Şimdi Ara

Part-Time yıllık izin ücret hesaplaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çalıştığım yer uluslararası bir giyim markası ve bende bir şubesinde çalışan yarı zamanlı satış danışmanıyım. Şirket 2019 yılına kadar yasada belirtildiği şekilde ( full time çalışma süresinin 3/2 si yani 30 saat) yıllık izne çıkartıyor ve bu şekilde ücretini de ödüyordu. Bu yıl itibari ile ne olduysa şirket , yasada bir açık mı buldu bilmiyorum. Beni 4 gün ,gün başına 7.5 saatden yıllık izine çıkartıyor. Ama ödemede 2 gün 15 saat veya dahaz şekilde yapıyor.(tüm part-time çalışanlara yapılıyor) Bunu şirkete sorduğumda, yarı zamanlı çalışanların ücret hesaplamasını çalıştığı bir önceki yılın ortalamasını aldığını ve çıkan sonuca göre hesapladıklarını söylüyorlar. Yasaya göre bir hukuksuzluk olduğu ortada. Alo 170 üzerinden şikayetimi oluşturdum ama 4-5 ay geçmesine rağmen bir ses yok. Başka bir yolum var mı ? Başka ne yapmam gerekir ?

    Ekleme : Yaklaşık 1.5-2 yıl öncesinde SGK şikayeti sonrası gelen denetleme sonrasında şirket haksız bulundu ve eksik ödemeler yatırıldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WinchesteeR -- 4 Şubat 2022; 16:32:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 10. KISMİ SÜRELİ VEYA ÇAĞRI ÜZERİNE ÇALIŞAN İŞÇİ YILLIK ÜCRETLİ İZİNDEN YARARLANABİLİR Mİ? 107

    Yıllık ücretli izin yönetmeliğine göre kısmi süreli yada çağrı üzerine çalışanlar yıllık ücretli izin hakkından tam süreli çalışanlar gibi yararlanırlar (yön.mad. 13) Bunlar izinlerini kısmi süreli yada çağrı üzerine çalışmaları gereken günlerde izin yaparak kullanırlar .149.


    Yukarıdaki esaslara göre izine hak kazanın kısmi süreli yada çağrı üzerine çalışan işçilere tam süreli çalışan işçiler arasında yıllık izin süreleri ve izin ücretleri konularında bir ayrım yapılamaz (Yön. Mad.13)
  • İş kanunu
    Yıllık ücretli iznin uygulanması
    Madde 56 – Yıllık ücretli izin işveren tarafından bölünemez.

    Bu iznin 53 üncü maddede gösterilen süreler içinde işveren tarafından sürekli bir şekilde verilmesi zorunludur.

    (Değişik üçüncü fıkra: 14/4/2016-6704/16 md.) Ancak, 53 üncü maddede öngörülen izin süreleri, tarafların anlaşması ile bir bölümü on günden aşağı olmamak üzere bölümler hâlinde kullanılabilir.

    İşveren tarafından yıl içinde verilmiş bulunan diğer ücretli ve ücretsiz izinler veya dinlenme ve hastalık izinleri yıllık izne mahsup edilemez.

    Yıllık ücretli izin günlerinin hesabında izin süresine rastlayan ulusal bayram, hafta tatili ve genel tatil günleri izin süresinden sayılmaz.
    .........



    İşveren temsilcisi/sorumlu müdür ile konuşup yıllık izin hakkınızı kullanılmadığını kullanmak istediğinizi belirtin kullanmanız engelleniyorsa bu çalışma koşullarının uygulanmaması sebebiyle haklı fesih nedenidir. Akdi feshederseniz kullanmadığınız yıllık izin hakkı ücret alacağı olarak fesihle birlikte tahsil edilir. Haklı bir fesih olduğu için kıdem tazminatıda alınabilir.

    İş akdim son bulmasın diye düşünürseniz bu durum sizin için ağır değilse devam etsinler sonuçta izin kullanmamış oluyorsunuz. Çıkma durumu olursa bunun ücretini istersiniz işveren yıllık izin kullandırdığını ispatlamalıdır. Senin durumunda ispatlayamaz izin çizelgesi vs varsa yıllık izin kullanıldığını gösteren bir belgeyi imzalama...

    Alo 170 ten size kısa bir süre sonra dönüş olmalıydı ilginç Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bölge Müdürlüğüne dilekçe verip işyerinizde iş kanunu 103 hükümlerine aykırılık olduğuna ilişkin bir ihbar yapın buradan bir sonuç alınabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • @Storm Raider @sabitokuyucu
    Cevaplarınız için teşekkürler. İzinimi yasada yer aldığı şekilde kullanıyorum. Lakin ücretini şirketin hesaplama şekli(1 yıl çalışma ortalaman ) ile alıyorum . Yani 4 gün y.izine çıkıyorum 30 saatten, verilen ücret (bordroda) 2 gün 14.9 saat. Sgk olayında ise , adresi genel merkezi mi çalıştığım şubeyi mi vereceğimi bilemediğimden 2 3 kez adres güncellemesi yaptım. Gecikme süresini buna bağlıyorum. Belge imzalama konusunda , 4 gün üzerinden çıktığıma dair imzaladım ki zaten 4 gün çıktım. Şikayetin sonuçlanmasını bekliyorum.
    İş mahkemesine taşımalı mıyım acaba ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WinchesteeR -- 26 Temmuz 2019; 14:28:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.