Şimdi Ara

----------PARDUS & WİNDOWS KARŞILAŞTIRMASI---------- (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
20.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: yildize

quote:

Orjinalden alıntı: cannfree

linux kullanıyorum (pardus) ama bu tür linux windowsu döver, en iyisi linux, windows tu kaka...... şeklindeki kıyaslama içeren avuntu yazılara inan ki söyleyecek söz dahi bulamıyorum.
    ne yani bunları okuyunca pardus kullanan kişi sayısmı artıyor.
    (dünyadaki en büyük aptallık karşısındaki kişinin aptal olduğunu düşünmektir.)

tek kelimeyle

Madem dedin gibi neden windows kullanmıyorsun,
    aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. CİCERO ...

not:windows artık coluk cocuk tarafından bile çeşitli programlar ile hackleniyorken haclenmeyen tek işletim sistemi hangisi bunun cevabınıda verirsen makbule geçer

sakın beni yanlış anlamayın sizi incitecek bir söz söylemek veya kırmak gibi bir niyetim yok sadece
    linux-windows kıyaslamsı şeklindeki yazıların böyle subjektif bir bakış açısıyla yazılmasına karşıyım.

padusla tabiki gurur duyuyorum. sırf bu yüzden bill gates yusuf yusuf edip Türkiye'ye ziyaret düzenlemiş açıkça bazı konularda bir takım garantiler istemek zorunda kalmıştır....

unutmayınki bilgisayar da internette birer askeri proje neticesi ortaya çıkmış icatlardır.
    ilerki zamanlarda insallah önce askeriye sonra meb, derken kamu kuruluşları ve nihai olarak son kullanıcı sathında pardusumuz lehine bir gelişme olcaktır...

linuxu üstün yanları muhakak var ama bugün için bir gerçek var ki o da kapitalist microsoftun windowsu tartışmaya mahal vermiyecek şekilde lider konumda bulunuyor olmasıdır. insallah pardusumuzda onun kadar gelişsin onun kadar son kullanıyıcıya hitab eder olsun varsın pardusa 100 değil 1000$ istesinler hepsi helal-i hoş olsun...

edit---> eklemeyi unutmuşum

arkadaşlar toplumun yüzeysel olarak avam ve havas olmak üzere iki tabaksı vardır.
    bu forumdaki bu başlık altındaki arkadaşlar isteselerde istemeselerde bilgi ve tecrübeleri itibarı ile pardus konusunda topluma yol gösterici olan, liderlik eden kişler olarak ikinci kısıma dahil olurlar.
    neden pardus kullandığım sorusuna gelince;
    pardusun bir yerlere gelebilmesi için öncelikle bizim sahip çıkmamız lazım geldiğini
    söylememe bile gerek yok sanırım.

saygılar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cannfree -- 14 Mayıs 2008; 2:29:11 >

• Yazı yazmış tüm arkadaşlara teşekkür ederim neden mi? En azından bu işlere kafa yormuş ve bu sistemleri kullanmış ve belkide yıllarını vermiş insanlar var burada, ben de dahil, çok profesyonel değilim ama yıllardır kullanıyor ve kafa yoruyorum, destek olmaya çalışıyorum, Linux'te ise 4. senedeyim.

Arkadaşlar hemen her ortamda ve forumda Linux ve Windows karşılaştırması yapılır ve bence bu çok doğal , çünki bu gerçektir , bu sistemler vardır ve çoğusu artık hayatımızın bir parçasıdır bu gerçekleri artık görmezlikten gelemeyiz ve Türkiye olarak bu yarışta seyirci kalamayız ! Yani hazır sistemleri parayla alıp kullanmak adetinden artık sıyrılmalı biraz kafa yormalıyız diyorum.Umarım yanılmıyorum.

Burada bir Windows veya bir Linux milliyetçiliği yapılmasına karşıyım. Bu sanki 2 takım tutmak gibi ve fanatizm gibi geliyor bana ve buna hiç gerek yok, farklı sistemleri aynı amaç için , hayatı kolaylaştırmak için kullanan insanlar bana göre aynı dili konuşmalı diyorum. Elbette ki Windows veya Linux seven olacaktır ve savunulacaktır buna lafımız yok.

Windows yıllardır tüm dünyada herkesin sevdiği ve belki de çoğumuzun ilk gözağrısı diyebilirim ama Windows ile beraber yazılım adına ne öğrendik ?? Bunu sorgulamak lazım. Hazır sistem ve program kurmak ve çöktüğünde de tekrar format atmaktan başka pek birşey yapan yok, yani zaten belkide fırsat bulmak zor, ama bu işi profesyonelce yapanları saymıyorum. Onlar zaten gerekli özeni gösteriyorlar ve gerekeni yapıyorlar.

Linux son yıllarda büyük atılım yaptı ve son sürmleri kullanmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.Bana göre Windowstan daha sağlam ve gerçekten daha sorunsuz. Komut yazmak işine girerseniz sıkıntı çekebilirsiniz veya iyice öğrenmeden bu olaya girmeyin derim. Ancak Windows gibi program kurulumları ve ayarlar son derece kolay artık.

Pardus konusunda ben gerçekten sıkıntılıyım , şu yönden, yıllardır kullanıyorum ve çok memnunum, özellikle Pardus son sürümünü kesinlikle tavsiye ediyorum, işyerinizde yaygınlaştırın diyorum.Windowsun gerçekten pahalı olduğunu gözönünde bulundurmak gerek , zaten bu sebeple Pardus ve benzeri projeler ortaya çıkıyor. İşyerlerinde yaygınlaşması , daha iyi olur diye düşünüyorum.

Windows kullanmak isteyen kullanır ona kimse birşey diyemez ama önemli kurumlarımızda Linuxe geçmenin bence zamanı.

Benim işyerinde Pardus kullandım ancak çok üzülerek söylüyorum ki , Microsoft WM Java programı haricinde diğer Sun firmasının Javasını malesef kullanamadım, Wine emulatörü ile kullanmayı denedim ancak onunla da uğraşmak zor ve bana sıkıntılı geldi. Microsofta bu kadar bağlılık inanın benim sabrımı zorluyor artık, tüm dünyanın sorunu da bu insanlar bu bağımlılıktan kurtulmak istiyor, ben Linux de kullanıyorum Vista da kullanıyorum ve çok memnunum şikayetim yok ama İşyerinde Linux kurdum tüm donanımlarım tanındı mükemmel oldu, çalışan arkadaşlar sisteme bayıldı ve saatlerce günlerce kurcaladılar, kullanmaya doyamadılar. Fakat dediğim gibi kullandığımız programların Java bağımlılıkları malesef desteklenmediğinden çalışmadı. Bu sorun halledilirse tamamen Linuxe geçmeyi düşünüyorum. En azından değişiklik olsun ve farklılık olsun, ayrıca daha güvenilir olması açısından bunu yapacağım. İnternetten tamamen bedava indirerek kurmayı düşünüyorum bu çok büyük bir rahatlık tavsiye ederim. Lisans kodları girmek ve etkinleştirmekten ben sıkıldım inanın !!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BayBağatur -- 14 Mayıs 2008; 17:04:33 >

• bence linuxun yaygınlaşabilmesi için insanların linuxu öğrenmesi lazım. ülkemizde bilgisayar kullanıcısı sayısı gittikçe artıyor fakat acaba kullanıcıların ne kadarı linux (pardus-ubuntu vs. ) görmüş yada kullanmış? okullarda bilgisayar dersleri veriliyor fakat bunlar hep windows üzerinden verilen eğitimler. benim fikrim öncelikle yeni yetişen nesillere bilgisayarı öğretirken pardus la öğretilmesi. tübitak bu konuda milli eğitim bakanlığı ile bir anlaşma yaparak bunu sağlayabilir. böylece pardusu yani linuxu bilen insanlar artacak ve kullanım oranıda artacaktır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: wortexxx

bence linuxun yaygınlaşabilmesi için insanların linuxu öğrenmesi lazım. ülkemizde bilgisayar kullanıcısı sayısı gittikçe artıyor fakat acaba kullanıcıların ne kadarı linux (pardus-ubuntu vs. ) görmüş yada kullanmış? okullarda bilgisayar dersleri veriliyor fakat bunlar hep windows üzerinden verilen eğitimler. benim fikrim öncelikle yeni yetişen nesillere bilgisayarı öğretirken pardus la öğretilmesi. tübitak bu konuda milli eğitim bakanlığı ile bir anlaşma yaparak bunu sağlayabilir. böylece pardusu yani linuxu bilen insanlar artacak ve kullanım oranıda artacaktır.

Güzel bir tesbit.
  • Linuxun " L " sinden haberi olmayan var ve hatta yazılım, donanım bilgisi olmayan, yıllardır bilgisayar kullanan var.Linux tanıtımı ülkemizde yapılmadı yıllarca veya yeterli olmadı, bence PARDUS çok büyük bir fırsat ve eleştirenleri anlamıyorum, ülkemizde yapılan en güzel ve en etkili projelerden birisi ama desteklenmiyor, bazıları eleştiriyor, neye güvenerek eleştiriyorlar. Böyle bir fırsat varken ve geliştirip, Dünya çapında bir sistem haline getirme fırsatı varken neden bu fırsatı kaçırıyoruz, hem de herkes destek olup, geliştirici de olabiliyor.Destek olmak lazım kesinlikle arkadaşlar. Windows'a verilen destek ve emek Linux'e verilseydi , işin maddi yönünü ele almıyorum çünki Milyarlarca dolar harcamışız yazılıma, ama asıl önemli olan sağlam Linuxculer, Linux destekcileri, gönüllüleri yeterli düzeyde yetişmedi.Çok sağlam server'lar kurulabilir ve firmalar Linuxun sağlam sistemleriyle donatılabilirdi.Yine de geç kalınmış değil.Yetişenler de kendi yağlarıyla kavruldular. Toplantılar, seminerler düzenlediler, yaygınlaştırmaya çalıştılar.Geç de olsa Devlet desteği ile PARDUS büyümeli ve hatta başka sürümler de yapılabilmeli.

• pardus kullanan herkes 10 ytl bağış yapsa projeye, bakın dağtım nasıl tarihe geçiyor.
  • Bu kullanıcıdan kullanıcıya göre değişir.Fakat en çok kullanılan işletim sisteminin ne olduğunu hepimiz
    çok iyi biliyoruz.En iyi işletim sistemi kısmında ise fikirler farklı.Bundan dolayıda hangi işletim sistemi
    daha iyi diye bir tartışma yapmaya gerek yok.Normal bir kullanıcı için Linux kullanmak zor.
    En basit örneği: Linux'a bir program yüklemek için bile araştırmalı-okumalı-öğrenmeli sonrada
    uygulamaya geçmelisin ancak Windowsta böyle bir durum söz konusu değil.Bence araştırmak.
    öğrenmek isteyen için Linux daha iyi bir sistem.Normal bir kullanıcı için ise bir sistem aranıyorsa
    bu Windows Xp'dir.

Bu forumda okuduğum bir örneğide yazayım:

Windows kullanmak : Pastaneden pasta almak.
    Linux kullanmak:Kendi pastanı kendin yapmak.

Ben artık kendi pastamı kendim yapmak istiyorum : )
  • hocam neden bahsediyorsun windows xp gibi işletim sistemimi var bide bilgisayar oyunları oynamak için yas sınırı yoktur 40 yasındakide oynar 60 yasındakide ayrıca parduslar sistemi düzeltmek için komutlarla ugras yok kayıt defteri olusutur v.s örneğin ati ekran kartlarında sorunlu bi kere winampa rakip ve msn rakip bir program yok linuxte dahası ..... var....aslında bunlar yeter
  • Her buna benzer topik gördüğümde aynı şeyi bıkmadan yazıp duracağım,inşallah bir gün yeterince anlaşılır.
    1) Dünyada neredeyse hiç bir ülke bizim kadar microsoft ürünü kullanmıyor. Almanyadan Çine kadar her ülkenin bir linux sürümü var resmi kurum ve kuruluşlarda kullanılmak üzere,Bizde ise Türk Silahlı Kuvvetleri bile Windows kullanıyor.Doğrumu?

2)Microsoft bir tekeldir. Ve ben kişisel olarak tekel olmaya karşıyım.
    En yakın örnek ikinci milenium vakkası olarak adlandırılan Vista'nın directx 10 dayatmasıyla ve ısrarla satılmaya devam edilmesi ,ve XP için directx 10 desteginin kasıtlı olarak sunulmamasıdır.

3)Dünyada eşi benzeri görülemeyecek bir durumda şudur; Elindeki para gücünü kullanarak yazılım dünyasını kendi kontrolü altında tutup, Hem oyun üreticilerini hemde kendi şahsi olanaklarini kullanıp pek çok uygulamanın sadece ve sadece kendi üzerinde çalışmasını sağlarak dolaylı bir windows bağımlılığı yaratmasıdır.

Tüm bunlardan (eklenebilecek bir çok olmasına ragmen bu kadarı dahi yeterli) ötürü,Windowsun açık kaynak koduna geçmesini bir mecburiyet olarak görüyorum.

• Polat sana katılmakla beraber şunları da eklemek istiyorum, dayatmalar konusunda çok haklısın, yıllarca bana göre dayatma ve emrivakilerle belki de mecburen Windows kullandık , özellikle işyerlerimiz ve önemli kurumlarımız için söylüyorum bunu !
    Askeri bazı projelerde, hem de çok önemli projelerde , çok özel silah veya mühimmat , uçak veya tanklarda kullanmak üzere kendi yazılımlarımızı geliştirmeye başladık ama ne oldu biliyormusunuz?? Amerikalı amcalar karşı çıktı ve işi tehdit, zorbalığa kadar götürdüler.
    Türk ordusunun elini kolunu bağlamak için şerefsizce oyunlarla ve üstü kapalı tehditlerle yazılımlarını dayatıyorlar haberiniz var mı ?? O yüzden ben Windowstan artık nefret ediyorum.

Ayrıca başka bir dayatma daha alın buyrun bakalım, işyerimde birkaç önemli programın Java bağımlılığından dolayı Sun firmasının Javasını kullanamıyorum

Çok yakın eczacı arkadaşlarım yine aynı Java bağımlılıklarından dolayı Emekli Sandığı programlarını çalıştıramıyorlar haberiniz var mı beyler ??? Sun firmasının Java programı Windowsta Eczacılar için hayati önemi olan Java uygulamasını çalıştırmıyor , ağzıma çok şeyler geliyor da söyleyemiyorum.

Pardus Linux veya başka bir Linux sürümü kurup da gönül rahatlığıyla çalıştıran ve Java problemini halledebilmiş eczacı varsa Türkiyede helal olsun elini öperim onun.

Daha bahsetmediğim çok örnekler var ama biz hala uyuyoruz malesef uyuyoruz, Sağlık bakanlığı ne yapıyor bu konuda çok merak ediyorum, Tübitak harika projeler üretiyor, Pardusa destek veriyor ama bizim politikacılarımız ne yapıyorlar bu konularda merak ediyorum.

Arkadaşlar benim zoruma giden bu Windowsun ücretli olması veya başka birşeyi değil benim zoruma giden asıl şey yukarıda Polatın da bahsettii dayatmalardır.Tüm dünyaya olduğu gibi aynı dayatmalar ülkemizde de uygulanıyor ve bizimkiler uyuyor.

Pardus ekibi asla uyumuyor, helal olsun.Adamlar gece gündüz demeden yeni sürümü hazırlıyorlar görün bakın Haziranda çıkacağı söylenen 2008 Pardus sürümü ne kadar sorunsuz ve güzel olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technological -- 22 Mayıs 2008; 18:16:47 >

• Evet kardeşim bayaa uğraşıyorlar ama Java probleminden dolayı kullanamıyor arkadaşlar, zaten Bağkur , SSK Emekli sandığı birleşti aynı siteden giriş yapılıyor sanırım,
    Bağkur, SSK ve Emekli Sandığına da bir ana sayfadan ulaşılıyor ve seçim yapılıyor hangisine girileceği konusunda. Ama Windows yoksa bu programları unutun !
    Linuxte sisteme girmek ve yüklemek mümkün değil...Daha doğrusu Windowsta da Linuxte de kurulu olan Sun Microsystems Java ile açmak ve yükleyip kullanmak mümkün değil,
    sadece Microsoftun eski Java VM ile çalışıyor , hadi yine Windows'dan Sun Javayı kaldırıp , Microsoft VM kurup girersiniz, ya Linux ??
    Mümkün değil, ancak Linux içinde "Wine" programını kurmak lazım,daha sonra da içine Microsoft VM kurmak lazım ama çok uzun ve sıkıcı bir iş ve çoğu zaman çalışmıyor.
    Yani binlerce Eczane'de binlerce bilgisayarda Windows kurulu olmak zorunda ! Bu kadar basit, ve unutmayalım ki Milyonlarca insanımızın tüm bilgileri de bu bilgisayarlar içerisinde kullanılıyor, veri alışverişi yapılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technological -- 22 Mayıs 2008; 23:49:03 >

• Herkez bikere şunu söylesin biz yıllardır windows kullanıyoruz buna alıştık başka işletim sistemleri nekadar iyi olursa olsun kabullenemiyoruz halbuki windows çök tutarsız acayip sorunları var ya hadi bilenler bunlarla başa çıkabilir fakat bilmeyenler ne yapacak ve windows bunu düşünmeden piyasaya sürüyor ayrca windowsa iyi diyenler windows 8 e baksın sonra kouşşsunlar yani öyle bişeyki artık neyin kafasını yaşadıysalr windows 8 i yaparken bilmiyorum artık ya yok böyle bişey hemen virüs kapıyor gerçi pekte şaşır madım zaten genel olan şey ama win 8 de daha çok var ondan üstüne win 10 çıkardıar haziranda piyasada olur win 7 kullanıcları bide win 8 olanlar bedava yükseltebilecek e posta ie kayıt omanız yeterli haberiniz olsun ama abi onda bile fark yok başlat menüsü yanında o menüyü sokmuş yani bi nlam veremedim kısacası windows ne yaptığını bilmiyor zaten rezaletti şimdi dahada beter! ayrıca neden pardus kötüleniyoki aslında pardusu kullanıp biz türkiye olarak kendimizi göstermeliyiz artık bizde varız diye ama yok ben o windowsu kullanmaya devam edicem diye siz blirsiniz ayrıca windows para alıyor diyenler o işler parasız yürümüyor.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.