Şimdi Ara

Passat B7 TDI Enjektor Temizleyici

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    120.000 Kasim 2013 uretimi Passat B7 Highline DSG 2.0TDI aldim, 177 beygir olan versiyon. Aracin 110.000 de triger degisimi yapilmis ve degisim sirasinda su pompasini da yenilemisler. Yaklasik 10.000 km dir kullaniyorum ve herhangi bir sorun yasamadim ama enjektor temizleyici kullanmayi dusunuyorum.Liqui Moly Pro-Line Diesel System Cleaner 500ml diye bir urun aldim ve gelecek pazartesi 1000km yapmayi planliyorum. Aracin deposunu doldurup, bu urunu ekleyecegim ve sonra 160km hizla (Devir bu hizda yaklasik 3000 civarinda oluyor ) sabit 1000km yapmayi planliyorum. Bu islem partikul filtresinin tikanmasina neden olur mu?

    Ayri bir sorun daha var, araci P ye aldigimda el frenini otomatik cekmesini istiyorum, bunu yapmanin yolu var mi? Auto hold rezalet calistigi icin Auto Hold u devreye almiyorum.



  • Böyle birşey yapmanızı tavsiye etmem. DPF de sıkıntıya sebep olabilir. Servis böyle ürünleri önermiyor. Bunu yapacağınıza belirli bir km. aracı küçük viteste devirli olarak kullanın. Temizlik bu şekilde sağlanacaktır.

    Auto hold sistemini yıllardır sorunsuz kullanıyorum. En ufak bir sorun bile yok. Şu an bende de 2016 B8 passat var. Auto hold hep açık. Sizin aracın sistemde bir arıza olabilir. Yoksa auto hold suz D segmenti bir araç düşünülemez.

    İyi günler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Auto hold acikken araci dar bir yere park etmek imkansiz neredeyse, bir sure gaza tepki vermiyor sonra birden harekete geciyor, bu arabayi almadan once 3 gun B8 2.0 tdi dsg kullandim, onda da ayni davranis vardi. Aslinda B8 kasa alacaktim ama 3 gun kullaninca B8 de olsa B7 de olsa memnun olmayacagimi anladigim icin B7 aldim. Mercedes gibi frene belli bir baski uyguladiktan devreye girmesi gereken bir sistem bence auto hold, passattaki cok kullanissiz olmus. Her frende devreye giriyor, yogun trafikte ve park manevralarinda cok sikinti cikartiyor.
  • husNUKE kullanıcısına yanıt
    Araç tamamen durur vaziyete geçmeden auto hold çalışmıyor. Örneğin fren pedalına hafifçe basarsanız da devreye girmiyor. Sadece sert basışlarda ve araç tamemen dururken devreye giriyor. Gaz verdiğiniz an da nazikçe bırakıyor freni.

    Bilmiyorum belki de tercih meselesi. Fakat ben kendi adıma bu sistem olmayan bir araca bindiğimde birşeyler eksikmiş gibi hissediyorum. Dediğim gibi hep açık. 1 kez bile kapatmadım. Bahsettiğiniz gibi rahatsız eden bir durum olsaydı ben de kullanmazdım.

    İyi günler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • B8 kasayi denedikten sonra bu boyle olmamali dedim, biraz internete baktim. Yabanci forumlarda o kadar sikayet varki, bir cok kisi park konusunda yasadiklarini anlatmis. Mercedesleri sevmem, ama imkaniniz varsa Mercedesteki auto hold ve start-stop sistemini deneyin. Auto hold ve start-stop sistemi olan bir aracin fren pedali nasil olmali gostermisler.
  • husNUKE kullanıcısına yanıt
    Çok nadir olarak bazen biraz sert tutuyor ve bırakmak istemiyor. Ama günlük kullanımda beni rahatsız etmiyor. %95 sorunsuz diyebilirim. Sadece dik yokuş bir yere park ederken doğru, sert tutuyor ve bırakmak istemiyor. Yalnız düz zeminde sorunsuz kullanıyorum.

    Mercedes markasında sadece a180 cdi kullandım. Bu da rezil bir araçtı. İmkan varsa Mercedes E den başlar ve yukarısıdır.

    İyi günler dilerim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu haftasonu depo yari doluyken benzinlikte enjektor temizleyici koydum ve sonra depoyu doldurdum. Ardindan yaklasik 900km yol yaptim, hiz sabitleyici 160 da sabitledim ve bu sekilde 6 saat gittim. Arada bir vites dusurdum ama genelde 6. viteste 3000 devir civarinda yol aldim. Herhangi bir filtre uyarisi ya da hata mesaji almadim ama enjektor temizleyicinin bir etkisi oldu m, ondan da emin degilim. Bir sure sehir ici kullanacagim, eger bir degisiklik hissedersem yazarim. Belki enjektorler temiz olabilir cunku araci aldigim adam yilda 60.000km yaptigini soyledi, esinin de arabasi varmis, bir hafta kendi arabasini diger hafta esinin arabasini kullaniyormus, bu sekilde arabalari yillik 40.000 km civarinda tutuyorlarmis. Arac km sinin cogunu uzun yolda ve yuksek hizda yapmis.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.