Şimdi Ara

PARFÜMLERİMİZİN ORJİNALLİĞİNİ DENETLEMENİN BİR YOLU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
115.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://checkcosmetic.net/ adlı sitenin sol tarafında marka seçip parfüm şişenin altındaki seri numarasını girince kayıt altında olup olmadığı ortaya çıkıyor..yani orjinal olup olmadığı... ben avon fullspeed için denedim olmadı ancak evde bulunan diğer parfümlerde örneğin oriflame ve ck da orjinallik belirdi...arkadaşlar sizde denetleyebilirsiniz... ancak avon kullanıcılarıda seri numarasını girerse sistemde mi eksiklik var yoksa parfümlermi sahte tam anlarız...

• Bu yöntemle sadece şişenin orjinal olup olmadığını anlarsın. Orjinal şişenin içine konulmuş sahte parfümü anlayamazsın.
  • bu durumda, en güvenilir yöntem orjinal kokuları çok iyi bilen bir kozmetik firma çalışanı tanıdığınızın olması yada daha önce orijnalini kullandığınız parfümle yeni aldığınız arasındaki farkı kendinizin anlayabilmesi. Ayrıca 2 tane orjinal olduğuna emin olduğum davidoff parfümün şişelerindeki kodları bu sitede denedim, sistemde bulunamadığı mesajı verdi. bilginize.
  • Kozmetikçilerde pek anlamıyor bu işten. Orijinal parfümü sahteden ayırmanın yolu notaları takip etmek. sahte parfümde nota olmaz. Koku nasıl başlarsa öyle biter. Gerçi bazı orjinal parfümlerde bu şekilde. O yüzden kesin bir yöntem değil. Bence en iyi yöntem bir adet "nose" arkadaş edinmek. :) koku alacağımız zaman koklatır orjinalliğini teyit ettiririz. Aslında teknoloji bu safhaya gelmişken daha kesin bir çözüm getirilebilir bu işe. Misal benim aklıma gelen bir sistem var. Bir bilgisayar programı düşün. İçerisinde tüm orjinal parfümlerin esanslarının kayıtlı olduğu bir sistem. Ve bir adet kokuyu üstüne sıkarak programdaki kokularla eşleştirme yapabileceğimiz donanımsal alet. Tıpkı retina tarayıcısı veya parmak izi okuma sistemi gibi. Kokuyu üstüne sıkınca içerisindeki kimyasal karışımı programdaki kayıtlı parfümlerle eşleştirecek. en garanti yöntem bu olur. Biraz fantastik ama yapılmayacak bir iş değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harpagos -- 9 Ocak 2012; 18:26:55 >

• Harpagos ilk mesajında açıklamış durumu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Harpagos

Bu yöntemle sadece şişenin orjinal olup olmadığını anlarsın. Orjinal şişenin içine konulmuş sahte parfümü anlayamazsın.

5 farklı orjinal parfümün var hiçbirininde sprey mekanizması açılmıyor. İster çevir ister özel aletlere dene. Su şişesi değil bu. İçine öyle istediğim parfümü dolduramazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Awesome

quote:

Bu yöntemle sadece şişenin orjinal olup olmadığını anlarsın. Orjinal şişenin içine konulmuş sahte parfümü anlayamazsın.

5 farklı orjinal parfümün var hiçbirininde sprey mekanizması açılmıyor. İster çevir ister özel aletlere dene. Su şişesi değil bu. İçine öyle istediğim parfümü dolduramazsın.

Biraz araştır bence
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Kozmetikçilerde pek anlamıyor bu işten. Orijinal parfümü sahteden ayırmanın yolu notaları takip etmek. sahte parfümde nota olmaz. Koku nasıl başlarsa öyle biter. Gerçi bazı orjinal parfümlerde bu şekilde. O yüzden kesin bir yöntem değil. Bence en iyi yöntem bir adet "nose" arkadaş edinmek. :) koku alacağımız zaman koklatır orjinalliğini teyit ettiririz. Aslında teknoloji bu safhaya gelmişken daha kesin bir çözüm getirilebilir bu işe. Misal benim aklıma gelen bir sistem var. Bir bilgisayar programı düşün. İçerisinde tüm orjinal parfümlerin esanslarının kayıtlı olduğu bir sistem. Ve bir adet kokuyu üstüne sıkarak programdaki kokularla eşleştirme yapabileceğimiz donanımsal alet. Tıpkı retina tarayıcısı veya parmak izi okuma sistemi gibi. Kokuyu üstüne sıkınca içerisindeki kimyasal karışımı programdaki kayıtlı parfümlerle eşleştirecek. en garanti yöntem bu olur. Biraz fantastik ama yapılmayacak bir iş değil.

o teknoloji mümkün olsa zaten orijinal parfümlerin birebir çakması yapılırdı

• konu hortlamış olucak biraz ama denedim şişenin altında yazanı 3 sene önce üretilmiş raf ömrü 36 aydır uzgunuz falan yazdı yani sonuç :D
  • Beyler barkod veya seri no sorgulamak da artık anlamsız çünkü adamlar barkod veya seri noyu dA ORJİNAL PARFÜMLERDEN ALIP SAHTELERE BASIYO VE SİZ 40 tl lik parfümü bile sorguladığınız zaman sitede üretim tarihi 2013 vs. diye görünüyo tabi.. yani kod sorgulamanın da pek bir anlamı yok... ya güvenilir mağaza yada siteden alıcaksınız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 21 Aralık 2015; 11:44:20 >
  • http://checkcosmetic.net/ isimli siteye itibar edilmemesi gerekir.

-Evvela donanım haber gibi yerde kimse sitenin lisansının olmadığına dikkat etmemiş.
    -Footer'larında da güven vereceği bırakın, güven vermeyen dahi bir şey yok.
    -Ayrıca taradığım numarayı aynı marka ardışık sorgu numarası olarak girince bir bir gün atlayarak giden saçma bir sorgu sistemi var. Kaldı ki böyle bir sitenin bütün markaların üretim bilgilerine erişmesi mümkün değil.

Daha akılcı ve gerçekçi olun lütfen arkadaşlar... Tüketiciyi suya götürüp susuz getiren satıcılar çağında o olmaz bu olmaz demeyin. Artık her şey mümkün.

Nacizane görüşümdür. Herkes kendi yağında kavrulsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.