülüğü

BEn kasyeride doğdum bu yaşıma geldim bende nadiren yerim...AYrıca parası batsın 3 gün kokusu gitmiyo meredin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tanıdık

ya tavada falan yedım de. Mert ile Gertde gecerken gordum dizide adam çig çig yiyodu salam gibi bişey mı bu.
    Yani pişmeden de yenir mi ?

• quote:

Orjinalden alıntı: Love You My Angel

quote:

Orjinalden alıntı: Tanıdık

ya tavada falan yedım de. Mert ile Gertde gecerken gordum dizide adam çig çig yiyodu salam gibi bişey mı bu.
    Yani pişmeden de yenir mi ?

Sen neye oha dedn bilmiyorum ama pastırma pişirilemeden de yenir....
  • canım nasıl çekti mükemmel bişey ya ,bide iğrenç diyenler olmuş bir yiyeceğe iğrenç denmeyeceğini kısa sürede öğrenir inşallah.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kralkobra_kralkobra

canım nasıl çekti mükemmel bişey ya ,bide iğrenç diyenler olmuş bir yiyeceğe iğrenç denmeyeceğini kısa sürede öğrenir inşallah.

birde pastırmaya demiş. PES VALLA
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.