var mı elimde 50-60 tane para var 10 15 tanesinin seri numaralı ardışık.. ne kadar eder bilmiyorum konuyu nereye açacağımı bulamadım..
bende bir ufak rakı şişesi büyüklüğünde bir metal kutuda tarihi paralar var türk olsun arap olsun ingiliz olsun bir sürü :D halen saklıyorum.baya eskiler var 1800lerden falan.çook eski sayılmaz tarih olarak ama bana göre eski 200 yıl dile kolay
yaklaşık 50 kagıt para var 1970lerden falan + yabancı paralar var mark iran parası falan
quote:
Orijinalden alıntı: QuestionMark
bende bir ufak rakı şişesi büyüklüğünde bir metal kutuda tarihi paralar var türk olsun arap olsun ingiliz olsun bir sürü :D halen saklıyorum.baya eskiler var 1800lerden falan.çook eski sayılmaz tarih olarak ama bana göre eski 200 yıl dile kolay
sen naptın ya o tam bir servet biliyormusun? bu arada para koleksiyonu yapacaksanız en değerli türk paraları 1. 2. 3. ve 4. emisyon paralarıdır
Arkadaşımın babasında acayip değişik paralar var.Nijerya parasını ilk onda görmüştüm.Bankacı olmak iyi bir şey:)
peki ben bunları satmak istiyorum yapacağım şey nedir.. paraları görseniz tertemiz ellenmemiş gibi..
benim elimde osmanlı zamanından kalmış bir sürü para ve onlar haricinde baya eskilere dayanan para koleksiyonu var para edermi acaba satsam inanmayan olursa SS'de koyabilirim
1 riyal tarihini yazmamışlar çeyrek dinar ıraq tarih yok 1000 mille var italya sanırım 2 tane beş lira var 70 lerin üç tane 2.5 lira var 70 lerin 6 tane 1 lira var 60 lar 70 ler karışık 25000 lira var 1997 2 tane 10000 lira var 1997 100 lira var 1992 nin 25 kuruş var 2 tane 68 in 5000 lira var 1998 in 10 kuruş var 70 in 25 kuruş var 56 nın 2 tane 5 kuruş var 72 nin 49 dan kalma 25 kuruş var ama baya silinmiş daha var türk parası da yazamıyorum çok sıkılıyorum yabancılara geçeyim republike italiana dan 100 lük bişey var bozuk ama ne olduğu belli değil 56 yılının bundes republık doçlanddan 71 model 1 pfennig var quuen elizabeth 2 yazıyo paranın tura yerinde yazı da government of cyprus 5 mils 1955 model yugoslavya parası var 10 bişey ama kiril alfabesi olduğu için okuyamıyorum 1982 model gene yugoslavya 2 bişey bu da 82 model bundesrepublık of doçland 10 pfennig 50 model gene bundesrepublık of doçland 50 pfennig 1950 model yukarıdakinin 69 modeli gene yukardakinin 72 modeli çekoslovakya parası var 10 h yazıyo üstünde yugoslavya gene 5 bişey gene kiril alfabesi allahım :( yukardakinin 1 lik olanı fransa 5 centimes yazıo 77 model osterich var 50 groschen 1970 model 69 model ingiliz 10 new pence var gene yugoslav 1 bişey confederatio helvetika 85 model 5 bişey gene bundesrepıblık of doçlan 50 pfennig 71 model yukardakinin 71 model ve 10 pfennig olanı 67 model doç mark var 1 mark 78 model 2 pfennig var confederatio helvetika 70 model 10 bişey gene yugoslav 75 model 1 bişe
1939 ingiliz parası var bende en eski.30 tane falan var işte
90lı yıllada yaptığım koleksiyonum hala duruyor, eski türk liraları ve kuruşlarından avrupanın çoğu ülkeisne ait madeni ve kağıt paralar elimde var. Öylece duruyorlar para yapar mı acaba.
Ben meraklıydım bu işe ama
Benimde babamın çok eskiderden böyle bi kutu dolu parası var ama pek ilgilenmem
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme