Şimdi Ara

'Paradoks'lara Meraklı mısınız? (Dikkat! Kafa Sıyırttırır) (Bilinmezlik...) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
500
Cevap
155
Favori
61.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Geçmişte yolculuk yapabilsek.Geçmişe gidip dedemizi öldürsek bize ne olacağı sorusudur ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Glukhovsky

En ünlü paradoks,
    Geçmişte yolculuk yapabilsek.Geçmişe gidip dedemizi öldürsek bize ne olacağı sorusudur ?

Bence en ünlü paradokslardan biri de bu;

Socrates'in paradoksu:

"Bilidiğim tek şey hiç bir şey bilmediğimdir."
  • quote:

En ünlü paradoks,

Geçmişe gidebilsek bile ordakilere dokunmamızın imkanı yok.Yani teori çöker.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GR33K

problem no 5 Ali bugün parasını harcamıycak

cem yılmazdan esintiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akumu

quote:

En ünlü paradoks,

Neden dokunamayız?
  • pinokyo şimdi burnum uzayacak demiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yüksek topuk naylon çorap

quote:

Orijinalden alıntı: Mario Puzo

quote:

Thompson'un lamba paradoksu:

Bir lamba 1/2 dakika yanık, 1/4 dk sönük, 1/8 dk yanık ... olacak şekilde lambanın düğmesi açılıp kapatılıyor. 1 dakikanın sonunda düğmeye kaç kez basılmış olur? Bu sırada lamba yanık mı olur sönük mü?

Kafayı yicem...

4 ve yanik

Nasıl buldun?

Pardon hocam cevap 3 ve yanik. ( mobilden yanlisa basmisim yeni fark ettim )

Simdi ilk basta lambayi yakmak icin bastim (1) . 30 saniye yanik kaldi . Daha sonra kapattim (2) . 15 saniye sonuk kaldi . Bastim yandi (3) . Daha sonra 15/2 saniye kaldi . Basa donuyor ve30 saniye yanik kalacagi icin lambaya ellenmez . 1 dk dolar . 3 ve yanik olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

En ünlü paradoks,

En ünlü bilim adamlarının bile cevabını bulamadığı soruyu tek bir cümle ile çürüttün
    Geçmişe gidilince oradakilere dokunamıyacağını nereden biliyorsun ? Öyle bir şey olsaydı böyle bir soru hala tartışılıyor olamazdı.

• quote:

quote:

En ünlü paradoks,

neden dokunamiyoruz cok lost izlemis arkadas anlasilan ayretten ne olur bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: webmaster-mt

quote:

Orijinalden alıntı: GR33K

problem no 5 Ali bugün parasını harcamıycak

cem yılmazdan esintiler.

"COOL" luğun zirvesindesiniz. Tadını Çıkartın
  • doctor whoyu izleyenler bilir bir televizyondaki adam bizim konustugumuza gore cevaplar verse bu adama bu olayin nasil oldugunu sorarsak ve onundeki metinden okudugunu soylese ve bu konusmalari not etsek daha sonra bu notlari bu televizyondaki adama (kendisi zaman yolcusu) versek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halil Ibrahim Hoca -- 26 Nisan 2012; 0:07:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sıradançinkokarbonpiller

doctor whoyu izleyenler bilir bir televizyondaki adam bizim konustugumuza gore cevaplar verse bu adama bu olayin nasil oldugunu sorarsak ve onundeki metinden okudugunu soylese ve bu konusmalari not etsek daha sonra bu nolari bu televizyondaki adama (kendisi zaman yolcusu) versek

Geçmişe gidebilirsek zaten sadece hologram gibi birşey oluruz diye düşünüyorum o nedenle.Çünkü geçmişe gidip dedeni öldürüp geleceğe dönememek felan çok film izlemişsiniz.
  • guzel konu. kari kız konulari olcagina bu tur konular olsun işte. okumasi bile zevkli. helal gencler
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sıradançinkokarbonpiller

doctor whoyu izleyenler bilir bir televizyondaki adam bizim konustugumuza gore cevaplar verse bu adama bu olayin nasil oldugunu sorarsak ve onundeki metinden okudugunu soylese ve bu konusmalari not etsek daha sonra bu nolari bu televizyondaki adama (kendisi zaman yolcusu) versek

Geçmişe gidebilirsek zaten sadece hologram gibi birşey oluruz diye düşünüyorum o nedenle.Çünkü geçmişe gidip dedeni öldürüp geleceğe dönememek felan çok film izlemişsiniz.

biz konusmayi televizyondaki bant kaydindaki adam ile yapiyoruz olayi not eden biziz ve notlari bant kaydindaki zaman yolcusunun gelecekte bulundugu ama bizimle konusmayi yapmadigi zamandaki haline teslim ediyoruz bu konusmalar yasanmis oluyormu yani

• beyler paradoks degil ama bir soru karadeligin icine giren maddeler neoluyor nereye gidiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genel cerrah -- 26 Nisan 2012; 0:13:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: genel cerrah

beyler paradoks degil ama bir soru karadeligin icine giren maddeler neoluyor nereye gidiyor

Parçalanıyor.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Thompson'un lamba paradoksu:

Bir lamba 1/2 dakika yanık, 1/4 dk sönük, 1/8 dk yanık ... olacak şekilde lambanın düğmesi açılıp kapatılıyor. 1 dakikanın sonunda düğmeye kaç kez basılmış olur? Bu sırada lamba yanık mı olur sönük mü?

Kafayı yicem...

4 ve yanik

Nasıl buldun?

Pardon hocam cevap 3 ve yanik. ( mobilden yanlisa basmisim yeni fark ettim )

Simdi ilk basta lambayi yakmak icin bastim (1) . 30 saniye yanik kaldi . Daha sonra kapattim (2) . 15 saniye sonuk kaldi . Bastim yandi (3) . Daha sonra 15/2 saniye kaldi . Basa donuyor ve30 saniye yanik kalacagi icin lambaya ellenmez . 1 dk dolar . 3 ve yanik olur

1/8 1/16 1/32 diye devam ediyor manasinda soylenmis olsa gerek. Cevap da sonsuzdur cunku toplamlari 1 e yaklasiyor ama 1 olmuyor. Ayrica yanik mi sonuk mu oldugu bilinemez diye dusunuyorum.

• iyide icine giren o kadar madde ne oluyor dusun 20 km capinda bir sey gunesi yutuyor nerede bu atomlar

• Matematik Paradoksu 2+2=5

X = Y ................................................olsun
    X² = X.Y............................................eşitliğin her iki tarafını 'X' ile çarptık.
    X² - Y² = XY - Y²..............................her iki taraftan 'Y²' çıkardık.
    (X + Y).(X - Y) = Y.( X-Y )...............sol tarafı çarpanlara ayırdık, sağ tarafı 'Y' parantezine aldık.
    ( X + Y ) = Y.....................................( X - Y )'ler sadeleşti.
    X + X = X..........................................X = Y olduğundan,
    2.X = X..............................................'X' leri topladık.
    2 = 1 ................................................'X' ler sadeleşti.
    3 + 2 = 1 + 3....................................her iki tarafa '3' ilâve ettik.
    5 = 4..................................................buradan,
    5 = 2 + 2.......................................'4'ü, '2+2' şeklinde yazdık. HATA NEREDE?

Alıntıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yüksek topuk naylon çorap -- 28 Nisan 2012; 8:21:46 >

• quote:

quote:

quote:

En ünlü paradoks,

En ünlü bilim adamlarının bile cevabını bulamadığı soruyu tek bir cümle ile çürüttün
    Geçmişe gidilince oradakilere dokunamıyacağını nereden biliyorsun ? Öyle bir şey olsaydı böyle bir soru hala tartışılıyor olamazdı.

iyi düşün derim. olduğun yerden önündeki duvara her attığın adımın yarısı uzunlukta adım atmaya devam edersen ne olur? sonsuz olur. bu da öyle bir şey.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.