Şimdi Ara

Park sensörü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
3.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeri burası mı bilmiyorum ama hoş diğer bölümlere bakan da pek yok; arkadaşlar 407 aracımın ön tamponuna park sensörü taktıracağım; birkaç yerden fiyat aldım en uygunu montaj dahil 120 dedi ki takacağı sensörün markası meçhul; bu nedenle kendim alıp bir yere montajlatmak istiyorum fakat montajda benim bulduğum en düşük fiyat 50 ki çok yüksek. Ankarada montajı makul fiyata ve iyi bir şekilde yapacak yer tavsiyesine ihtiyacım var. Teşekkürler.

• öncelikle yeri aksesuar bölümü. 50 tl fiyat veren arkadaş sanırım hiç 407 ön tamponu sökmemiş. açık söyleyeyim ben 50 tl ye o tamponu indirmem bile. eğer hiç sökmemişse rahat 2-2.5 saatte anca söker. o tamponu sökmek için özel aparat gereklidir ayrıca. yoksa parçalar yan taraflarını. sökse de takamaz.

buyrun ön tamponun sökülmüş hali

Park sensörü
  • peugeotun kaputun yarısı kadar olan amblemlerıne sınır oluyorum. arabanın 4 te biri logo :D şimdi tamponu gordum bırazda netten arastırdım hakkatten o fiyata bende bulasmam. bence 50 lira iyidir kardeş
  • Tamponu sökeceklerini sanmiyorum.
    Matkapla üstünde delip yapacaklardir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 145tr

Tamponu sökeceklerini sanmiyorum.
    Matkapla üstünde delip yapacaklardir.

sensor kabloları fln gecırmek gerekmıyormu?alttan gecıreblceklernı sanmıorm ama
  • O zaman bu işi herkese de yaptırmamak lazım. Fatih Peugeot sensör ve montaj için 175 fiyat vermişti; sensörün markası mantıklıysa yetkili serviste yaptırmak daha mantıklı o zaman.
  • sensörleri düzgün takabilmek ve kabloları geçirebilmek için tamponun sökülmesi gerekiyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yağmurda park sensörü
    18 yıl önce açıldı
    Park sensörü fiyatı
    2 yıl önce açıldı
    Arka Park Sensörü Yardım.
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kabloları tamponun arkasından geçirip kiti tamponun arkasından yerleştirmek için tamponu sökmeden nasıl yapacaksınız?

mutlaka sökülüyor tampon
  • tampon sökülüyor hocam.
    sökülmezse gecekondu işi olur ben sana söyliyeyim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prof.Matematik -- 7 Ocak 2010; 22:40:27 >
  • Tampon sökülüyor, o konuda mutabıkız.
    Benim Peugeot 407 aracımda fabrika çıkışı arkada parl sensörleri var; ben buna ek olarak ön tampona taktırmak istiyorum, herhangi bir sıkıntı yaratmaz değil mi? Diğer bir konu, internetten baktım, genelde arka-ön ya da sadece arka olarak satılıyor sensörler, ben ark alıp bunu öne mi taktıracağım? Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.
  • öne neden taktırıyorsunuz ki.. trafikte iken herzaman ötmeye başlayacak. dur kalk yaparken yayalar öndeki araba ile aranızdan geçecek yine ötecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AXAPTA

öne neden taktırıyorsunuz ki.. trafikte iken herzaman ötmeye başlayacak. dur kalk yaparken yayalar öndeki araba ile aranızdan geçecek yine ötecek.

407'nin önü oldukça uzun ve ön tarafın nerede bittiğini görmek imkansız. Özellikle park esnasında sürtme ihtimali çok oluyor, bu nedenle taktırmak istiyorum. Bahsettiğiniz sorunu sensöre ilave olarak devreye sokup çıkartan bir tuşla çözüyorlarmış.
  • içeriden açıp kapatabileceğiniz bir anahtarla bu sorunu çözebilirsiniz ancak bir süre sonra zaten alışacaksınız.

benim aracımın da önünü asla göremiyorsunuz. 1-2 ay sonra alıştım, bu süre içinde de birazcık dikkat ettim sadece..
  • Genelde ebat olarak büyük araçların ön taraflarında bu sensörlerden görmek mümkün. Aslında bende bazen zorlanmıyor değilim manevra yaparken ama en kötü ihtimalle 1 kere daha manevra yaparsınız bencede çok gerekli bir işlem değil. Bu trafikte ötme meselesine gelince aklıma sadece 2 çözüm geliyor 1. çözüm 1 düğme ile devreye sokup çıkarmak, 2 çözüm ise sadece 1. viteste ya da belli bir hızın altında devrede olmasını sağlamak ki sanırım bu biraz zor olur...
  • köprü trafiğinde 4-5km hızla giderken, ya da dur kalk trafikte karşıdan karşıya geçen yayalara öterse çok kullanışlı olmaz.

çok gerekli bir şey olduğunu düşünmüyorum sadece el alışkanlığı olana kadar dikkat eidlecek.

yine de zevk ve seçim size aittir. ben bu şekilde düşünüyorum .
  • quote:

Orijinalden alıntı: AXAPTA

köprü trafiğinde 4-5km hızla giderken, ya da dur kalk trafikte karşıdan karşıya geçen yayalara öterse çok kullanışlı olmaz.

çok gerekli bir şey olduğunu düşünmüyorum sadece el alışkanlığı olana kadar dikkat eidlecek.

yine de zevk ve seçim size aittir. ben bu şekilde düşünüyorum .

Dediğinizde haklısınız; İstanbul ve Ankara gibi trafiğinm genelde sıkışık, dur-kalkların yoğun olduğu şehirlerde sürekli cıyaklayan bir sensöre tahammül edilemez; ama buton işi kolaylaştırıyor sanırım. Henüz tam kararı mı veremedim zaten. İşin bir de maliuyet boyutu var zira.
  • Bende internetten kendim alıp kendim takarım diye düşünüyordum. BU tamponları sökmek bu kadar zormu yahu
  • Park sensörleri sadece araç ileri-geri manevra yaparken çalışır. Belli bir süratten sonra devreden çıkar. Sıkışık trafikte sürekli öter diyenler merak etmesin.

Takarken tamponu ve hatta lambaları bile sökmek gerekiyor. Daha sonra tampon deliniyor. Geçenlerde aracımı (yetkili) servise götürdüğümde kendi gözlerimle gördüm. Daha plakası bile takılmamış arabanın darmadağan edildiğini kocama kocaman açılmış gözlerimle gördükten sonra ancak ehil birisinin bu işi yapabileceğini anladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: resmonse

Park sensörleri sadece araç ileri-geri manevra yaparken çalışır. Belli bir süratten sonra devreden çıkar. Sıkışık trafikte sürekli öter diyenler merak etmesin.
    Takarken tamponu ve hatta lambaları bile sökmek gerekiyor. Daha sonra tampon deliniyor. Geçenlerde aracımı (yetkili) servise götürdüğümde kendi gözlerimle gördüm. Daha plakası bile takılmamış arabanın darmadağan edildiğini kocama kocaman açılmış gözlerimle gördükten sonra ancak ehil birisinin bu işi yapabileceğini anladım.

nerden biliyorsun bunları? kim salladı da bu yanlış bilgilere inanıyorsun?
    şaşırıyorum bazen size

hızı nasıl ölçüyor da o hızdan sonra devreden çıkıyor?
    km saatine mi bağlıyorsun yoksa navigasyon mu var kendi içinde bu sensör kutusunun

yanlış biliyorsun arkadaşım.

park sensörü geri vites lambasından elektrik aldığı için geri vitese alındığında çalıştığını düşünüyorsun.

ön tampona takılacaksa direkt kontağa bağlamanız lazım.

bakın o zaman çalışıyor mu çalışmıyor mu

belli bir süratte devreden çıkar düşüncenize de şapka çıkarırım

50 liralık da olsa 750 liralık da olsa bu sensörler o kadar komplex ürünler değil..

uzay mekiği yaptınız yahu allaan sensörünü..

• bizim jetta kaza yaptıgında kullanmamız için 2010 jetta exclusive verdiler dsg idi arac öndede park sensörü vardı .aracı R konumuna getirince devreye giriyordu mesela D de öne gidiosunuz yne devrede oluyordu ama gaza biraz dokununca cıkıodu devreden ve ayrıca konsoldaki tusundan istedigin zaman devreye sokup cıkartabiliyordun ayrıca ön ve arka farklı tonlarda ötüyorlardı bence gayet pratik bir sistem ancak jettadaki gibi çalışırsa
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.