< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Parolamı unuttum
-
-
Merhaba geçmiş olsun,
O çalışanlar bir şey bilmiyor. Onlar sopalık. İnsan bilmediği konuda yorum yapmamalı (yani yapıyorsa da en azından açık kapı bırakmalı, kesin konuşmamalı) Üstelik durum bu kadar hassas iken...
1 - Diskin/Bölümün Şifrelenme Durumu: Eğer PC'ne Bitlocker, EFS, Veracrypt gibi şifreleme yaptıysan ve şifreni unuttuysan ve kurtarma anahtarını da kaybettiysen, üzerine soğuk bir bardak su iç. Böyle bir şifreleme sadece yazdığın parolayı değil, mutlaka kurtarma anahtarını da saklaman gerekir. Bunlar çok ağır sağlam şifreleme sistemleridir. Belki NSA açabilir, o da belki. Özetle: KIRILAMAZ, KURTARILAMAZ.
2 - Oturumun Şifrelenme Durumu: Eğer ilk maddedeki şifreleme yapmadıysan, yani her dosyanın içeriğini değiştirerek şifreleme yapmadıysan, için rahat olsun. KIRILABİLİR, KURTARILABİLİR.
Senin durumun Madde 2'deki gibi olsa. Çünkü misafir hesap açıp teslim ettiğine göre demek ki diski şifrelememişsin. Basit bir giriş şifresi var.
2a - Unutulan Oturumu Resetleme: Windows'ta Utilman.exe dosyasını değiştirerek yapılan kurtarma yöntemi var. Bu adıma geçebilmek için, Bilgisayarındaki BIOS'ta kısıtlama yoksa, yani istediğin USB'den bilgisayarı başlatma varsa ilerleyebilirsin. Utilman.exe değiştirerek, Windows oturumunun resetleme adımlarını buraya yazmayacağım, Google'da windows utilman kurtarma aramasıyla bulabilirsin. Ben en son Win7 bilgisayarda denemiş başarı sağlamıştım. Win10 ve 11 için ne oldu bilmiyorum, araştırdığım kadarıyla mümkün oluyor.
2b - Unutulan Oturumdan Dosyaları Kurtarma: Eğer Madde 2a'yı kullanmak istemiyorsan, veya Windows oturum dosyaların bozulmuşsa, diskten doğrudan veri kurtarmaya deneyebilirsin. Başka bir bilgisayara ihtiyacın olacak. Kendi diskini ona bağlayıp dosyalarını görebilirsin. Diski bağlamak için uygun disk kutusu veya kablosu gerekebilir. Diski bağladıktan sonra dosyalarını görüp kopyalabilirsin. Oturum şifresi olması etkilemez. Bu yöntemde, pratik olarak masaüstü simgelerinin düzeni gibi basit şeyleri alman mümkün olmayabilir. Yine de bir Chrome/Firefox şifreleri gibi önemli yedekler istiyorsan %appdata% klasörünü kurcalaman, uygun parola yazılımları (örn. ücretsiz WebBrowserPassView) gerekebilir.
-
Merhaba;
"pcme şifre koyup aileme misafir hesap açıp gittim" bu ekranda kendi hesabınızın şifresini istiyor sanırım.
Hiren’s BootCD indirip USB ye yazdırın; https://kozyatagi.mirror.guzel.net.tr/hbcd/HBCD_PE_x64.iso
Security – Passwords
- Lazesoft Password Recovery v4.0.0.1
- NT Password Edit v0.7
- Windows Login Unlocker v1.6
Yukarıdaki programlar ile şifrenizi sıfırlayabilirsiniz.
Kolay gelsin.
Benzer içerikler
- sql dosyası açma
- klasör veya dosya başka bir programda açık olduğundan bu eylem gerçekleştirilemiyor
- a disk read error occurred
- active directory dizin hizmetleri şu anda kullanılamaz
- kulaklık sağ sol testi
- iso dosyası nedir
- mavi ekran hatası
- gigabyte bios tuşu
- 0xc00007b hatası
- bilgisayar hızlandırma
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X