Şimdi Ara

PARADOX Alarm Sistemlerinin aküsü nasıl değiştiriliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 4 yıl önce evime Paradox alarm sistemi kurdurdum . Apartmanımızda jeneratör olduğundan dolayı 5 saniyeden daha uzun süre elektirik kesintisi olmuyor. Pencerelere Aktif Bim Bariyer taktırmıştım. Alarm kurulu değilken . Bir zon un ışığı uzun süre yandı. Şu an çık çık diye belirli aralıklarla ses çıkıyor. Sistemde birisinin sesi kapatılmış 2 normal ve 1 küçük siren var .

Sistemi kapatabilsem internette çok hesaplı aküler var ;

Bu alarm sistemini tamamen nasıl kapatabilirim ya da akü değişimini yapabilirim .

...

• Devrenin sigortasını çıkartarak, aküyü değiştirebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alarm devrede değil iken aküsünü değiştirebilirsiniz. İlla komple kapatmanıza gerek yok. 2 hafta kadar önce aynı marka ürünün ben yaklaşık 7 yaşındaki alarm ve siren akülerini bu şekilde değiştirdim.
  • Bir yerde Alarm kurulu değilken dahi alarmın çalacağını okumuştum . Sigortayı kapatınca alarm tetiklemeyecek ise aküyü değiştiririm sanırım.

Sirenlerin aküleri mi yoksa ana akünün mü değişmesi gerektiğini sanırım deneme yanılma yoluyla bulacağım . O zaman önce ana aküyü değiştireceğim . Ya da Paradoxun arıza menüsüne girip sorunun ana aküde mi yoksa siren akülerinde mi olduğuna bakacağım .

• quote:

Orijinalden alıntı: aeronics

Alarm devrede değil iken aküsünü değiştirebilirsiniz. İlla komple kapatmanıza gerek yok. 2 hafta kadar önce aynı marka ürünün ben yaklaşık 7 yaşındaki alarm ve siren akülerini bu şekilde değiştirdim.

Alarm devrede değil iken elektrik çarpmaz mı ? ya da alarm çalmaya başlamaz mı ?

Bu akülerin 1 ya da 2 yıldabir değişmesi gerektiği söyleniyordu sizin akünün 7 yıl kullanılması ilginç .
  • Alarm devrede değil iken alarm çalmaz. Alarm devrede iken bir müdahale olursa sabotaj kuşkusu ile devreye girer. Sigorta felan kapatmanıza gerek yok. Alarm kapalı haldeyken hem ana hem de sirendeki aküleri değiştirebilirsiniz. 4 yaşındaysa aküler ömürleri bitmek üzeredir. Bizim buralarda hiç uzun bir elektrik kesintisi olmadığı için farkına varmamıştım. 2 ay kadar önce 16 saatlik bir elektrik kesintisi olup da 4 saat sonra alarm komple devre dışı kalınca değiştirmeme gerektiğini anladım. Benim merkez akü 12V 7Ah, siren ise 6V 1.3Ah. Sizinkiler de muhtemelen aynıdır. 12V'dan çarpılmazsınız merak etmeyin :)
  • Teşekkürler , Paradox Alarm Sistemi olanlar ve kendim için oldukça faydalı bir başlık oldu .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende DSC 1616 model alarm var. Ekranda uyari almaya basladim. Akuyu degistirecem. 12 V 7 Ah tam bakimsiz kuru aku alacagim.

Yalniz bende tek aku var. Alarm aktif degilken akuyu degissem sorun yasarmiyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serta2

Bende DSC 1616 model alarm var. Ekranda uyari almaya basladim. Akuyu degistirecem. 12 V 7 Ah tam bakimsiz kuru aku alacagim.

Yalniz bende tek aku var. Alarm aktif degilken akuyu degissem sorun yasarmiyim?

Alarm aktif değilken sistem sabotaj olarak falan algılamıyor .

Elektrik falan da sorun olmuyor .

Hiç çekinmeye gerek yok .
  • Hocam cevabiniz icin tesekkur ederim. Akuyu aldim kendim degistirecem. Sadece not olarak asagidaki bilgiyi paylasmak isterim.

Eski akunun once - tarafini cikartacaksiniz. Sonra + tarafini.

Yeni akuyu takarken once + taraf takilacak sonra - taraf takilacak.

Akusunu degistirmek isteyen arkadaslara yardimimiz olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serta2 -- 9 Ekim 2017; 12:43:3 >
  • Arkadaşlar çok faydalı bir konu oldu bu. Ben simge elektroniği aradım akü için 200 tl fiyat verdiler. Siz nereden aldınız hangisi iyidir. Bir de aklımda iken bana alarmı takan şirket elektriği kaçak akım rölesinden sonra almış başıma bela oldu. 2 ayda bir alakasız zamanda röle atıyor alarm da elektriksiz kalıyor. Dolayısı ile geçen gün apartmanı ayağa kaldırmış kurulu iken ana akü bitmiş. Elektrikçi çağırdım elektrik bağlantısını kaçak akım rölesinden önceye aldım. Siz de böyle bir durum var ise bu sorunu çözüyor. Bana akü marka fiyat tavsiyesinde bulunabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paradox Kdt Vdf-1213 12 V 1.3 Ah Akü

Paradox Kdt Vdf-1270 12 V 7 Ah Akü n11.com da var.

Muadil aküler de olur volt ve amperi uysun yeterli olur .
  • aküyü değiştirecekseniz siren olsun ana panel olsun kapagını açmaya kaltıgınızda sabotaj olarak algılar.

yani alarm devrede olsun olmasın siren çalar zaten çalmazsa güvenilir değildir sorun vardır.
    "alarm devrede değilken sabotaj vermez diye bişey yok" yıllardır bu işi yapıyorum öle bişey yok
    siren yada panel kapagını açtıgınız an tetik serbes kalır yani sabotaj olarak algılar.
    şimdi detaylı teknik bi şekilde anlattırmayın başkaları faydalanmasın :)

kodlarla gecici devredışı bırakabilirsiniz ama uzun iş
    ana paneldeki akü hem panele hemde sirenin aküsüne gider yani siren aküsünün şarjıda ana paneldeki aküden alır.
    o yüzden siren aküsünü degiştirecekseniz ana paneldeki akü baglantısını ve elektirigi kesin
    akünün önce + sonra - diye bişeyi yok hangisini çıkarırsanız çıkarın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi conax -- 24 Mart 2018; 1:8:2 >
  • Alarm devrede değilken akülerin hepsini değiştirdim, ne alarm çaldı ne de sabotaj verdi.

Sabotaj verecek, elektrik çarpacak diye çekinmeyin çok kolay bir iş .
  • verser V kullanıcısına yanıt
    En iyi aku yuasa marka olanlar. Kesinlikle tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.