Şimdi Ara

Paragraf sorularındaki edebiyatçı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilirsiniz paragraf sorularında hep hayali bir edebiyatçı karakteri ilginç fikirler sunar, ekşi sözlükte bu hayali edebiyatçı hakkında çok güzel şeyler yazılmış, başlık biraz uygunsuz olduğu için burada link veremiyorum fakat konunun başlığını aratarak bulabilirsiniz

Yazılanlardan bazıları;

''merak ettiğim şey ise bu edebiyatçının bahsettiği kitle gerçekten var mıdır yok mudur? bu tarz paragraf sorularında hep bir edebiyat kitlesinden bahsedilir ben daha hayatımda bu kitleye dair bir tek kişi dahi görmedim.''
    ''

''"daha sonra küçük pedrov, soğuktan donmuş kız kardeşinin bedenini kucağına alıp, karlı bir paris gecesinde, sanki babasının sürgün edildiği o uzak şehre ilerlermişçesine küçük adımlarını atmaya başladı. yolda birkaç kere tökezlese bile, kolundaki küçük bedeni yere düşürmeden, kaybettiği o eski oyuncağının gittiği diyarı bulmak için ufukta yok oldu."

soru: "paragrafta kaç kelime arasında ulama vardır?"

(küçük pedrov umrunda değil resmen adamın ya...
    bir de böyle sorular sınav esnasında soruluyor yani. çocukken aklım çıkardı.
    o ruh haliyle "ıııh şurda ulama varmış mııh burada ulama varmış" diye oturup sayardın. paramiliter eğitiyorsun sanki, psikolojik savaşa hazırlıyorsun)''

''yaşım 25-30 arası. bugüne kadar ösym'nin yaptığı çoğu sınava girmişimdir. toplasan 30 sınav falan yapıyor ve hepsinde paragraf soruları var. okuduğumu anlama yeteneğimi ölçmek için.

alnız şöyle sinir bozucu bir durum var, adam paragrafta öyle ilginç bir tipten bahsediyor ki soru kitapçığını rulo yapıp parçalayasım geliyor. ne yahu bu havalar?

bu sabah kpss'ye girdim. sayısalcı olmama rağmen bi değişiklik yapayım diyerek sözelden başladım soruları çözmeye. ilk soruyu okur okumaz beynimden vurulmuşa döndüm. paragrafta yine bu herif konuşuyor:

"ben aslında okurlarımdan beni anlamasını beklemiyorum"

yok ya? sen kimsin de okura angut muamelesi yapıyorsun?

"romanlarımı kurgularken sokaktaki çocukların içsel deneyimlerinde faydalanıyorum. bence okur elindeki metnin tamamını özümseyemediği zamanlarda edebiyat olgusunun farkına varamıyor. şiir yazmak sadece mısraları dizmek değil, geçmişten gelen birikimlerin mevcut durumla yoğrularak biçem değiştirmesine aktarılmasıdır. yine de bunu yapamayan edebiyatçılar günümüzde hala mevcut."

artisliğe bak. sen kimsin de edebiyat hakkında ahkam kesiyorsun? okuru beğenmezsin, yazarı beğenmezsin, şiiri beğenmezsin, ne beğenirsin ki? hıncal uluç ahkam konusunda senin yanında sezen cumhur önal kalır.''

'' tipik özellikleri şöyledir:

tipik özellikleri şöyledir:

" a) savaşlara, teröre, sömürüye karşıdır.

b) hızlı sanayileşme sonucu doğanın tahrip edilmesini onaylamaz.

c) doğayı fazlasıyla sever. yeşile ve yeşilliğe tutkundur. beton yığınları arasında yaşamaktan sıkılır. doğaya yönelmek,doğayla iç içe olmak onu rahatlatır.insanlardaki doğa sevgisi azaldıkça birbirlerine olan sevgilerinin de azaldığına inanır.

d) saygılı, hoşgörülü ve sevecendir. insanları düşüncelerinden dolayı kınamaz.

e) düşünce özgürlüğünden yanadır. herkesin düşüncelerini açıkça ve rahatça söyleyebilmesi tarafındır.

f) akla ve bilime çok önem verir. bâtıl düşüncelere, hurafelere ve geçerliliği kanıtlanmamış düşüncelere karşıdır.

g) yenilikçidir. yeniliklere açıktır. sürekli yenilenmeyi ve değişimi savunur.kendini yenilemeye,değişimlere karşı duran insanları onaylamaz.

h) sanata tutkundur. sanatın her dalını sever. sanata ve sanatçıya büyük önem verir. sanatın insanı yücelttiğine inanır.''

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    matematik sınavında sallama
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.