Bu sistem üzerinden beni dolandırma gibi şansı var mı alıcının? ![]() |
Param güvende ile işlemci satışı

-
-
Var hem de çok.
Aynı üründen kendisinde hasarlı-bozuk olanı vardır. Senden alır, bana hasarlı geldi der, kendi hasarlısını sana iteler, ürününden olursun.
Kargoyu alır, içi boş çıktı der iade alır parasını.
Kimseye güvenme bu devirde. Elden alışveriş en iyisi.
-
Pg ile ürün satmak delilik.
Satici mali ile rezil olur hiç bir destek gormez.
Alıcı odaklı bir sistem. Alıcının insafına kalmış olur Satıcı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Öyle bir sistem ki alıcıları sonuna kadar destekliyor. Alıcıdan yana olup alıcıdan komisyon kesiyor. Kanka senin yanındayım bak beni gör, der gibi. :) Komik tarafı dört satıcının üçü bunu kullanmıyor ama site üzerinde de satışa devam edebiliyor. :D OLMASI GEREKEN:
-Sahibinden.com gerçek aracı gibi davranacak.
-Satıcı ürününü sahibinden.com'a gönderecek, onlar ürünün ilandaki gibi olup olmadığını çalışıp çalışmadığını kontrol edecek. Okey verdikten sonra alıcıya gönderecek.
-kargolar alıcı tarafından karşılanacak.(satıcıdan sahibindene giderken; sahibinden alıcıya giderken)
-alıcı vazgeçip ürünü geri göndermek isterse aynı prosedür tersine işleyecek ve tekrardan sahibindene geri dönecek ürün.
Böylece sorunlar çözülmüş olacak.
-Alıcı, yok ürün ilandaki gibi değildi. Yok ürün bozuk geldi vs diye çamura yatamayacak, aynı zamanda parayı gönderdim acaba ürün gelir mi, söylediği gibi mi çıkacak derdi olmayacak. Para yine sahibinden.com'un havuzunda olacak bu süreçte.
-Alıcı 2 defa kargo ödemiş olacak, yapacak bir şey yok. Lakin sahibinden bu kargo olayında aracı olursa kendi anlaşma sağlarsa sahibinden üzerinden indirimli kargolama yapılabilir bu süreçte.
-Tüm bunlara rağmen alıcı vazgeçerse, 2 geliş 2 dönüş kargo paraları+ürünün boşa bekletilme payı(%5-10) ilk veridği paradan kesinti yapılabilir.
İki tarafta dürüst davranırsa, satıcı sadece parasını alabilmek için biraz fazla beklemiş olur.gerekirse 15 günde geçsin para hiç önemli değil. bu kanallardan satış yapan bilir, ürünler yeri geliyor aylarca bekliyor zaten bu sorunlardan ötürü. alıcıda komisyon+2 kargo parası ödemiş olur. en azından temiz iş olur.
Ama ne sahibinden.com, ne let go ne de başka ikinci el sitesi bu yüke girmek istemiyor.tabi havadan gelen para varken neden ofis, çalışan vs masrafları açalım ki diyor. defalarca söyledim bu yöntemi onlara ama tek dedikleri süreç uzun olur bahanesiydi. bu işin başka yöntemi yok. bu şekilde satış senin gidip elden almandan daha güvenli.elden alırken her zaman test edemiyorsun.
Bunlar olmadığı sürece kesinlikle satıcı olarak bu sistemi kullanmam. kullanan satıcılardanda dürüstçe alışveriş yaparım.şimdiye kadar 2-3 kere get, param güvende ile alışveriş yaptım.ürünü bana geldikten en geç 1 gün sonra onayladım. lakin satıcı olsam ben güvenemem ve alıcı olarakta 10 üründe en fazla 2 ürünü bu aracı uygulama ile alabildim, kimse kabul etmediği için. bu sistemi layıkıyla yapabilen bir firma çıkarsa ikinci el çığır atlar valla.heleki böyle bir zamanda...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 4 Şubat 2022; 9:15:36 >
-
Dolandırılma şansınız var mı tabiki var ama %90 dolandırılacaksın kesinlikle kullanılmaz denecek kadar değil, alıcıyla konuşursunuz düşünüp taşınıp kafanıza yatarsa kullanırsınız.
-
Eger ürün alıyorsanız param güvende ile alabilirsiniz. Ama satıcı iseniz iki kere düşünün.
Elimde temiz kutulu g41 ddr2/3 anakart vardı.Daha önce 7/8 tane satış yaptım param güvende ile. Bu anakartta anakart bana bozuk olarak geri iade geldi.Test etmiştim çalışıyordu.
Alan kişide çok anlamadıgını arkadaşının montaj yaptıgını daha sonra bilgisayarcıya götürdügünü vs söyledi.Aynı anakarttan bir tane daha almışlar onda da sorun olmuş en son 3.de çalışmış nasıl olmuşsa. Diger anakartı aldıkları kişi hiç sorun yapmadan iade kabul etmiş
Özetle saglam olarak sattıgım kart bana bozuk olarak geldi. Hiç açılmıyordu.Sanki kartta kısa devre var gibiydi fan sanki döneck gibi oluyor ama sistem kendini korumaya alıyor gibiydi ama tamir işinden anlamıyorum zaten kartta eski olunca tamirciyle ugraşmadım.
Bende farklı bir uygulama üzerinden anakartı arızalı olarak satmak durumunda kaldım. Alan kişiye aldıgında sorunun ne oldugunu yazması içinde rica ettim. Bana dedigi montaj hatası yada arızalı ekran kartı takmışlar. pc x16 slotunun orda bir parça mı ne yanmış.
Sahibinden itiraz ettim geçmiş satışlarıma bakın dedim.Ben ürünü saglam gönderdim bana bozuk geri geldi. Dedikleri tek şey tüketici hakem heyetine başvurun oldu.
Sorunsuz alışverişlerimde oldu. Bir defa sorun yaşadım onda zarar bana kaldı. 250 TL sattıgım ürün bozuk geri geldi 60 TL zor sattım.
Eger sizi üzmeyecek bir rakamsa dolandırılırsam da üzülmem derseniz satışı yapın. Dürüst birisiyle zaten sorun yaşamazsınız.
İkinci elde ürün satmak sabır ve şans işi.
En Beğenilen Yanıtlar

Var hem de çok. Aynı üründen kendisinde hasarlı-bozuk olanı vardır. Senden alır, bana hasarlı geldi der, kendi hasarlısını sana iteler, ürününden olursun. Kargoyu alır, içi boş çıktı der iade alır parasını. Kimseye güvenme bu devirde. Elden alışveriş en iyisi. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X