Şimdi Ara

passat anahtar sorunu ACİLLL!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, bir konuda acil bilgiye ihtiyacım var, lütfen yardım edin:
    1 ay önce tatilde iken aracımın anahtarını kaybettim (2008 passat 1.4 TSİ manuel vites) Bayram nedeniyle tüm yerler (tabii yetkili servis de) kapalı olduğu için bir anahtarcıya ulaştım. Adamlar önce aracın olduğu yerde kapıları açtılar fakat çok uğraşmalarına rağmen ellerindeki anahtarı araca tanıtamadılar. Bunu üzerine aracı çekici ile adamların dükkanına götürdük, fakat tüm uğraşılarına rağmen (kendi ifadelerine göre) gerekli kodu bulamadıkları için anahtarı yapamadılar. 3. gün bir başka anahtarcıdan bu kodu temin edip anahtarı yaptılar fakat bu anahtar motoru çalıştıramadı. Araca elektrik gelmesine ve kapıların açılıp kapanmasına rağmen motor çalışmadı. Marş motoru çalışıyor ama motor çalışmıyordu. Ben de aracı tekrar çekiciye yükletip yetkili servise götürdüm. Yetkili servis (oldukça büyük ve donanımlı) Almanaya'dan anahtar istedi ve en erken 3 hafta sonra geleceğini söyledi. Mecburen kabul ettik ve bulunduğumuz şehre döndük arabayı bırakarak. 3 hafta sonra anahtar geldi ve gerekli kodlama vb. işlemler yapıldı. Ancak araç yine çalışmadı. Servisdeki ustalar bilgisayara da bağladıkları halde sorunu çözemediler. En sonunda motoru sökmeye karar verdiler. Benden haber bekliyorlar. Bir araç durup dururken ve daha önce hiç sorun çıkarmamışken niye birden bire motor arızası versin? Üstelik 1 ay önce 105.000 km de iken tüm bakımlarını yaptırmıştım ve hiçbir sorunu yoktu. Görüştüğüm bazı ustalar ilk anahtarcının aracın ayarlarıyla oynadığı için bu sorunun çıktığını (yani olay motorla alakalı değil-ben de öyle düşünüyorum) söylediler. Lütfen konu hakkında bilgisi olan ve bana yardımcı olabilecek kimse varmı? Acilen bilgiye ihtiyacım var.







  • bence motoru söktürmeden almanyadan yazılımını istet vw e. Onu yüklesinler eğer ayarları ile oynanmış ise.
  • Birde marş motoru çalışıyor demişsin nekadar süre çalışıyor 1sn filanmı yoksa kontağa bastığın süre kadar çalışıyormu? Eğer uzun süre marş motoru dönüyorsa yakıt pompasındada sorun olabilir yada bobindede.
  • cevaplar için teş. sayın kaan2142, bugün görüştüğüm ustalardan da çok farklı öneriler geldi. Tek emin olduğum şey motoru indirmeyeceğim. Bir kaç farklı usta ile daha görüşeyim bakalım. Bir usta da çekici ile nakil sırasında araç vitesde iken kısa süre bile hareket ettirirsem aracın motoruna zara vereceğini ve aynı durumun oluşabileceğini söyledi. Kafam iyice karıştı. Araştırmaya devam...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.