sağ elimin serçe ve yüzük parmağı bir haftadır sürekli olarak uyuşuk.başına böyle birşey gelen varmı uyuşmanın felç belirtisi olduğu söyleniyor varmı bir bilgisi olan.şimdiden teşekkürler
benim de karıncalaşıyor mu ne oluyorsa hissetmiyorum ne kadar acıtmaya çalışsam da uyuşan parmağı hissetmiyorum neden böyle oluyor acaba
bazen bi yerde oturunca ayağımada oluyor..
benimde bel ağrısı var bir 6 ay sonra sağ seçe parmağım uyuşmaya başladı doktora gittiğimde bel fıtığı olduğum ortaya çıktıj zatne fıtık belirtilerinde var uyuşma sonuçta sinir e baskı oluyor
Uyuşma arkadaşın da belirttiği gibi genelde sinir sıkışması sonucudur. Ben de bir ara benzer sıkıntı yaşamıştım, doktor dirsekleri masaya koyarak uzun süre yapılan faaliyetler sonucu (ders çalışmak, bilgisayar oynamak vb.) orada bir sinir sıkışması olduğunu söylemişti.
6 ay kadar sürdü, sonra kendi kendine geçti. Ama bel fıtığı gibi daha ciddi bir durum olması ihtimaline karşı mutlaka bir uzman doktora muayene olmanızda fayda var.
Serçe ve yüzük parmağını besleyen sinirde(ulnar sinir) bi sorun var gibi.Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanına başvurmalısın.
aynı sorun bende de var sag elimin serce ve yuzuk parmagında 4 gundur surekli hiç dinmeyen uyuşma var daha doktora gitmedim sanırım ulnar sinir sıkışmasıymıs dirsegimde sinirin geçtigi yeri buldum dokundugumda elektrik çarpması gibi bir his olusuyor.bende fabrice arkadasımızın dedigi gibi dirsegim sandalyede dirsek masada egik bilek olarak saatlerce pc basında duruyorum . basına gelen varmı tedavisi nasıl oluyor .herkese geçmiş olsun.