Şimdi Ara

Para yönetimi & Borsa konularından anlayanlar bakabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba 1-2 senedir para biriktiriyorum 5 bin tl nin ustunde para birikti bankada ve daha da biriktirmeye devam edicem (ayda 400 falan koyuyorum). Fakat faiz falan almiyorum oylece duruyor bankada ve paranin aslinda gun gectikce deger kaybettigini farketmeye basladim. Sorularim sunlar
    - Bu 2 senelik surecte paramin hic artmamis olmasi beni ne kadar zarara sokmustur ?
    - Paramin deger kaybetmemesi icin ne onerirsiniz ? Param ile para kazanmak istemiyorum yalnizca deger kaybetmesin yeterli. (Altin almak uzun vadede kesin kazandirir diyorlar mesela dogru bir yontem midir sizce ? Farkli fikirlere de acigim elbet)

Yardimci olacak arkadaslara simdiden cok tesekkur ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 1) kabaca tahmin yapabilir misiniz

2) yastik altindan kastiniz nedir altin mi

yani 2 sene önce koyduğun 5000 bin tl değer kaybetmemesi için şimdi en az düz hesap 6000 lira olmalıydı. sadece bukadarmı malesef hayır. türk parası ve ekonomisi malesef çok güçsüz o yüzden altın üzerinden hesap yapmak gerçek değerini ortaya çıkarıyor.
    2014 ekim aykında gram altın 82 lira civarındaymış. 5000/82 yani 62-63 gram altın alabiliyordun.
    şuan altın 124 lira 5000/124 40-41 gram altın alabiliyorsun.
    yani 20 gramlık bi altın kaybın var

çıkarlıacak sonuç 2 kişi düşünelim 2014 yılında birisi bankaya 5000 tl atıyor
    diğeri 5000 tl si ile 63 gram altın alıyor.

5000 tl yatıran elemanın 2016 da parası hala 5000 tl ama değer kaybetti nasılmı anlıyoruz

çünkü 63 gram altın alan elemanın 2016 da hala 63 gram altını var. (günümüz değeri 7800 lira)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muradisdan -- 16 Ekim 2016; 16:57:04 >

• Altin almak uzun vadede kesinlikle karlidir sozu dogru mu peki ? Altin alip saklasam en azindan paramin deger kaybetmemesi garanti midir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tnydgr -- 16 Ekim 2016; 23:45:38 >

Orijinalden alıntı: tnydgr

Altin almak uzun vadede kesinlikle karlidir sozu dogru mu peki ? Altin alip saklasam en azindan paramin deger kaybetmemesi garanti midir ?

paranın değerini koruyacağı garanti altın asla kaybettirmez. yatırım yapmaktan anlamayan parayı güvende tutmak isteyen garantici yatırımcının dostudur.
    kesinlikle çeyrek altın v.b almayın fiziki altın yani alıp elinizde altın bulundurmayın. bi bankadan internet bankacılığı hesabı açın internetten gram altın alın.
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.