Şimdi Ara

Parazit ve Saprofitle ilgili sorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
19.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bana parazit ile saprofitin farkını tam olarak anlatabilecek var mı bun bunun ikisini ayırt edemiyorum

• parazit bakteriler besinlerini hazır alırlar
    mesala verem yapanları vardır

saprofit bakteriler hücre dışına sindirim enzim salgılayabilirler ölen organizmalardaki artıkları parçalayarak inorganik bileşik yaparlar
    yani organikten inorganik yaparlar
  • saprofit olmayan hücre dışı sindirim yapabilir mi bir de parazit illaki monomer madde mi almalı?
  • Bende karistiriyorum ikisine de heteotrof diyebilir miyiz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • saprofit canli hucre disina enzim salgilar . enzimlerle buyuk molekuller parcalanir ve kucuk parcalar monomerler halinde alinir . saprofit canlilarin enzim sistemleri gelismistir . ayrica saprofit sadece bakteri degil mantar ve bazi solucan hatta bazi bitki turleride olabiliyor . saprofit bakteriler aldiklari maddeleri kemosentezde kullanip parcalayarak cevreye verirler ( azotlu tuzlar halinde ) bu yuzden madde dongulerinde onemli rol tutarlar . dipnot : saprofit ve parazit canlilar heterotroftur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzcan546 -- 31 Ocak 2015; 22:31:05 >
  • saprofit canlıların sindirim sistemleri gelişmiştir fakat parazitte tam tersi onlar beleşçi yaşıyolar ekmek elden su gölden. Saprofitlerin azot döngüsüne etkisi büyüktür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzcan546

saprofit canli hucre disina enzim salgilar . enzimlerle buyuk molekuller parcalanir ve kucuk parcalar monomerler halinde alinir . saprofit canlilarin enzim sistemleri gelismistir . ayrica saprofit sadece bakteri degil mantar ve bazi solucan hatta bazi bitki turleride olabiliyor . saprofit bakteriler aldiklari maddeleri kemosentezde kullanip parcalayarak cevreye verirler ( azotlu tuzlar halinde ) bu yuzden madde dongulerinde onemli rol tutarlar . dipnot : saprofit ve parazit canlilar heterotroftur

Hocam tamamen katılıyorum son cümle hariç

Yarı parazit bazı bitkiler (diğer bitkinin ksilemine boru uzatıp suyunu mineralini kullanan) ototrof değil miydi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Antibiyotik ile ilgili soru
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: LKJ6

saprofit olmayan hücre dışı sindirim yapabilir mi bir de parazit illaki monomer madde mi almalı?

mesela azotça fakir topraklarda yaşıyan et yiyen bitkileri var onlarda sindirim enzimlerini kapana kısılan sinek börtü böcek bunlara püskürtür sindirir ve Aynı zamanda böcekteki proteinide sindirdiğinden böylece azot ihtiyacını karşılar. Yani bu bitki diyo ki madem benim yaşadıgım ortamda azot az bende ihtiyacım olan azotu börtü böcekten karşılarım.

ss;
    sinekkapan
     Parazit ve Saprofitle ilgili sorum

diğer etçil bitkilerhttp://www.bilgiustam.com/et-yiyenetobur-bitkiler/

• quote:

Orijinalden alıntı: palpitation342

quote:

Orijinalden alıntı: oguzcan546

saprofit canli hucre disina enzim salgilar . enzimlerle buyuk molekuller parcalanir ve kucuk parcalar monomerler halinde alinir . saprofit canlilarin enzim sistemleri gelismistir . ayrica saprofit sadece bakteri degil mantar ve bazi solucan hatta bazi bitki turleride olabiliyor . saprofit bakteriler aldiklari maddeleri kemosentezde kullanip parcalayarak cevreye verirler ( azotlu tuzlar halinde ) bu yuzden madde dongulerinde onemli rol tutarlar . dipnot : saprofit ve parazit canlilar heterotroftur

Hocam tamamen katılıyorum son cümle hariç

Yarı parazit bazı bitkiler (diğer bitkinin ksilemine boru uzatıp suyunu mineralini kullanan) ototrof değil miydi

aynen hocam onu unutmuşum . düzeltttiğin için teşekkürler

• Saprofitler sadece prokaryotlar ve bazi mantarlardir. Her ikisi de heterotroftur. Ayrica yukarida saprofitler kemosentez yapar yazan olmus. Asla kemosentez yapmazlar. Çünkü kemosentezi fototroflar yaparlar. Saprofitler bitkilerin ve kemosentetik bakterilerin tam zittini yaparlar. Bitkiler inorganikten organik elde ederken, saprofitler organikten inorganik madde elde eder. Saprofitler hucre disina sindirim enzimi salgilar. Polimer ya da monomer besin olan her yerde yasar yani farketmez. Parazitlere gelecek olursak gelismis canlilarda bile gorulebilir. Mantarlarda da görülür. Sadece monomer olan yerde yasarlar. Çünkü sindirim sistemleri cok gelismemistir. Ama yoktur denemez. Sadece gelismemistir. Bu isler böyle dostum

• quote:

Orijinalden alıntı: goktugyildirim

Saprofitler sadece prokaryotlar ve bazi mantarlardir. Her ikisi de heterotroftur. Ayrica yukarida saprofitler kemosentez yapar yazan olmus. Asla kemosentez yapmazlar. Çünkü kemosentezi fototroflar yaparlar. Saprofitler bitkilerin ve kemosentetik bakterilerin tam zittini yaparlar. Bitkiler inorganikten organik elde ederken, saprofitler organikten inorganik madde elde eder. Saprofitler hucre disina sindirim enzimi salgilar. Polimer ya da monomer besin olan her yerde yasar yani farketmez. Parazitlere gelecek olursak gelismis canlilarda bile gorulebilir. Mantarlarda da görülür. Sadece monomer olan yerde yasarlar. Çünkü sindirim sistemleri cok gelismemistir. Ama yoktur denemez. Sadece gelismemistir. Bu isler böyle dostum

fototroflarsa kemosentez niye yapıyolar hocam anlamadım eğer fototroflarsa fotosentez yapsınlar

• Dogru soyluyosun sadece ototrof yazmam gerekiyordu dikkatsizlikten yazmisim. Ama dedigim gibi saprofitler kemosentez yapmaz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.