Şimdi Ara

Paragraflarda yapamadığım tek soru tipi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Parçada aşağıdakilerden hangisi yoktur?

A-Betimleyici ögeler
    B- Devrik cümle
    C- Cart
    D-Curt
    E-Kart

arkadaşlar şu soruları bir yapamıyorum tekniği falan var mı 25 net geliyor bunları yapsam 28 falan gelicek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi içinizden biri -- 21 Mart 2014; 23:45:54 >

• Çok basit. Okuyacaksın paragrafı olmayanı işaretleyeceksin. Ama harbiden bende hata yapıyorum o kadar saçma ki bazı sorular, 5 seçenekte bazen paragrafta olabiliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarkoza

Çok basit. Okuyacaksın paragrafı olmayanı işaretleyeceksin. Ama harbiden bende hata yapıyorum o kadar saçma ki bazı sorular, 5 seçenekte bazen paragrafta olabiliyor

sorma hocam ya 2-3 tanesini buluyorum 2 şık arasında kalıyorum hepte yanlış çıkıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: içinizden biri

Parçada aşağıdakilerden hangisi yoktur?

A-Betimleyici ögeler
    B- Devrik cümle
    C- Cart
    D-Curt
    E-Kart

arkadaşlar şu soruları bir yapamıyorum tekniği falan var mı 25 net geliyor bunları yapsam 28 falan gelicek

şimdi hacı betimleyici derse parcanın içinde birçok sıfat tamlaması vardır mesela yüksek boylu çavdar tarlası , kızışmış kuru tarla yazar burda anlattığı şeyi okuyunun kafasından canlandırmak ister

devrik derse yüklemi sonda olmayan mesela Ahmet ekmek almaya gitti arkadaşıyla ( yüklem sonda değil mesela)

tanık gösterme derse mutlaka bir kişinin sözünü aktarması gerekir mesela Yahya Kemal şöyle der: '' Siyasette, doğru her zaman biraz geç söylenir.''

örnekleme biliyorsundur

açıklama paragrafta konu ili ilgili açıklama,öğretme anlatan

• quote:

Orijinalden alıntı: 09fatihkral

quote:

A-Betimleyici ögeler
    B- Devrik cümle
    C- Cart
    D-Curt
    E-Kart

şimdi hacı betimleyici derse parcanın içinde birçok sıfat tamlaması vardır mesela yüksek boylu çavdar tarlası , kızışmış kuru tarla yazar burda anlattığı şeyi okuyunun kafasından canlandırmak ister

devrik derse yüklemi sonda olmayan mesela Ahmet ekmek almaya gitti arkadaşıyla ( yüklem sonda değil mesela)

tanık gösterme derse mutlaka bir kişinin sözünü aktarması gerekir mesela Yahya Kemal şöyle der: '' Siyasette, doğru her zaman biraz geç söylenir.''

örnekleme biliyorsundur

yargı falan dediği zaman?

• Betimleyici derse bir resim düşünün arkadaşlar. Paragrafta resimdeki objenin, insanın nasıl olduğunu anlatıyor gibi bir hissiyat alırsınız.
  • Arkadaslar bi de bu sorularda kelime oyunu yapiyolar dikkat etmek lazim. Mesela dun denemede cikti.
    C) yinelemeler yoktur

Diye bi şık var. Siz de yineleme buldunuz hemen tuzaga dusmeyin. Orda yinelemeLER diyo. En az iki tane istiyomus yani. Boyle sacmaliklar da oluyo. Bilmem osym yapar mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 09fatihkral

quote:

A-Betimleyici ögeler
    B- Devrik cümle
    C- Cart
    D-Curt
    E-Kart

örnekleme biliyorsundur

yargı falan dediği zaman?

yargı yüklem demektir kac tane yüklem varsa o kadar yargı vardır

• hacı en basiti bu ya devrik cümle yüklemi bul nerde bak sondaysa kurallı değilse kuralsız (devrik) olur betimleyici de aklında bi resim canlanıcak ya odanın köşesinde çaydanlıgın buharı tütüyordu vs..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bedevi2

hacı en basiti bu ya devrik cümle yüklemi bul nerde bak sondaysa kurallı değilse kuralsız (devrik) olur betimleyici de aklında bi resim canlanıcak ya odanın köşesinde çaydanlıgın buharı tütüyordu vs..

hacı işte yargı-koşullar falan yanlış çıkıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vooray

Arkadaslar bi de bu sorularda kelime oyunu yapiyolar dikkat etmek lazim. Mesela dun denemede cikti.
    C) yinelemeler yoktur

Diye bi şık var. Siz de yineleme buldunuz hemen tuzaga dusmeyin. Orda yinelemeLER diyo. En az iki tane istiyomus yani. Boyle sacmaliklar da oluyo. Bilmem osym yapar mi

Gerçekten saçma bir soruymuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.