Şimdi Ara

Parfüm Yapımı (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
182
Cevap
16
Favori
55.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BU KİTAPTA 55 TANE ORJİNAL PARFÜM REÇETESİ VAR BUNLAR HANGİLERİ BİLMİYORUM ÇOK ESKİ FORMÜLLER MUHTEMELEN TEMİN EDİP BAKABİLİRSİNİZ

A&F Fierce (Christophe Laudamiel – Vintage Formül Yorumu)

Genel Analiz

• Üst notalar: Dihydro myrcenol, Helional, Ozonil, yeşil alkoller → “Fierce”in ferah, ozonik ve hafif “laundry-fresh” açılışını veriyor.
    • Orta notalar: Yasemin absolüt, Clary Sage, Elemi, yeşil moleküller → floral-aromatik kalp.
    • Baz notalar: Iso E Super (devasa oran, hacim ve odunsu-amber efekt), Tonalide, Habanolide, Trimofix, Exaltenone → musk + amber + modern “cedar-amber” baz inşası.
    • Karakter: Ozonik-fresh açılış → aromatik/yeşil kalp → musk/amber/woody baz. İşte tam da 2000’lerin “clean, sporty, masculine” imzası.
    Parfüm Yapımı

• Extralarge kullanıcısına yanıt

u görsel Christophe Laudamiel’in bir paylaşımından alıntı. Parfüm dünyasında önemli bir figür olan Carlos J. Powell (Redolessence YouTube kanalının kurucusu) için yazılmış bir anma mesajında aynı zamanda özel bir formül de verilmiş. Bu formül, daha çok amber ve sandal odaklı, eğitimsel amaçla paylaşılan bir karışım.

Parfüm Yapımı
    Parfüm Yapımı

• Bana da telegram linkini gönderebilir misiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Simsiyah85 S kullanıcısına yanıt

Gönderdim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Bana da atarmısıniz linki rica etsem.

Telegram grubunu atabilir misiniz?

-Ex Nihilo - Blue Talisman : Bende RASASİ HAWAS - FİRE var kokusu 1-1 bu parfümle aynı, kırmızı meyveleri içeren bir meyvesuyu kokusu var.

-Tiziana Terenzi -Pompei : Narenciyeli bir parfüm asla bergamot kadar fresh bir narenciye değil, tam olarak ne desem bilemedim, üzüm suyu ve limon karışımı gibi.

-Antonie Barros - Ganymede : Bomboş bir parfüm hiçbir kokusu yok desem yeridir almayın bence duvar veya mürekkep gibi kokuyo, kokusu yok gibi. Gram sarmadı denemelik yaptım.

-İnvictus İntense : Fragranticada AMBER baskın gösteriyordu ALAKASI yok abi, harika fresh + şekerli bir parfüm bence çok güzel olmuş.

-Bois İmperial : Odunsu bir koku kağıttaki kokusu bence kötü hoş bir kokusu var diyemem ama bence havada yaydığı kokusu farklıdır bunu kıyafete sıkıp bi ara denemek lazım.

-Clive Christian - 1872 : Değişik bir koku otsu çiçeksi yeşil bir koku fragraticadaki GREEN segmentine girebilcek bir koku bence, en azından muadil esansı bu yönde aromatiklik hiç alamadım alakası bile yok.

-PDM - Perseus : Ergen veya genç erkeğe yakışır, fresh bendeki hissiyatı yeni bozulmaya başlamış portakal meyvesi gibi. ( koku şuan iyice oturmaya başladı 1-2 saat sonra direk greyfurt kokusu diyebildim)

-Aventus Absolu : Bende Supremacy Collector's Edition parfümü var ve bu kokuya aşık oldum desem yeridir gittim DELUX kalitesini aldım koku olarak %90 yakınlık var diyebilirim,

3-6 Ay dinlenmesi için koydum çekmeceye yazın akar bu parfümler.

Parfüm Yapımı

Parfüm Yapımı

- Beyler yani esansdan mı kaynaklı yoksa parfümün kendisinden mi kaynaklıdır bilmem ama sanki deryaesans çokta iyi değil gibi. Kalıcılıkları ve yayıcılıkları diğer siteye göre çok bariz fark var. Delux kalite esans almama rağmen pek sarmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rotryzer -- 10 Ocak 2026; 19:57:6 >

• rotryzer kullanıcısına yanıt

Evet bu farkı bende farkettim.Esans.com dan almadım ama esans.comdaki yorumlar veya esans.com dan alıpta grupta yorum yapanlar + yönde.aynı esanslarıderya esansdan alanlar ise - yönde yorumları gördüm.Eminönündeki yeri full düşük kalite satıyor deryanın.Sancaktepedeki yeri yüksek kalite satıyor diye biliyorum.

*Aventus Absolu hangisini önerirsiniz?

Aventus - absolu ben sadece deryaesans dan aldım, tavsiye etmiyorum. Kalıcılığıda yayıcılığıda çok düşük. Aralarında en iyisi,

Clive Christian - 1872 oldu koku olarak yunanların damla sakızlı reçeli var, mastic paste koku olarak o. Kalıcılığı başarılı 4-5 saat yayıcılık 1 saatten sonra yok oluyor. Burnunuzu dibine kadar yaklaştırdığınızda ancak alınabiliyor ama koku yok olmuyor, tekrardan belirteyim kalıcılık iyi diyebilirim.

Benide alırmısınız

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.