Şimdi Ara

Parol? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
6.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Aspirinin etki mekanizması farklı, yan etkileri daha fazla özellikle sindirim sistemi ve böbreğe zararlı uzun süreli kullanımda. Ayrıca pıhtılaşma sistemini de etkiliyor. O yüzden genelde ilk aşamada ağrı kesici olarak Parol, ikinci asamada aspirin ve aynı gruptan diger ilaclar (Arveles, Apranax vs) veriliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • uzun süreli aspirin kullanımında başımıza ne gelebilir ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: pembegözlük

uzun süreli aspirin kullanımında başımıza ne gelebilir ??
    Aspirin 16 yaş altında Reye sendromu yapma riski vardır beyinde tahribat benzeri bir şey yapıyor.Mideye zarar verir.

Parol iltihap gidirici ve kan sulandırıcı etkisi yoktur mideye zarar vermez aspirin gibi ama karaciğere aynı zamanda 2 den fazla içerseniz toksisite yapabilir dozu yüksektir.
    Ağrı kesici ve ateş dürücüdür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fairtune

Aspirin 16 yaş altında Reye sendromu yapma riski vardır beyinde tahribat benzeri bir şey yapıyor.Mideye zarar verir.

Parol iltihap gidirici ve kan sulandırıcı etkisi yoktur mideye zarar vermez aspirin gibi ama karaciğere aynı zamanda 2 den fazla içerseniz toksisite yapabilir dozu yüksektir.
    Ağrı kesici ve ateş dürücüdür.

Alıntıları Göster
    apranax ve minoset plus hakkında görüşlerinizi alabilir miyim?
  • ben fmf hastasıyım. atak geçirince kullanıyorum parol'u. acile gidersem parol'un serumunu takıyorlar damardan.

yalnız bende 1 tane fayda etmiyor. en az 2 en çok 3 tane içiyorum tek seferde.

ağrı kesici - ateş düşürücü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FD1540C7 -- 9 Ocak 2020; 14:31:6 >
  • zibidi gonzales kullanıcısına yanıt
    apranaxda benzer etkilere sahip iltihap giderici ağrı kesici mideye sıkıntı çıkartabilecek bir ilaç.

minoset plus adındanda anlaşılacağı üzere güçlendirilmiş ilaç parasetamol kafein ve gene parasetamole benzer bir etken madde ile kombine etmişler ağrı kesici etkisi baya yüksek mideye etkisi düşük.
  • Ağrı kesici - ateş düşürücü - boğaz nemlendirici

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ağrı kesici diye verdiler hiç ağrı falan kesmedi. Antibiyotik serum bastırdım geçti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fairtune kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim. peki son bir soru daha soracağım. bebek aspirinin bir işe yarma durumu var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fairtune

apranaxda benzer etkilere sahip iltihap giderici ağrı kesici mideye sıkıntı çıkartabilecek bir ilaç.

minoset plus adındanda anlaşılacağı üzere güçlendirilmiş ilaç parasetamol kafein ve gene parasetamole benzer bir etken madde ile kombine etmişler ağrı kesici etkisi baya yüksek mideye etkisi düşük.
    dex forte hakkında ne düşünüyorsun hocam
  • Hocam eğer durumun çok kötüyse doktora danışmadan bir şeyler yapma bence. En yakın sağlık ocağına ya da acile uğra.

• parasetamol, günde 2 doz 8 saatte bir 1000mg yetişkin dozu 😂 ve o kadar boş bir ilaçtır ki ağrıyı keserken hem deri hassasiyetini, göz hassasiyetini ve böbrekleri de aynı anda bozuyor yani iyileşme imkanı aksine düşüyor. ibuprofen ve kafein öneririm doktor olsam

• aşırı basit bir ilaç yok böbrekleri iflas ettiriyomuş vs yav he he. her gün 10 tane içmiyorsun bir şey olmaz. benim doktor akrabam çok basit bir ilaç olduğunu ateş vs durumlarda rahatlıkla kullanılabieceğini söylemişti.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.