Şimdi Ara

Pardus 1.0 bugün! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
0
Favori
54.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

quote:

Orjinalden alıntı: katastrof54

ftp://ftp.uludag.org.tr/pub/pardus/kurulan/1.0/pardus-1.0.iso
    kurulabilen sürüm.
  • arkadaşlar bu pardus bence ev kullanıcıları için değilde
    daha çok devlet daireleri ve iş yerleri için tasarlanmış gibi
    geldi.....

ayrıca emule nasıl kurulur...
    linüx versiyonlarını denedim beceremedim varmı beceren....
  • slm
    linux34 e sipariş verdim gelmedi yetkiliyi verdiği cepten arıyorum cevap vermiyo doğrusu bedava linuxu ücretli windowsa göre bulmak ne zormuş koca istanbulda bi tane dükkan bulamadım herkes suseshop ve linux34 üadres olarak veriyor susehop 5ytl lik siparişe 21ytl havale ücreti gerektiriyo linuxnet dergiyi ise bulabilmek mümkün değil pardusu 3 saatte indirdim iso bozuk çıktı gönderebilecek bir arkadaş var mı ücretini akbak ta hesabi varsa gönderebilirim yada posta havalesi ile..
    tşk..
  • arkadaşlar bu yazıyı şu an paardduss tan aatıyorum ama ffaarkettiğiniz gibi klaaavyede bir probleme nedeen olddu yaazilaaar aaacaayip olduu gördüğünüz gibi klaaavyeem microosoft kaablosusss seet aaaccccabaa microsoft oldugu için gııııcıklık mı yaaapıyyo aayrıca aamaaarokta paarççaalar olduğundan ddaaaha hızzzllı çalıyyo onu yaaavaaaşlaattmaak içiiiin ne yaaaapmalıyım yarrddım eedeerssenniz seeeviiiinirim

şimdiden teeşekkürrler
  • quote:

Orjinalden alıntı: aliencae

başıma gelenler:
    pardus u indirdim dosyaların sağlam olup olmadığını kontrol edip iso yu yazdırdım nero ile
    açtım yüklemeye başladım
    harddisk 3 e ayrılmıştı c 40gb d 40gb e 120gb olmak üzere

c de windows
    e de bütün dosyalar ödev proje dahil bi sürü yeni film

bende d ye kurmaya basladim ntfs formatını değiştirdikten sonra yükleme başladı
    % 70 de takıldı kaldı
    1 dosya eksikmiş
    ben res attım
    baktım windows açılmıo
    baktım sürücülerin yeri değiştirilmiş

e olan sürücü d olmuş dosyalar kullanılamıo

derken windows çöktü gitti pardus yüklenmedi
    bunlara artı olarak bütün arşivim gitti

pardus yapan herkese teşekkürü bir borç biliyorum.
    azıma ettiniz
    helal size.....

kullanmayın pardusu

kurmayı bilmiyorsan kurmayacaksın...

• quote:

Orjinalden alıntı: eyyuplu

slm
    linux34 e sipariş verdim gelmedi yetkiliyi verdiği cepten arıyorum cevap vermiyo doğrusu bedava linuxu ücretli windowsa göre bulmak ne zormuş koca istanbulda bi tane dükkan bulamadım herkes suseshop ve linux34 üadres olarak veriyor susehop 5ytl lik siparişe 21ytl havale ücreti gerektiriyo linuxnet dergiyi ise bulabilmek mümkün değil pardusu 3 saatte indirdim iso bozuk çıktı gönderebilecek bir arkadaş var mı ücretini akbak ta hesabi varsa gönderebilirim yada posta havalesi ile..
    tşk..

yansılardan indirmeyi denesen? eğer cd-rw sürücün yok ise bana haber ver sana mail adresimi vereyim. kargo ile gönderirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: EsrarliSerseri

cok güzel bi işletim sisitemi ama günümüzdeki hiç bi program ve oyunu desteklemiyo o yüzden alt safhada

düşüncene katılmıyorum. eğer ararsan en iyi programların Linux ile de mümkün olduğunu göreceksin.
  • arkadaşlar benim bilgisayarımda 74 gb lık bi hdd var bu hdd şu an 15 15 ayrılmış durumda kurulum sırasında geri kalan bölümleri bölümlendirmedim c de windows d de pardus sorunsuz çalışıyo eğer ben pardusu kaldırıp sadece windows yüklemek istersem pardus kurulu olan hdd bölümünü biçimlendirecem yaa dosya sistemi ntfs değil galiba başka bişey ben windows kurda o pardus yüklü olan bölümü ntfs dosya sistemine çevirebilirmiyim yok eğer riskli bir işse ben bir bilgisayarcıya vereyimde zaten bi adsl usb modemim var conexant çipli onu tanıtabilirsem tanıtçam windowsu kamerayı bağlamak mp3 çalar bağlamak gibi işler dışında kullanmıcam
  • kolay aslında bunu içinde bilgisayarcıya gidilmez ya :)
    Windows kurduysan zaten , windowsda iken bilgisayarım iconuna gel ve sag tıkla oradanda yaçılan pencereden yönete tıkla açılan pencerede sol menude alt tarafda Disk Yönetimi ona gel ve bi kere tıla şimdi pencerenin ortasında disk bölümlerini göreceksin burada pardus bölümünü sec ve sil de yada yeniden biçimlendir de . NTFS formatında biçimler zaten hepsi bukadar ama şunu söylüyeyim pardus bile winden çok kolay ve güze lben şua nubuntu kullanıyorum harika ama yakında gentoo gibi mütiş bi işletim sistemine geçmeyi planlıyorum.
  • kurdum bu pardusu karıştırdım biraz gerçekten windowsa alternatif olabilecek kapasitede ama üretici firmalar windows taki gibi destek sağlamadıkları sürece tutmaz bu bir yazıcı driverını kuramadım , tv kartım çalışmıyor , modemim yine öyle fıttırmak üzereyken formatladım gitti oooohhhh be
  • konuyla alakası yok ama DH nin en güncel başlığı olMuş "PARDUS 1.0 BUGÜN!"

• Arkadaşlar pardus kurulu bilgisayarıma Vista kurdum. Tabiki farklı bir harddisk bölümüne. Kurulum sonrasında Pardusun boot yapmadığını gördüm. Sadece xp'lere girebiliyorum. Pardus'un açılıştaki işletim sistemi seçim ekranı gelmiyor.

Üstüne kurmak istedim fakat format atmasından korkuyorum. Pardus'um zarar görmeden ne şekilde recover yapabilirim?
  • quote:

Orjinalden alıntı: frantico

Arkadaşlar pardus kurulu bilgisayarıma Vista kurdum. Tabiki farklı bir harddisk bölümüne. Kurulum sonrasında Pardusun boot yapmadığını gördüm. Sadece xp'lere girebiliyorum. Pardus'un açılıştaki işletim sistemi seçim ekranı gelmiyor.

Üstüne kurmak istedim fakat format atmasından korkuyorum. Pardus'um zarar görmeden ne şekilde recover yapabilirim?

http://www.pardus-wiki.org/index.php/NASIL:Grub_yuklemek
    burda yazanları bi dene olmazsa bendeki pardustan grubu yedekleyip gönderirim

• ya ben pardus'u yükledim.ama diğer linux lerle bunun arasında çok fark var.devamlı error veriyor pardus
  • ben pardus ve linux un acayip cahiliyim. Şimdi xp kullanıyorum. xp ile pardus u beraber kullanabilirmiyim. Kullanabileceksem nasıl olacak.
  • bi indirip kuralım bzide ülkeye katkı
  • ben kurdum 25 gb lık bir alana...

görüntü kalitesi ve renklerdeki canlılık bence windows u aratmaz...

msn kurarken biraz sorun oldu..

yeni programların sisteme kurulması biraz sinir bozucu hal alabiliyor...

en azından linux kullanmış biri iseniz sorun olmaz ama...

yanlız dikkatimi çeken bi şey var...pardus u açıyorum ve bir mp3 çalıyorum..sonra windows a dönüyorum aynı mp3 ü orda çalıyorum...arada dağlar kadar fark var.pardus ta ki ses farklı inanılmaz sanki pardusa geçince harici ses kartı desteği ile çalışıyormuş gibi kaliteli geliyor...!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: MTC

yanlız dikkatimi çeken bi şey var...pardus u açıyorum ve bir mp3 çalıyorum..sonra windows a dönüyorum aynı mp3 ü orda çalıyorum...arada dağlar kadar fark var.pardus ta ki ses farklı inanılmaz sanki pardusa geçince harici ses kartı desteği ile çalışıyormuş gibi kaliteli geliyor...!!!

Buda linuxun ne kadar geliştiğinin bir göstergesi.Ben windows kullanmama rağmen pardusu destekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volf -- 20 Eylül 2006; 13:13:46 >
  • güzel soru bende aynı sorunun cevabını arıyordum fakat şöle bişi de var onu da es geçmiyim dedim firefox da herhangi bi sitedeki flash ı açabiliyoruz görüntülüeye biliyoruz pardus knoppix di sanırım dieride yani tar.gz uzantısı sanırım muhtemelen var olmasın lazım yani kullanmamız gerek die düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaTaLRaCa -- 21 Eylül 2006; 14:08:13 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: arif_icke

quote:

Orjinalden alıntı: SnipeTR

arkadaşlar dahi şimdi bende pardusu kurdum şimdi üç sorum olacak

1.) benim harddiskim 3 parça (c:, d: e: windowsta öyleydi) ben C: ye format atıp pardusu yükledim ama JUK benim diğer sürücüdeki (e:) mp3'leri çalmıyor bunu nasıl hallederim?

şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim

bende de aynı sorun vardı. mecbur linuxun sürücüsüne kopyaladım öyle dinliyorum. zaten bende büyük bir mp3 arşivi yok.

linuxde partitionlar ayrı bir aygıt gibi mount ediliyor yanlış bilmiyorsam.sistem otomatik olarak mount ettiği zaman hda1 gibi oluyor aygıtın ismi.dev dizini altına mount ediliyor pardus 1.0da.ben 1.1 alpha kullanıyorum. /etc dizini altındaki fstab dosyasında hangi aygıtın nereye ne ismiyle mount edileceği belirli otomatik olarak.siz konsol açıp kod yazarak mount edene kadar bu otomatik edecektir her açılışta.

etc dizini altındaki fstab dosyasını kate ya da kwrite ile açabilirsiniz.ekleyeceğiniz satır şunun gibi.kendi sisteminize göre ayarlamalar yapabilirsiniz.

/dev/hda8 /media/muzikler vfat defaults,users,iocharset=utf8,umask=000 0 0

mp3lerin bulunduğu partitiona girip konqueror'da adres çubuğuna bakın orada /dev/hdaX yazar.x aygıt numarası.benim verdiğim örnekte hda8 dev dizini altında.

/dev/hda8 cihazını /media/muzikler olarak mount ediyor. vfat fat32 ise ntfs ise ntfs yazın.geri kalan standart mount opsiyonları.

ancak /media dizini altında eklenecek dizini oluşturmanız gerekli.kendi kendine oluşturmuyor.

ben bu şekilde kullanıyorum.eskiden dev altından kullandığım zaman çalışmıyordu amarokta.bu şekilde mount edip çalıştırdığım zaman çalışıyor.

yer kaygısı da yok.tıpkı ln gibi aygıtı sistemin altında gösteriyor.yani sistemin bulundğu dizine kopyalama işlemi yerine link gibi bir işlem basitçe anlatmak gerekirse.böylece 2 katı mp3 arşivi boyutundan kurtulursunuz.

son bir tavsiye olarak /media altındaki dizin için masaüstüne bir bağ oluşturursanız ulaşmanız daha kolay olacktır.
    burada /dev/hda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MasterWindu -- 23 Eylül 2006; 13:27:17 >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.