|
Maaşlı çalışmıyorum hocam ticaret yapıyorum < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

|
Maaşlı çalışmıyorum hocam ticaret yapıyorum < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Para=mutluluk değildir ama büyük oranda ne kadar paran varsa o kadar mutlusundur diyebiliriz. Çünkü para her kapıyı açar, her şeye ulaşabilir, her şeyi elde edebilir olursun. Bu durumda da mutluluğun artar. Ha ama çok para adamı bozar mı, bozar bence. Piyango vurdu diyelim, birden çok fazla paran olacağı için bu sakıncalı bir durum. Çünkü bir şeyi elde etmeye çalışırken sonuç değil, o şeyi elde etme hayali bize mutluluk veriyor. Varılan yer değil, yol mutlu ediyor yani. |
|
Okulda hocamın biri güzel bir anekdot paylaşmıştı; tahtaya 1 yazıp buna sağlık dedi. Sonrasında da yanına sıfırları doldurarak "bu sıfır para, bu sıfır güzel eş, bu sıfır ev, bu sıfır araba vs." devam etti. Ardından baştaki birin üzerine çizik atıp bu gittimi sonrakilerin hiç bir anlamı kalmaz deyip küçük bir aydınlanma yaşatmıştı. |
|
Aynısını farklı sözlerle din kültürü hocaları da yapar =) işte bu 1 iman sevaplar sağına sıfır olarak eklenir.... |
|
Para mutluluk getirmez ama seni mutlu eden şeyi satın alabilir. Aslında seni neyin mutlu edeceğini bilmek lazım. Mesela arabalarla uğraşmak mutlu ediyorsa paranın imkanıyla kendine hobi garajı kurarsın, orada vakit geçirip mutlu olursun. Youtube'ta Japonic buna güzel bir örnek mesela. Adam çok zengin sayılmaz ama mutlu olduğu şeyin peşine gidiyor. Sağlık, aile gibi manevi durumlar dışında konuşuyorum tabii ki. Burada mevzu maddiyat kısmı. İnsanlar sadece çalışıp para kazanmayı düşünüyor, bir gün gerçekten güzel para kazandığında neye harcayacağına dair bir hayali yok. Ortak olduğum biri var mesela, gerçekten çalışkan ve akıllı biri. Yarın para kazandığında neye harcayacaksın diyorum. Tekrar işime yatırım yaparım diyor. İyi de bütün parayı yatırmayacaksın sonuçta diyince; ev alırım, yazlık alırım falan diyor. Yani parayı kazansa ne yapacağını düşünmemiş hiç. O yüzden para mutluluk getirmiyor ya diyecek yarın. Çünkü sadece kazanma kısmı var onun için Neden Elon Musk, Jeff Bezos çalışmaya devam ediyor? Çünkü artık para kazanma kısmını aştılar, başarılı olmak istiyorlar. Yeni şeyler denemek oralarda başarı yakalamak istiyorlar. Ülkemizde Acun mesela. Neden gitti futbol takımı aldı? Futbolu sevdiğinden o tarafla ilgili başarılı olmak istiyor olabilir yada futbolda para var ilgi duyduğum bir şeyi yapıp ordan da para kazanırım demiştir. Ne olduğunun önemi yok, önemli olan bir amaç olması. Mutlu olmak; bir amaç için ilerleme kaydederken, ona ulaşma hevesi sayesinde oluyor benim için. |
|
Dediklerine katılmakla birlikte eklemek istiyorum. Para işin özünde sadece bir araçtır ama gel gör ki kapitalist sistemde bir amaçtır. Sadece parayı kazanmakla mutlu olan insanlarda vardır. Burası Türkiye, burada sevdiğin işten para kazanmazsın. Para kazanırsın ve temel ihtiyaç birikim yapabiliyorsan sonra seni mutlu edecek şeyleri parayla yaparsın. Şurdan birini çevirsem çin seddini, mısır piramitlerini, kuzey ışıklarını gidip görelim fuji dağına çıkalım desem 100% kabul edecektir çünkü onu mutlu edecektir. Bunlar için para gerekecektir. Sağlığını kaybettiğin zaman üzülürsün ama acilde bile saatlerce yatak beklerken mi daha üzgünsün yoksa özel hastanede pış pışlanırken mi daha üzgünsün? Bunlardan biri diğerine göre daha üzgünse diğeri öbürüne göre daha mutlu demektir. Parasal kaygılar ortadan kaldırılsa, para ortadan kaldırılsa bu sefer yine arayışa gireceğiz. Sanatla, dansla, sporla, insan bedeninin sınırlarını keşfetmekle ve para için değil gerçekten bilim için bilim yapacağız. Üzgünüm sistem değişmeyeceğine göre para mutluluktur. İster parayı yaşam amacı görün ister araç. Para var olduğu sürece mutluluğu satın almak zorundayız. Kaldırımda aşk acısından ağlayan adamla, porschesinin içinde aşk acısı çekenin arasında fark var. Bana porscheyi verin, fakir avuntusu ile başkaları kansın. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Belli bir miktardan sonra para mutlutluk getirmez. Eğer geçinemiyorsan, ihtiyaçlarını karşılayamıyorsan, hobilerini, sosyal yaşamını finanse edemiyorsan, paraya ihtiyacın vardır. O tutar da seni mutlu eder. Fakat konu sahibinin dediği gibi, evini arabasını almış, maddi kaygıların olmadan yaşıyorsan, daha fazla paranın sana getireceği bir şey yoktur. |
|
|
|
Hocam galiba anlatamadım Bunlar doğru evet ama bunlar refaha girer Gerçek bir sevgi ki gerçek sevginin varlığına inanmıyorum Anlatmak istediğim ciddi bir mutluluk Sağlığı yerinde olup mutsuz olan insan çok < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Ah be kardeşim, yakın akrabamın engelli çocuğu var. Parası da var. O çocuğun sağlığını para ile alamazsın. Eyvallah para konfor sağlar, hizmetlere daha kolay erişirsin ama sağlık elden gidince para geç hiç bir şey sana huzur veremez. |
|
aşırı refah ve zevkin doruğuna vurmak insanı bitirir, depresyona sokar. dopamin orucu yapmak şart düzenli ve sağlıklı bir hayat ve mutluluk için < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7D9C65EA5 -- 29 Aralık 2023; 10:42:35 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|