Şimdi Ara

Paramediklik Nasıl Bir Meslektir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
5.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet abiler ablalar sorarım size paramedik mesleğinin avantajları dezavantajları nelerdir ?

Benim kulaktan dolma bilgilerime göre avantajları;

İster acilde ister ambulansta çalışabiliyormuşuz.
    24 saat çalışıp 3 gün evde yatabiliyomuşuz.
    Nöbet gecesi 100 liradan geceleri nöbete kalabiliyomuşuz.
    Bayramlarda vb nöbet tutarsak bu para 2 ye katlanıyomuş.

Dezavantajlar

Örneğin birisi boğuldu ambulansa bindirdin adam sarı dişli,kıllı keltoş şahin k tipli birisi.Suni tenefüs yapmak zorundasın yoksa adam ölecek.
    Ellerinde bir sürü kişi can verecek piskolojin bozuluyormuş veya vicdan azabı gibisinden şeyler yaşıyormuşsun.
    Hasta yakınları tarafından ambulans geç gelince %85 dayak yeme ihtimalin varmış. vb vb.

Abilerim ablalarım bilgilerinizi lütfen benle paylaşın aydınlatın beni.

• up up up
  • Çok güzel bir iştir Mezun olduğun anda kpss den atanırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sulluky

Evet abiler ablalar sorarım size paramedik mesleğinin avantajları dezavantajları nelerdir ?

Benim kulaktan dolma bilgilerime göre avantajları;

İster acilde ister ambulansta çalışabiliyormuşuz.
    24 saat çalışıp 3 gün evde yatabiliyomuşuz.
    Nöbet gecesi 100 liradan geceleri nöbete kalabiliyomuşuz.
    Bayramlarda vb nöbet tutarsak bu para 2 ye katlanıyomuş.

Dezavantajlar

Örneğin birisi boğuldu ambulansa bindirdin adam sarı dişli,kıllı keltoş şahin k tipli birisi.Suni tenefüs yapmak zorundasın yoksa adam ölecek.
    Ellerinde bir sürü kişi can verecek piskolojin bozuluyormuş veya vicdan azabı gibisinden şeyler yaşıyormuşsun.
    Hasta yakınları tarafından ambulans geç gelince %85 dayak yeme ihtimalin varmış. vb vb.

Abilerim ablalarım bilgilerinizi lütfen benle paylaşın aydınlatın beni.

Merhabalar ben Anestezi Teknikeriyim. Ve suan yenidogan yogun bakim hemsireligi yapiyorum. Sana soyle anlatayim devlete atandigin zaman en az 2500 3000 maasin ollur. Gece nobetlerin 100 150 bayramda 200 250 aliyorsun. Oylle suni tenefus ollayi soyle ki ambu denen materyaller var agzinla yapmiyorsun suni teneffusu. Bir gun 24 saat nobete jkaliyorsun 3 gun izinlisin. E tabi elinden geleni yapiyosun ex verdigin zaman moralin bozuliyor ama sen elinden geleni yapmissan icin rahat oluyor hele bi de kurtardigin canlar... Gecen acile balon yutmus bi cocuk geldi nefes borusuna kacmis cocuk olmustu bildigin o nefes borusundan balonu cikarmaya basladik cocuk oksrudu filan neyse yogunbakima gonderdik ama annesinin ettigi dualari bi gorseydin. Saglikci olmak ayricaliktir. Bunu hoc bir zaman unutma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bende att yim son snf seneye aksilik olmazsa paremediklige başvurcam

herneyse birdefa suni tnf olayı yok. (materyal yoksa tabiki var) hasta öncelikle entübe edilir . endotrakeal tüp yoluyla akcigerlere girilir ve bu borunun ucuna balon valf maska bağlanarak akcigerden direk solunum yapılır

eğerki 112 istasyona atanırsan en az 2650 maaş. devlet hastanesi ise dönerle birlikte baya aşıyor. benim bi paramedik bi abi 3500 ü görüyordu. eğitim araştırma olduğu için en yoğun yer.

istasyonda 1 gün 24 3 gün izin. fakat hastanede bu duruma göre değişiyor. hastanelerin coğunda 24 pek olmuyor yasaklanacak sanırsam. 1 gün 24 3 gün izin olayı hastanede yok yani.

meslek aksiyonlu meslek. 3.snf stajda 10 tane yakın ex vermişizdir. hele bi gece nöbetinde 3 tanesi peşpeşe gitti.

yani ben mesleğimi seviyorum sanada tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yarimelma -- 4 Ağustos 2013; 0:04:20 >

• @o kel? @Öslemmmm_34
    Eyv beyler beklediğim yorumları aldım sağolun çok çok.
  • quote:

@o kel? @Öslemmmm_34

rica ederim bu konuda bilgi edinmek istediğin birşey olursa cekinmeden sorabilirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: o kel?

quote:

@o kel? @Öslemmmm_34

rica ederim bu konuda bilgi edinmek istediğin birşey olursa cekinmeden sorabilirsin

hocam bide att ile paramedik arasındaki fark nedir ? google a yazıyorum ikisindede aynı resimler çıkıyor bana ne katkı sağlayacak 2 sene daha okumam ?
  • quote:

quote:

quote:

@o kel? @Öslemmmm_34

hocam bide att ile paramedik arasındaki fark nedir ? google a yazıyorum ikisindede aynı resimler çıkıyor bana ne katkı sağlayacak 2 sene daha okumam ?

att için 4 yıl lise okursun paramedik için 2 sene yüksekokul. att okuyan birisi sınavsız geçişle paramedige geçer. sonuç olarak paramediğin maaş+rütbesi daha yüksektir. ambülanslardan doktor kalktığı için ambulansın en yetkilisi paramediktir. kötü yanlarından biri evrak işleri hep onundur

bide acıkcası şu att = teknisyen , paramedik=tekniker. yani tekniker olduğu için daha üst

• quote:

quote:

@o kel? @Öslemmmm_34

Rica ederim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

bende att yim son snf seneye aksilik olmazsa paremediklige başvurcam

herneyse birdefa suni tnf olayı yok. (materyal yoksa tabiki var) hasta öncelikle entübe edilir . endotrakeal tüp yoluyla akcigerlere girilir ve bu borunun ucuna balon valf maska bağlanarak akcigerden direk solunum yapılır

eğerki 112 istasyona atanırsan en az 2650 maaş. devlet hastanesi ise dönerle birlikte baya aşıyor. benim bi paramedik bi abi 3500 ü görüyordu. eğitim araştırma olduğu için en yoğun yer.

istasyonda 1 gün 24 3 gün izin. fakat hastanede bu duruma göre değişiyor. hastanelerin coğunda 24 pek olmuyor yasaklanacak sanırsam. 1 gün 24 3 gün izin olayı hastanede yok yani.

meslek aksiyonlu meslek. 3.snf stajda 10 tane yakın ex vermişizdir. hele bi gece nöbetinde 3 tanesi peşpeşe gitti.

yani ben mesleğimi seviyorum sanada tavsiye ederim

Abi bu 112'lerde çalışan en az kaç tl alıyor birde il farkediyor mu yani İstanbul'da 2 binn alan adam Hakkari'de dede mi 2 bin alıyor ?

• bu işi yapmak isteyen arkadaşlar maaşına bakmasın para için yapılacak iş değildir.
  • Suni teneffüsü zaten ne amaçla yapacaktın ki çirkin adamdan çekiniyorsun. Güzel biri olsa o an haz mı alacaktın yani?
  • sağlık sektöründe şu an için iş garantisi olsa da çoğu sağlıkçı mutlu değil.çünkü hep kendinden,yakınlarından fedakarlık yapmak zorundasın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.