Şimdi Ara

parayı faize koymak mantıklı mı sizce ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
1.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mevzuderin

Dükkan alin

dükkanda aklımda var hocam ama iyi birşey bulmak lazım iyi kira getiren uygun fiyatlı

•  

•  

•  

• 400K faize koyun 30 gün ayda 5k getirisi var.
    Dukkan alip kiraya verince daha fazla getirecegini sanmiyorum ayrıca şuan corona var kimsenin şu ortamda risk alıp dukkan açıcağını sanmıyorum.
    Yuksek faiz veren bankalara baka bilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Johnny Lesh

Bakara Suresi, 275. ayet

Faiz yiyenler mahşerde ancak şeytanın çarptığı kimsenin kalktığı gibi kalkarlar. Bu, onların, "Zaten alışveriş de faiz gibidir" demelerindendir. Oysa Allah alışverişi helal, faizi haram kıldı. Kime Rabb'inden bir öğüt gelir de faizcilikten geri durursa, geçmişi kendisinedir, onun işi Allah'a aittir. Kim faizciliğe dönerse, işte onlar cehennemliktir, onlar orada temelli kalacaklardır.

yatırılan paranın faizi yıllık enflasyon oranını geçmez ise ben faizin haram olduğunu düşünmüyorum. ama enflasyon oranından fazla alınır ise evet haramdır.

• dolar al.

YTD.

• King Of The Birds kullanıcısına yanıt

Aynen hocam 5bin faiz getiriyor ama enflasyon yuksek sonucta para eriyor faizde duruncada , dukkanin degerlenme olayi yok mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne faiz,ne altın,ne dolar. geçen yıl 2.el otomobil almış olsaydın şimdi 2 katı fiyata satardın çok ilginç değil mi?

• Hocam zaten her seyin fiyati artmis 0 arabalar olmuş 300K teknolojik aletler uçmuş daha fazla artcağını sanmıyorum.
  • taııbuv kullanıcısına yanıt
    Hocam faizin haram olduğuna ya inanırsın ya da müslüman değilsindir ve inanmazsın ama ‘bence enflasyonun altındaysa faiz haram değildir’ gibi bir söylemde bulunamazsın. Dediğim gibi inanıyorsan haramdır inanmıyorsan da zaten rahat rahat alabilirsin
  • hernekadar hükümet enflasyonla faizi birbirine eşitleyeceğini veya eşitlediğini söylesede gerçekci değil.
    Dövize yapıştır hazır dipken büyük patlama yolda

• quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

ne faiz,ne altın,ne dolar. geçen yıl 2.el otomobil almış olsaydın şimdi 2 katı fiyata satardın çok ilginç değil mi?

haklısınız hocam ama o zamanlar para yoktu  

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-39A3D5E9A

hernekadar hükümet enflasyonla faizi birbirine eşitleyeceğini veya eşitlediğini söylesede gerçekci değil.
    Dövize yapıştır hazır dipken büyük patlama yolda

hocam hem altın hem döviz düşüştü bu arada patlayacak mı emin değilim , birde bankalarda makas var bildiğiniz gibi dolar şuan 7.60 ise 7.70den satıp 7.50den bozuyor

ytd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alexdesouza.10 -- 23 Aralık 2020; 23:11:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alexdesouza.10

hocam hem altın hem döviz düşüştü bu arada patlayacak mı emin değilim , birde bankalarda makas var bildiğiniz gibi dolar şuan 7.60 ise 7.70den satıp 7.50den bozuyor

ytd

Alıntıları Göster

Ocak sonunda tekrar bu konuya yaz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-39A3D5E9A

Ocak sonunda tekrar bu konuya yaz :)

Alıntıları Göster

tamamdır hocam ocak sonu gibi konuşalım

• 900 K ya 12 bin alıyorum net kılçıksız.. Dükkan ve evden gelen 10 bini paramın üstüne atıyorum. Para üstüne para atarsan değer kaybetmez. Kelepir ev dükkan bulursan al. Hatta getirisi olacak dükkana kredi bile cek. 1 milyon 500 bine dükkan buldum 5 bin tl kiracısı var. Öyle yer bakınmak gerek. Haaa her gün dısarda yiyiyorum. En kral elbise en kral telefon kullanıyorum. Haftada bir rus ablaya ziyarete gidiyorum. Riskli hiç bir seye yatırma parayı bölme, yatır yan gel yat.

• quote:

Orijinalden alıntı: despot12

900 K ya 12 bin alıyorum net kılçıksız.. Dükkan ve evden gelen 10 bini paramın üstüne atıyorum. Para üstüne para atarsan değer kaybetmez. Kelepir ev dükkan bulursan al. Hatta getirisi olacak dükkana kredi bile cek. 1 milyon 500 bine dükkan buldum 5 bin tl kiracısı var. Öyle yer bakınmak gerek. Haaa her gün dısarda yiyiyorum. En kral elbise en kral telefon kullanıyorum. Haftada bir rus ablaya ziyarete gidiyorum. Riskli hiç bir seye yatırma parayı bölme, yatır yan gel yat.

Masallah hocam sizin durumlar baya iyimis 😂

• quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

bir şeyi düştüğü an alacaksın zaten ki kar edesin.

paranı 5 e böl.

80 000tl si faizde

80 000tl ile döviz,dolar,euro v.s

80 000tl ile gram altın

80 000tl ile borsa da 5 farklı sektörde 5 farklı şirket hissesi

80 000tl ile de arazisinde su çıkan tarla,bahçe.vs al. 10 sene 20 sene sonra su çok kıymetlenecek. bu katarlılar ve Araplar neden Karadenizde araziler alıyorlar bi düşünün.

Arapların çoğunun kafası çalışmaz.

Sulak alanlardan yer almalarının tek sebebi suya hasret olmaları.

Ülkeleri çöl, kuraklık hakim. Karadeniz serin ayrıca. Mesela Arapların çok az kısmı Akdeniz'den Ege'den yer alır.

•  

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.