Şimdi Ara

Pasaport hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Babam memuriyet derecesi gereğince yeşil pasaport alabiliyor. Benim bu yeşil pasaport hakkından yararlanmam içinse 25 yaşına kadar öğrenci olduğum takdirde hakkım var. Fakat ben liseden mezun oldum. Ancak üniversiteye 1 sene daha hazırlanıyorum. Dolayısıyla şu anda sadece lise mezunu gözüküyorum.Dersaneye devam ediyorum.

Sorum şu :

Dersaneden öğrenci belgesi alabilir miyim ? Alabilirsem bu öğrenci belgesi yeşil pasaport alabilmem için yeterli olur mu ?

• yukarı
  • Aynı durumdayız ve dershaneden öğrenci belgesi alamıyoruz diye biliyorum
  • Dersaneden öğrenci belgesi alıp alamayacağımı sordum bugün. Veriliyormuş. Paso vb. için geçerli dediler fakat pasaport hakkında bilgim yok
  • iett'nin sitesine bakmıştım paso için. Dershanede okuyanlar alamaz yazıyordu,ben de oradan çıkarmıştım öğrenci belgesi de alamayız diye
    Öyleyse pasaportta da geçer bence
  • 18 yaşından büyük Erkek Çocukları anne-baba hakkından dolayı hiçbir şekilde hususi pasaport alamaz
    http://www.elt.com.tr/vize/yesil_pasaport.asp

Google

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuVNeRa -- 9 Kasım 2010; 23:11:55 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eskiden öyleydi fakat şimdi 25 yaşına kadar öğrenci olmak+evli olmamak+çalışmamak+ailenle birlikte kalmak şartıyla alabiliyorsun
  • Emniyete söylemek lazım. Sitelerini güncellemeyi ihmal etmiş olmalılar...
  • quote:

5682 sayılı Pasaport Kanunu’nun 14 üncü maddesinin birinci fıkrasında yapılan değişiklikle hususi damgalı pasaport alabilecek durumda bulunanların Ergin (18 yaşını ikmal etmiş) olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar, (Açık Öğretim Lisesi) Açık Öğretim Fakültesi dahil öğrenim gördüğü okuldan öğrenci olduğunu belgelemek şartı ile),

Emniyet Genel Müdürlüğü Resmi Sitesi

Emniyet'in sitesi güncel değil mi zaten

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.