Şimdi Ara

PARK HALİNDEKİ ARACIN YOKUŞ AŞAĞIYA KAYMASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba,


    2021 Model Kia Picanto aracımı yokuş aşağıya park ettikten sonra vitesi boşa alıp el frenini çekip vitesi bazen boşta bazen de aracın yönüne göre D veya R de bırakıyorum. Geçen gün vitesi boşa alarak el frenini çekip aracın yığılmasını aldıktan sonra direksiyonu kaldırıma dayayarak araçtan indim. Araçtan eşyalarımı alıp kapıyı kapattıktan sonra tam kilitleyecekken araç birden kaymaya başladı. Lastikler dönmüyor fakat araç kayıyor. (Buzlu zeminde frene basınca lastikleri kilitlenmiş şekildde) tabi o heyecanla aracın içerisinde atladım araç ön lastik kaldırıma değerek durdu. İlk kez böyle bir şey yaşadım bunun sebebi ne olabilir ?


    Şimdiden teşekkürler...




  • Bozulmuş hocam sizin araç
  • Tasarım testleri 30 ~ 35 ° eğimdir. Bu da %70 gibi bir eğim yapıyor. Böyle bir eğim değilse yola önceden bir şey dökülmüş, tozlu veya kaygan olabilir.


    Türkiye şartlarında M+S onayı olan lastikler tavsiye tavsiye ederim. 'Yazlık' lastiklerin tutunması yetersiz.


    Tekerlekleri kaldırma çevirmekle iyi yapmışsınız, bu ABD'nin bazı yerlerinde zorunlu ve takip ediliyor, bu yüzden ceza alındığını duydum.

  • Her zaman vitesi boşa alıp şanzımana binen yükü sıfırlamanız tavsiye edilir. Yük el freninde olsun.

    Aracınızın el fren ayarını kontrol ettirin. Aracın yönü rampa aşağı ise el freninin etkisi azalır. Teli de gevşediyse kampanayı bırakma ihtimali var. Aynı yokuşta bu sefer rampa yukarı park ederek deneyin. Hatta vitesi boşa alıp araç çalışır halde el freninin nerede tam tuttuğunu da test edin. Acil durumda ayak freniyle müdahale edersiniz. Bu yüzden araç çalışır vaziyette olsun zaten.


    Eğimli yolda park sonrası direksiyon manevrası her daim gereklidir ama çoğu insanımız bunu bilmez.

  • vitesin P konumu varken neden D veya R de bırakıyorsunuz?

  • erka1907 kullanıcısına yanıt

    Picanto'da robotik şanzıman sebebiyle P modu bulunmuyor. N-D-R ve manuel var.

  • el freni tam tutmuyordur bir kontrol ettirin araç muayene raporunda fren güçleri yazar el freni şu kadar tutuyor ön frenler şu kadar tutuyor vs. gibi eğer düşük bir değeri varsa zaten ordan bellidir.

  • Ya yol kaygandır yada lastikler kalitesiz.

  • Cevap veren arkadaşlar iyi okumamışlar, konuyu açan arkadaş tekerler kaymadı diyor.
    Yani zeminde yağ, mazot, toz, kum ve benzer şekilde kaymaya sebep olacak maddeler olabilir.
    Bir de eğim aşağıya doğru çok fazla ise, arka tekere binen yük çok azalacağı için tekerler aracı ağırlığını tutmak için yetersiz kalabilir. Aynı yerde yukarı doğru park ederek el freninin daha iyi tutunmasını sağlayabilirsiniz. Bir de yakıt tasarrufu sağlayan lastiklerden varsa onlardan kurtulun. O lastiklerin yol tutuşu berbat. Michelin da, Continental de aynı.
  • aynısı başıma geldi, yokuşa park ettiğim yerde lastiğin altında ufak ufak taşlar varmış bi baktım araç kayıyor sizinki gibi kayıyor sonra tırstım oraya park etmediğim. kum ve toprak değil ama böyle beton kalıntısı gibi şeyler varsa onlar kaydırır aracı.

  • Mythology kullanıcısına yanıt

    yani aracı sürekli viteste mi bırakıyor park edince

  • bu mevsimde ne kayması adam trollüyor işte. park halinde aracı kaydıracak kadar yağ şu bu olsa sen yürüyemezsin o yolda.

  • aracın kayacağı kadar eğim varsa yürünecek seviyede olmaması gerekir, ya da lastiğin altında yağ vs. yoksa aracın kayması bana saçma geldi.

  • sürekli vitesi 1de bırakırım kafam rahat olur ramazan bayramında mezarlığa gittim arabayı hafif yokuş yukarı şekilde bırakmıştım el frenini çektim ayak frenini çekince kaydığını fark ettim direksiyonu çevirip stop ettikten sonra vitesi 1e taktım geri meri falan kaymadı zaten kayıyorsa sıkıntı vardır

  • hocam teker dönmeden kayma oldu demişsiniz o zaman yolda yağ, mazot vs gibi bir şey vardı yoksa neden kaysın yepyeni araba , kampana, el freni sorunu olacağını sanmıyorum, zaten tekerler dönmeden kaydı demişsiniz.. Direksiyonu kaldırıma doğru çevirmeniz akıllıca olmuş, inancınız varsa şayet Allah'ın sevdiği kulsunuz diyebilirim , yoksa başka araca çarparak dursa al başına bela

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.