Şimdi Ara

part time çalışma ve sigorta-sağlık hizmeti sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ben part time olarak çalışıyorum 8 ekimden 1 kasıma kadar full sigortam yattı (22 gün),

1 kasımdan bu yanada part time olarak sigortam yatıyor...

geçenlerde hasteneye gittiğimde sağlık sigortamın aktif olmadığı söylendi...sağlık hizmeti için 30 iş gününün dolması gerekliymiş.
    araştırdığımda bir önceki ayın sigortası o ayın 20sinden sonra gözüyormuş...

yani 18-19 aralık gibi gittim, doğal olarak kasım ayının sigortası 20 aralıktan sonra gözüyor...o dönemde gözükmedi...

benim daha önce sigortam hiç yatmadı:

-kimisi daha önce sigortan yatmadığı için sağlık hizmetinden yararlanmak için önce aktifleştirmen lazım diyor, kimiside gerek yok o öncedendi diyor..

-ve part time olduğum için sağlık hizmetinden yararlanmak için eksik kalan günlerimi ödemem gerekiyor mu? 1/1/2012 de yürürlüğe girmiş ama kimiside sonradan kalktı o diyor...

bilen arkadaşlar yardım ederse sevinirim, aktif etme muhabbetini yapmam gerekiyor mu?
    eksik kalan günlerimi ödemem gerekiyormu ve bu ne kadar oluyor?

şimdiden teşekkürler...

• Hastaneye ilk sigortalı olarak gittiğimde, önce aktifleştirmeniz gerek dediler SSK ya gidip aktifleştirdim öyle yararlanabildim sigortadan.

Ayrıca 2012 şubat ayında sigortam eksik yattığı için GSS borcum çıkmış, sana da borç çıkarmış olabilirler.

Sigortadan ilk defa mı yararlanacaktın daha önce hastaneye gittin mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan -- 31 Aralık 2012; 2:24:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhan

Hastaneye ilk sigortalı olarak gittiğimde, önce aktifleştirmeniz gerek dediler SSK ya gidip aktifleştirdim öyle yararlanabildim sigortadan.

Ayrıca 2012 şubat ayında sigortam eksik yattığı için GSS borcum çıkmış, sana da borç çıkarmış olabilirler.

Sigortadan ilk defa mı yararlanacaktın daha önce hastaneye gittin mi?

evet ilk defa yararlanıcaktım.

daha önce üniverste olduğu için problem çıkmıyordu, babam üstünden yararlanıyodum, temmuz ayında mezun oldum okulla ilişiğim kesildi..

ağustos ve eylül ayı boş geçti, ordan borç çıkarma ihtimalleri yüksek...
  • https://sgk.ziraatbank.com.tr/

Bu adres den GSS PRİM-13 ü seçerek sorgulayabilirsin bana çalışmadığım aylar için 341 lira kitlemişler
  • quote:

https://sgk.ziraatbank.com.tr/

Bu adres den GSS PRİM-13 ü seçerek sorgulayabilirsin bana çalışmadığım aylar için 341 lira kitlemişler

kişi bulunamadı diyo bana, banada bişeyler kitlicekler ya bakalım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: san_jose

quote:

İyi borcun yok yerinde olsam hiç kurcalamam hatta sağlık problemin çok kötü değilse muayene ücretini kendin öde. Geçmiş olsun.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: san_jose

quote:

İyi borcun yok yerinde olsam hiç kurcalamam hatta sağlık problemin çok kötü değilse muayene ücretini kendin öde. Geçmiş olsun.

teşekkür ederim,

şu anda e-devletten sorguladım sanırım aktif olmadığı için gözükmüyor borcum, gittiğim gibi kitlicekler muhtemelen...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Part time çalışan oldu mu?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.