Şimdi Ara

[ParS] (KLAN - I ParS) (237. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17.307
Cevap
14
Favori
349.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 235236237238239
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar bir gün toplanalım bır yerde herkes hdd lerı getırsın fılm alısverısı yapalım buda benım ufak arsıv

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xavi06 -- 28 Mart 2010; 0:36:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: renzokuken

hahahahahahahaha nuri son satırına koptum abi :)

maxipaket.com dan verbatim kovala nuri, mkv lerimizi en güzel onlarda saklamak lazım ben mkv leri sadece verbatimde diğer dandik videoları DMS de yazmaya başladım böylesi daha iyi oluo en azından kafam rahat...

sitede 50 liği 17 ye aldım ne kadar fazla alırsan o kadar fazla indirim yapıolar misal ben 5 paket aldım zaten hemen bitti 4 ü, yanında bir de orj dvd hediye ettiler sağolsunlar kargo da bedava... kesnlikle bakın alın ve yazın...

harun abi ne yaptın dün sesin çıkmadı giriştin mi pc ye :)

Ya beyler iyi güzel de bu işin de sonu yok ki.

Benim pc ile tanışman çok geç oldu 1996 yılında tanıştım
    o tarihlerde VCD filmler yeni çıkmıştı(en azından bana göre ) ve bu filmler orjınal ingilizceydi
    ingilizce bilmesem bile ne büyük hevesti yahu filmi alıp bir an önce eve gidip seyretmek, hey gidi günler heyy
    sonra dedik ki ,ya bunların türkçesi ne zaman çıkacak acaba? çok sürmedi önce türkçe alt yazılıları çıktı,
    tabi fırsatçı satıcılar onları diğerlerinin 2 yada 3 katına satıyorlardı,ama biz gene alıyorduk
    Ee dedik alt yazılı çıktı keşke türkçe dublajlı da olsa ne güzel olur dedik,dedik çok sürmedi türkçe dublaj lı VCD filmler de çıktı akabinde,hadiii şimdi de onları alalım dedik
    derdemez elimizde küçük bir arşiv oluştu haliyle,şimdi ne satmaya ne de atmaya kıyamam kesinlikle,
    ilk göz ağarlarımız nasıl gözden çıkarayım ki.
    Bir müddet sonra DVD diye bir şeylerden bahseder oldu herkes,dedik bu neki?abi dediler bir tane seyret bak
    sonra VCD nin yüzüne bakmazsın.İyi dedik de kaç para bu DVD? dediler 10 TL ,yuhh dedim o kadar paraya ben 4 tane VCD film alırım,abi bir tane seyret sonra konuşalım dedi satıcı,yani kandırdı sizin anlayacağınız
    İlk aldığım film yanlış hatırlamıyorsam Bruce Wills ile Colin Farrell in HART'S WAR filmiydi.
    Görüntü gerçekten süperdi ama seslendirme tam bir komedi idi o zamanlar gelen ilk DVD filmler bizim
    türkmen boylarından geliyormuş alt yazılarda kendi şive ve anlatım şekliyle yapılmış haliyle,filmi seyrederken koptum gülmekten.
    O zamanlar fiyatı yüksek olduğu için azar azar alıyordum haliyle,hani 1 yada 2 tane ancak alabiliyordum.
    Çok geçmedi piyasa DVD ye doydu,ee doyar doymaz da fiyatlar aşağı indi hemen,ilk aşamada 7,5 TL oldu
    sonra 5 TL günümüzde de VCD parasına DVD alır olduk 2 TL ye satılıyor hatta gazeteler bile aynı fiyata orjınal DVD veriyor hala.
    Teknoloji yerinde durmuyor elbette,DVD filmler iyi güzelde kapladığı yer boyut olarak çok yer tutuyordu.
    Çözüm DIVX formatı ile geldi çok geçmeden.
    Artık internette neredeyse tüm filmlerin DIVX formatı bulunabiliyordu,biz de o dönemlerde bayağı bir film arşivi yaptık kendimize(haa şimdi bakıyormuyuz yüzüne ,hayır)Eee aradan geçen zaman içerisinde sektör kendini yeniledi hemen,ilk başta HD-DVD film diye bir şey çıktı,ancak o sırada SONY firması PS3 çıkarmıştı ve alet aynı zamanda BLUERAY formatındaki filmleri de oynatıyordu.
    Hal böyle olunca HD-DVD film satmaz oldu ve o dosya da öyle kapandı gitti.
    Tarih tekerrür etmez diyenlere inat aklı tepesinden fışkıran güzel insanlar nihayet BLUERAY i de tıpkı DVD filmleri DİVX e çevirmek gibi ,sıkıştırıp tıkıştırarak MKV dediğimiz formatı yarattılar.Normalde 25 ile 50 GB
    arasında bir yer kaplayan BLUERAY ler bu format sayesinde (tabi görüntü kalitesine göre değişkenklik göstermekte,yani 1080 p olması yada 720p olması bu boyutlandırmayı değiştirmekte) 3 GB ile 15 GB ye kadar düşürülebilmektedir.
    Eee şimdi söyleyin garii bu depolama nereye kadar gidecek beylerr,
    Bilginiz olsun biz şu an BLUERAY ile uğraşıyoruz hala ama adamlar LASER teknolojisi diye yeni formata
    geçmişler bile.

Bu arada Taylan kardeş sana da çok teşekkür ederim sağolasın
    PC yi nihayet toparladım,gerçekten çok güzel oldu,artık MKV leri sorunsuz bir şekilde izleyebiliyorum.

saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ExMarshal -- 29 Mart 2010; 13:54:41 >

• Harun abi HD film yerine HD-DVD demek istedin galiba...

Sony'nin Blueray'i ile Toshiba'nın HD-DVD si aynı anda yeni teknoloji olarak piyasaya sürülmüş , PS3 gibi bir cihazı olan Sony aslında sonu belli olan bu savaşı kazanmıştı..
  • Evet kardeş onu demek istemiştim

saygılarımla
  • selam millet nasılsınız.vizelerim başladı giremiyorum pek
  • harun abi o evreyi çok güzel özetlemişsin çoğumuzun başındanda bu şekilde geçti.

fakat zannediyorum blu-ray ve mkv arşivi kalıcı olucaktır cünki çok tatmin edici bir görüntü kalitesi sunuyor yani her dönemde izlenir. vcd gibi pixellerin rezalet halinden çok uzak ki dvd bile şu upscale sayesinde arşivcilerin elindeki filmi saklamasına ciddi bir sebep.

ben tüm vcd lerimi gözden çıkardım ama dvd lerimi hep saklarım ama bundan sonradfa almam pek dvd.

mkv de yer sorunu çok çok az yazdır dvdlere at kutulara bir kutuda 50-100 tane film sakla bende hala pc oyun, ps oyun, vcd film vs en az dolulu dolu 20 kutu var. ama yer sıkıntısı çektirmiyorlar.

şimdi gb anlamında yer kazanmak adına ben x264 codecli filmler indirmeye başladım görüntü kalitesi çok ii. yani eski kaliteli filmler vardırya tekrar izlenebilen en babaları değil ha troy vs. gibi onlar için x264 kullanıyorum.

• herkese selam,

valla benim arşivi biliosunuz, şu an biri çıksa dese ki renzo al 4.000 TL, sat bana tüm arşivi (1700 adet kutulu coverlı el emeği göz nuru dvd), hiç acımam satarım emin olun zira bir daha hiçbirinin yüzüne bakmayacağım... bluray ve mkv dünyası apayrı ya emin olun... kalitesi tartışılmaz...

Allah mkv den de WD HDTV LIVE dan da razı olsun...

(harun abi ne demek her zaman; saygılarımla :))))))))))) )
  • quote:

herkese selam,

valla benim arşivi biliosunuz, şu an biri çıksa dese ki renzo al 4.000 TL, sat bana tüm arşivi (1700 adet kutulu coverlı el emeği göz nuru dvd), hiç acımam satarım emin olun zira bir daha hiçbirinin yüzüne bakmayacağım... bluray ve mkv dünyası apayrı ya emin olun... kalitesi tartışılmaz...

Ustadım,
    elinde liste varsa yollayabilirmisin ben talibim :) yanlız 4,000 de pazarlık yaparım..iyi dans ederim..seyehati severim..
  • quote:

herkese selam,

MKV gönlümü çaldı diyorsun yani

saygılarımla
  • :)

valla liste olarak değil de sen bana istemediğin filmler varsa onları söyle daha kolay olur çıkartıp vermesi :)

• quote:

herkese selam,

taylancım son noktayı koymussun bu konuda.

şimdi ben şu konuda kararsızım arşiv rafı varya sende şuan taylan bu blu-ray ve mkv ler için böyle bir cabayamı girsem yoksa son mesajımda söylediğim gibi kablarda ve hdd içindemi saklasam.

yada olmadı en baba filmler için yani şöyle 50-100 tanesi için kendim mavi kablı coverlı raflık işinemi dalayım.

• nuri, ben 400 lük çantalardan alacağım, onların içine güzelce koyacağım o yeter şu aşamada...

bazı filmler 5 dvd ye bölündü ohannes yani misal transformers - 2012 - angels and demons filan da falan... şimdi bunları kutulayamazsın da zaten...

şu bir gerçek ki dvd rafım harbi süper görünüyor görenin dibi düşüyor nasıl yaptın die... ama mkv leri hdd den oynatmanın da zevki apayrı ya...

2 ayda 1, 1 ya da 2 TB lik hdd alsam neredeyse boş dvd ve çantaya vereceğim para ile kafa kafaya geliyor...

anlayacağın düşünme aşamasındayım...
  • Vala eskıden dvd vcd arsıvı yapanlar taylanında dedıgı gıbı yuzlerıne bakılmıyor.o dolap yerıne 2.3 tane harıcı hdd ıcıne mkv ler vs olayı bıtırıyor teknoloji gercekten baska bırsey.

halıt ın sattıgı 1 tb lik hdd ve ıcındekı 850 gb lık mkv fılmlerı ne acaba..
  • taylan doğrusun bazı filmler 4-5 dvd ye anca sığıyor o yüzden kaba koyma şansın yok. senin dediğin 400 lük canta olayıda ii bence ben şimdi bi fiyatlarına bakayım.

hdd fiyatına geliyor felan demişsinde dvd nin içinde saklamak kadar garantisi yok hem o dvd yi eline aldınmı ulan diyorsun film burda işte felan yani fiziksel temas olayı ulan çokmu abarttım nee

ilkay sorun galiba bana dur yarın ben tam listeyi çıkarayımda satışlar başlasın

• quote:

Orijinalden alıntı: HEKTOR-NG

taylan doğrusun bazı filmler 4-5 dvd ye anca sığıyor o yüzden kaba koyma şansın yok. senin dediğin 400 lük canta olayıda ii bence ben şimdi bi fiyatlarına bakayım.

hdd fiyatına geliyor felan demişsinde dvd nin içinde saklamak kadar garantisi yok hem o dvd yi eline aldınmı ulan diyorsun film burda işte felan yani fiziksel temas olayı ulan çokmu abarttım nee

ilkay sorun galiba bana dur yarın ben tam listeyi çıkarayımda satışlar başlasın

yok abı sorum sana degıl halıt yenı bır hdd satıyor da onu dedım ..

• hocam turkklanlarına koydum linki içindeki filmleri görebilirsinizi.ayrıca 150 gblik belgeselde var ama filmlerle belgeslleri 1 tb lık hdd almıyo:D
  • quote:

Orijinalden al�nt�: renzokuken

:)

valla liste olarak de�il de sen bana istemedi�in filmler varsa onlar� s�yle daha kolay olur ��kart�p vermesi :)

%/^'+#$½<>£

yuh be bilader nasıl bi azimdir bu

• sonradan farkettim pardon ilkay ihtiyacı olan için uygun gözüküyor halitin sattıkları tavsiye ederim.

sitemizde 2'nci lig için anketler açtım bizim klan tüne oy verin lütfen. tabi diğer klanlarda.
  • güncell..
  • 
Sayfa: önceki 235236237238239
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.