Şimdi Ara

Parallels Desktop Ses Kartı Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar macimde parallels desktop kullanmaya başladım. ancak ses kartında bir problem var bir türlü kartı tanıtamadım bilgisi olan arkadaş yazabilirse sevinirim.

• sorun çözüldü.
  • Sevgili arkadaşım;
    Birçok arkadaşın başına gelebilecek bir sorunu yazmışsın. Henüz yorum bile yapılmadan sorun çözüldü diyerek çekip gitmişsin. Sorunu nasıl çözdüğünü yazsaydın herkes nasiplenecekti.
    Benim de başıma aynı sorun geldi. başlığını görünce hah sorunu çözdük dedik galiba. Ama baktık ki çözümü kendine saklamışsın. Birileri de faydalanır diye düşünmemişsin.
    En son parallels desktop güncellememden sonra ben de aynı sorunla karşılaştım. i-mac i açtığıda sorun yok. tüm sesler gayet iyi çalışıyordu. Windowsu açtığımda da ilk başta sorun görünmüyordu.
    Ama bazı programları kullanmaya başladığımda (Örneğin visual Basic, Adobe Acrobat Reader, vs.) hemen ses hem windowsta hem de mac tarafında kayboluyordu.
    Günerce hem yerli hem yabancı sitelerde arama yaptım. Hiçbir yerde sorunu çözemedim. Defalarca sistem geri yükleme yaptım, bir çok güncelleme kaldırdım. Bir çok program kladırdım. Tık yok.
    Tam parallel Desktopu kaldırıp windowsu yeniden yükleyecektim ki son anda çözümü buldum.
    TABİ Kİ BU ÇÖZÜM HER SES PROBLEMİ YAŞAYANA ÇÖZÜM OLMAYABİLİR. AMA EN AZINDAN BAZILARINA YARDIMI OLUR:

Benimle aynı sorunu yaşayanlar, konuyu şu şekilde çözebilirler;

Mac menüsünde sağ üstte kırmızı çift dikey çizgi parallels descopt ikonunu tıklayın.
    Configure ->
    Tıklayın.

Options sekmesinde;
    Sharing bölümünde, hem Share Mac bölümünde hem de Share Windows bölümünde;
    tüm şıkları seçin. (Advanced Settings altındakiler de dahil.)

Applications bölümünü seçin
    Allow apps to auto-switch to full screen (Uygulamaların otomatik olarak tam ekrana geçmesine izin verin)
    ve
    Show Dock İcon in Coherence only
    Hariç tümünü seçin.

Yukarıdaki Menüden
    Hardware sekmesinde;
    CPU & Memory] bölümünü seçin.
    Advanced Settings bölümünü tıklayarak açın.
    Kısaca Restore Defaults yaparak da seçebilirsiniz.
    Amacımız burada
    Adaptive Hypervisör ü seçili hale getirerek,
    üstündeki Hypervisör yazısının karşısından da Apple seçeneğini seçili hale getirmek.

Daha sonra,
    Sound & Camera bölümünü seçin.
    Burada
    Sound Output ve Microphpne karşılarında da Default ayarları kullanın ki
    Mac hangi ses giriş çıkış aygıtlarını kullanıyorsa Windows da onu kullansın.

Bu işlemlerden sonra kilit simgesini tıklayarak kapatın ve konfigürasyon penceresini kapatın.

Tekrar Mac menüsünde sağ üstte kırmızı çift dikey çizgi parallels descopt ikonunu tıklayın.
    Develop ->
    Windows Tools and Settings ->
    TIKLAYIN.
    Tüm Görevler açılacak.
    Burada Ağ ve Paylaşım Merkezi başlığı altında;
    Medya akışı seçenekleri ni açın. Açamazsanız, sağ tıklayıp Aç seçeneğini tıklayın.
    Şu konumdaki cihazları göster bölümünde Yerel Ağ'ı veya size uygun seçeneği seçin ki
    sanal makina ve mac arasındaki ulaşım sağlansın.
    İzin verildi kutusunun işaretli olduğuna dikkat edin.
    Tamam diyip çıktıktan sonra windowsu yeniden başlatmanız gerekebilir.

İnşallah bu işlemler size de çare olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hyperx cloud 2 ses kartı sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.