Şimdi Ara

Parça Parça PC Toplamak Riskli mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar farklı zamanlarda farklı mağazalardan parça parça kasa toplasam bana bir sıkıntısı olur mu? Örneğin mayısda işlemciyi, Haziran'da anakartı temmuzda diğer birleşenleri aldım.

Topladım şansıma kasa çalışmadı. böyle birşey denk gelirse ne yapmak gerekir?

Acelem yok indirimleri takip edyorum hep o yüzden ucuza almaya çalışıyorum...

• Sorunun hangi parçada olduğuna bulup garantiye yollarsın o da en fazla 1 ay sürüyor.
  • anakart+işlemci alınırsa ilk
    sonra ram geldi mi test edilebilir
    ekran kartı geldi mi test edilebilir

öncelikli olarak bunlara bakın derim ve ikili almanızdan yanayım
  • Aksine daha az riskli olduğu bile söylenir, çünkü parçaları güvenle ve özenle montajlama şansın var.Toplu halde satılanlar aynı fabrikadan çıkıp montajlanmıyor, tıpkı senin gibi parçaları ayrı ayrı alıp montajlıyorlar. Hiçbir farkı yok, toplu halde satılan kadar riski var. O toplu haldekilerin tek avantajı, önceden denendiği için açılmama oranı daha düşük, yani test edilmiş olması dışında bir artısı yok. Kasanın çalışmaması söz konusu olamaz, kongfigürasyon doğruysa açılır, açılmazsa parçalardan biri çalışmıyordur, e zaten garantisi var, yenisini alırsın. Hiçbir sıkıntısı olmaz yani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr light kullanıcısına yanıt
    Tabi böyle birşey olacak diye bi ihtimal yok şans... atıyorum anakartım bozuk cıktı garantiye belirtsem hic kullanılmadığını bize bir bahane üretmez değilmi ? İlk deneyimim çünkü
  • neutumn N kullanıcısına yanıt
    eline koluna sağlık. garantilik bir durumda mesela işlemci calısmadı yada anakart firmaya belirtsek ilk defak ullanıldığını bize bir bahane sunmazlar umarım ? yada kullanıcı hatası gibi birşeyle karşımıza cıkmazlar umarım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MEMATİ

eline koluna sağlık. garantilik bir durumda mesela işlemci calısmadı yada anakart firmaya belirtsek ilk defak ullanıldığını bize bir bahane sunmazlar umarım ? yada kullanıcı hatası gibi birşeyle karşımıza cıkmazlar umarım ?

O bileşenlere dikkat edildikçe fiziksel bir zarar vermek pek mümkün değil, gözle görülmeyecek derecede yıpranma, darbe, aşınma, sıyırma yoksa garanti dışı kalması çok zor. Onları takarken zarar vermek zor bir iştir, uzun lafın kısası fiziksel zarar olmadıkça bir sorun çıkaramazlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • neutumn N kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ettim alacağım bütün parçalar alnımın teriyle kazanılmış helal paralarla alınacak :) Allahın izniyle hiç bir sorun çıkmayacağına inanıyorum, indirim kovalamaya devam
  • quote:

Orijinalden alıntı: MEMATİ

çok teşekkür ettim alacağım bütün parçalar alnımın teriyle kazanılmış helal paralarla alınacak :) Allahın izniyle hiç bir sorun çıkmayacağına inanıyorum, indirim kovalamaya devam

Tebrik ederim, başarılar.

• Öyle birşey yapma. Almışken hepsini bir al kur oyna.

Mayısta anakart alırsın kur yüksek olur garantisi azalir. Hem internetten alirsan geri iade şansını kaybedersin o kadar bekledikten sonra. Hiç gerek öyle her ay birini almaya.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    dostum geçen anakartı 250 tl ucuza aldım bana 700 tlye mal oldu. Suan 950 tl. işlemci ekran kartı derken 1000 tlyi geçecek indirim. garantisi nasıl azalır onu anlayamadım ?
  • MEMATİ kullanıcısına yanıt
    Vakit geçiyor ya o anlamda.

Ucuza bulursan yapistir gitsin tabi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    ustam para olduktan sonra hemen şimdi alırım hepsini :D acelem yok böyle indirim kovalayarak ucuza topluyorum bakalım nasip Allah utandırmasın
    2-3 aylık kullanımdan sonra anakartıma bir ram daha ekledim ve slotun bozuk olduğunu öğrendim (slotlara çıplak elle dokundum suç bende de olabilir) garantiye verdim 10-15 gün sonra para iadesi veya aynı anakartı teklif ettiler ; kısacası herhangi bir şekilde korkmana gerek yok her parçanın 2 yıl boyunca ayrı ayrı garantisi vardır fiziksel hasar olmadığı taktirde sıkıntı çıkarmazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr light -- 5 Mayıs 2017; 23:34:35 >
    anakartınızın markası neydi acaba. ne güzel birşey böyle şeyler duymak insanı mutlu ediyor
    MSİ kullanmıştım garantisi gayet başarılı yakın zamanlarda da sapphire marka ekran kartımda problem vardı onuda değiştirdiler ; şahsen iki markayı da garanti konusunda soru sorulunca gönül rahatlığıyla önerebiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr light -- 5 Mayıs 2017; 23:37:50 >
    bende anakartımda msi z270 m5 modelini seçtim :)
    Güzel anakart iyi günlerde kullanın ; anakartın görünüşü bana Shadow stormtrooper'larnını andırıyor
    tesekkurler :D belkide ondan esinlenip yapmıslardır
  • ben sistemi senin toplamayı düşündüğün gibi topladım ve sıkıntı yaşamadım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.