Şimdi Ara

Passat vites sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum, foruma pek aşina değilim.

İki gün kadar önce 2011 1.4 otomatik vites Passat'la yokuş yukarı otoparktan geri geri çıkmaya çalışırken, arabayı önce geri vitese aldım, park sensörleri ve aynadan gördüğüm kadarıyla otoparkın yan duvarlarına fazla yanaştığımı düşünerek geri viteste araba yokuş aşağı biraz düz yol alsın diye ayağımı frenden çektim, sonra emin olmak için araba biraz ilerledikten sonra ayağım frende tekrar boş vitese ve sonra geri vitese alarak biraz araba itelenmesi(arabanın kendi vitesinde hareketlenmesi) ve hafif gaz vererek tekrar geri geri gitmeye çalıştım fakat araç yokuş aşağı hızlandı ve fren çok sert olduğu için işlemedi ve araç yokuş aşağı birkaç saniye hızlandı ve telaşla vites veya tuş el frenine dokunamadım ve otopark duvarına çarptım. Aracın ön iki airbagi patladı, ön camın sağ tarafı çatladı ve yanık kokusu benzeri bir kokuyla bir süre duman çıktı. Aracı tekrar çalıştırına kadar elimdeki kumandayla aracı kilitleyemedim, sadece bagaj kilitli kaldı.

10 senelik sürücüyüm, otomatik vitesi bu araç hariç pek kullanmadım, genelde düz vites araç kullanırım ve kasarak normal veya el freniyle kaçırmadan yokuşta araç kaldırırım, böyle birşey ilk kez başıma geldi. Muhtemelen acemice davrandım fakat genel olarak otomatik viteste yokuşta geri hızlanma, gaz ve araç itelenmesi ayarı, ayak freninin kilitlenmesi veya el freni yardımıyla kalkışla ilgili bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Ek olarak kaza sonrası sigorta firması, VW yol yardım ve polisten, kazaya başka araç, kişi veya maddi zarar karışmamasına rağmen aracın hareket edebiliyorsa sigorta veya polis zabıt tutmadan hareket ettirilmesiyle ilgili net bilgi alamadığım için ısrarla polisi ve sigorta firmasının çekicisini bekledim. Özellikle bu konularda da tecrübelerinizi iletirseniz sevinirim.

Teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Seat Leon Vites Göstergesi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.