Şimdi Ara

Pasta, Cila ve Şampuan İçin Sizin Öneriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar öncelikle herkese iyi günler, iyi forumlar diliyorum.

Aracımın bakımını bilindiği üzere profesyonellerin tavan ücretlerinden dolayı kendim yapmak istiyorum.
    Bu konu üzerine 10'larca konu okudum.
    Aracım 2008 model FD6 Civic.
    Siyah renk ve üzerinde örümcek ağı gibi çizikler mevcut. Şöyle bakınca derin çizikler yok diye gördüm. Bence ince çizikler taş sıçraması, fırça çizikleri.
    Sanırım finishing polish diyorlar buna en az aşındırıcılı pasta. Uygulamasını kendim yapacağım.
    Sizden önerisini istedğim şeyler.
    Az aşındırıcılı memnun kaldığınız bir pasta ve pedi + pasta sonrası bir cila ve pedi + ve kimyasal içerikli ne olduğu belirsiz köpükleri artık kullanmamak adına bir şampuan ve süngeri.
    Ha bir de ön camda da çizikler mevcut bu sürüşte beni rahatsız ediyor bu pasta bu cama uygulanabilir mi veya ne uygulanır. :soru:
    Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar. :)

https://youtu.be/Q5DYGr5qi5g

Arabanın üzeri biraz tozlu o yüzden bu görüntü çıktı. Ama çizikler anlaşılabiliyor yine de. Bekliyorum önerilerinizi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erents6161 -- 10 Nisan 2016; 23:13:58 >

• Uygulamayı elle mi makinayla mı yapacaksın? Eğer el ile yapmayı düşünüyorsan, çizikleri gideremessin. Ancak belli bir süre gizlersin. Bunun için de çok efor sarfetmen gerekir.

Polisaj makinan varsa, mümkünse kapalı ortamda Scholl Concept ürünlerini kullanmanı tavsiye ederim. Scholl Concept S30 + Scholl Concept S40.
    Sıra ile uygulayacaksın. Ürünler bölünmüş halde internette satılıyor. (200 ml) Fiyatları da makul. Ped olarakta Lake Country markalı ürünler iyidir.

Örnek teşkil etmesi açısından video
    https://www.youtube.com/watch?v=DBI9k2cekuo

Makinam yok, elle yapacağım diyorsan AutoGlym SRP tavsiye ederim. El pedi ile uygularsın. Fakat mükemmel bir sonuç bekleme. Çizikleri dolgu yaparak gizler. El pedi olarak Gtechniq Tri Foam Elle Pasta Uygulama Pedi yada AutoGlym elle uygulama pedi tavsiye ederim.

Örnek video
    https://www.youtube.com/watch?v=rB-193YaZSg

Şampuan konusu bütçene bağlı. 20 lirayı geçmesin dersen Sonax Konsantre turuncu şampuanı tavisye ederim. Fiyatı önemli değil, daha iyisi olsun dersen

Meguiars Wash and Wax (Yeterince köpürmez fakat cila içeriği yüksek bir şampuandır.)
    Meguiars Gold Class Şampuan
    Meguiars NXT Şampuan
    Chemical Guys Citrus Wash & Gloss

Bu 4 şampuandan birini tercih etmeni öneririm. Ek olarak yıkamada sünger yerine yıkama eldiveni kullanmanı tavsiye ederim. Cam konusunda net birşey söyleyemem ancak derin bir çizik varsa düzelmez gibi geliyor. İnce,ufak çizikler varsa AutoGlym Cam Cilasını deneyebilirsin.

• Çok açıklayıcı olmuş. Teşekkür ederim. Evet elle uygulayacağım. Muhtemelen auto glym srp kullanırım o zaman. Bu üründen önce de kil kullanmayı düşüyorum.

Bir şey daya sorayım. Bu ag srp yi çok duydum bende ama bu daha çok cila işi görüyor pek çiziklere etki etmiyor sanırım. Bundan önce finish polish diyorlar sanırım, aşındırıcılığı en düşük olanlardan bi polish kullanıp ag srp yi bunun üzerine atsam daha verimli ve iyi bir sonuç almaz mıyım?

Mesela kil+meg83+ag srp(üstüne cila gerektiriyor mu yoksa cilamı ona göre+cila) + şapmuanla yıkama

Bu sıralamam uygun mudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erents6161 -- 11 Nisan 2016; 11:19:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SRP çizikleri gizleyecektir. Eğer çizikleri belli oranda elle yok etmek istiyorsan ağır aşındırıcı bir ürün kullanman gerekir. Scholl Concept S3 gibi.
    İlk mesajında az aşındırıcılı bir ürün tavsiyesi isteğin için tavsiye etmedim.

Kısaca; çizikleri yok etmek ve aracın boyasını parlatmak istiyorsan S3 + S30

Aracın boyasını aşındırmadan çizikleri gizleyeyim diyorsan AutoGlym SRP uygularsın. SRP uygulamasından sonra da carnauba içerikli wax (örnek Soft 99 Authentic) kullanırsın.
    El ile uygulama için yeterli olacaktır.
  • Ek olarak Finish polish ürünlerin asıl amacı boyaya parlaklık vermek. Ağır aşındırıcı pasta uygulandıktan sonra uygulanır genellikle. Yani çizik gidermede, bilhassa el ile uygulamada iyi sonuç vereceğini sanmam.
  • Eyvallah kardeşim sağol.

Ben işimi kil+ag srp+soft99 görür muhtemelen detailingci değiliz hoş elle bunlar gider ancak hemde boyaya zarar vermez.

Peki bunları uygularken hangi ped/bez kullanmam gerek.

Mesela bunları bölünmüş olarak satıyorlar ne kadarı yeterli olur. Kaç kez kullanabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erents6161 -- 12 Nisan 2016; 12:06:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erents6161

Eyvallah kardeşim sağol.

Ben işimi kil+ag srp+soft99 görür muhtemelen detailingci değiliz hoş elle bunlar gider ancak hemde boyaya zarar vermez.

Peki bunları uygularken hangi ped/bez kullanmam gerek.

Mesela bunları bölünmüş olarak satıyorlar ne kadarı yeterli olur. Kaç kez kullanabilirim.

yukardaki cizik tabiri edilen video nuzu gordum.o cizikler her aracta var.sizin yerinizde olsam cilali sampuan ile yıkar gecerim.aracım parlar.o kucuk kılcal cizikler ruzgarda dahi olusuyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pasta-Cila mı Kil Temizliği mi?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tabii ki her araçta var ama aracı matlaştırıyor bunlar. Belirgin çizikler olmasa da oldukça fazlalar fırça izleri vesaire. Yine de aracın bu şekilde bakımının yapılması gerek. Hepsini gözardı edersek daha kötü olabilir.

• Görülen çizikleri makine pastası ile çıkarabilirsiniz.Polisaj yapmayacaksanız hiç pasta ile uğraşmayın.Meguiars m63 hem pasta hem de ciladır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.