Şimdi Ara

Panikten Denemeyi Çözemedim!! ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugun zaman20 de mat50dk sürdüğünü görünce,panik oldum.fiziğe geçince beynimin çoğunu kaybetmiş gibiydim soruyu kavrayamıyordum...ilk kez bi sınavdan bitmeden çıktım

denemelerde 160 soru yetişiyor ama tecrübelerim diyor ki gerçek sınavda yine yetişmeyecek.bişeyleri değiştirmem lazım ne yapmalıyım

• FJieQuen.RAA kullanıcısına yanıt
    hocam ben şunu anladım kendi şahside fikrım bende yetiştiremezdim yetiştirememe sorunu şu soruyu iyi okuyum iyi anlayım yavaş okuyum yada tekrar okuyum isteneni iyi anlayım diye derken baktım hem yanlışlarım artıyor hemde süre sıkıntısı oluyordu bu benim kişisel fikrim ve kendi tecrubelerıme göre söylüyorum sendede aynısı varsa 1 kere oku hızlı sen anlamadıgını sanıyorsun ama sonuna gelınce sorunun aslında anlıyorsun soruyu bende böyle oldu hem daha iyi kavrıyorsun hemde süre sıkıntısı olmuyor bol şans

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhat400 -- 17 Mart 2014; 14:44:07 >
  • bende korkuyorum gercekte yetişmicek diye
  • aynısı bana da oluyor maalesef.. matematikte en az 40/30 yapabilecekken süreyi yetiştirememek çıldırtıyor beni.o yüzden önce Türkçe' yi çözmeyi düşünüyorum en azından içim rahat olur biraz.
  • panik mi bu zamandaki matın problemleri değil ama ilk 20 soruluk kısmı çok kaliteliydi.

geosu da iyiydi

ben süre tutmuyorum bolumlerde ama 1 saate yakın surdu heralde

sınava 10 dk gecde kalmıstım nitekim türkceyi 30 dk da geçerek kapatmıştım (paragraflar keyifliydi)

e ne kaldı 60 dk. feni 30-35 dakkada cozdum sosyali 15-20 dk da süpürdükten sonra geriye kalan 5-10 dk da da 4 tane mat sorusunu yeniden cozdum

bu kadar süreye odakli calismak yerıne akışına bırakın
  • Yapamadığınızı atlayın beyler.Önünüze bakın.Matematiğe 40 dakika harcayın.Mattan 10 boş olsa da geçin.Sınavı bitirip geri dönün 15 dk falan kalsa da o 10 soru çözülür.Sakince çözersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Mysterious -- 17 Mart 2014; 14:49:41 >
  • bir soruyu asla iki kez okuma isterse arka arkaya 5 bos gelsin hic kendini kasma direk devam et yoluna.benim taktigim bu.genelde mat 25 dk de bitior. 6 bos filan oluor.40 dkde mat tan cikmam gerektigi icin kalan 15 dkde kodlama + kac bos varsa onlara bakiorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mr.Mysterious M kullanıcısına yanıt
    arkadaşa katılıyorum

beyin işlemci mantığı gibidir zaten siz o soruyu okuyup biraz ugrasırsanız artık bilincaltınzda o soru zaten işleme tabi tutulmaya başlanmıştır. baktınız olmuyor görülmüyor çok geçmeden atlayacaksınız. bu yıl dönerek cozdugum sorularla +10 15 net sagladım sırf
  • saat 5 de zaman denemesi var, bunu deneyeceğim
  • o2eml kullanıcısına yanıt
    bugun ki zamana sabah 10 da girdim matı ters..

mnatematigini 1 saatte bitirdim hattaa gerı donuslerle 4 soru kurtardım galiba

son zaman olması nedeniyle kaliteli bir deneme. iyi yapmaya bak. bakar bakmaz da geç demiyorum tabı bak gercekten bi ipucu yakalayamadım ya dedigin an geç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 17 Mart 2014; 14:58:59 >
  • 1 saat mat çözüm diğerlerini nasıl yetiştiriyosun.aklım almıyor?
  • FJieQuen.RAA kullanıcısına yanıt
    benim 1 saat olayı gorememekten degil de islem aliskanligi olmasından. herseyi islem çat çat çat. denemelerın halini görseniz arkadaslar soruyu okuyamıyor.

silgi kullanma aliskanligi yok ondan oluo gecen denemeye girtdim silgi yoktu 150 dk silgisiz sonra arkadasnda rica ettim 17 tane soruyu degıstırdım

neyse nasil yetiştirdigime gelirsek,
    türkceyi 30 dk civarı geçebiliyorum. (en fazla 45-50 dk)

diyelim ki 50 dk Türkçe. Mat 60 dk.

geriye kaliyor 50 dk.

ben fen seven bırıyım mantıgım hızlı calisir fende onu da 20-25 dk da geçiyorum genellikle. zaten ygs de işlem sorulmuyor fen adına

sosyali de 20 dk civarında tarih tam, coğrafya yapabileceklerim, din, 10 dk kalırsa bunlardan felsefe, 4-5 tane atıyorum.

geriye kalan 5-10 azami süreyi de mata geri donuyorum ya da fenden emin olmadıgım bazı sorulara donus yapabiliyorum.

türkçe 30 civarı geçerse zaten ihiçbi sorun kalmıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: serhat400

hocam ben şunu anladım kendi şahside fikrım bende yetiştiremezdim yetiştirememe sorunu şu soruyu iyi okuyum iyi anlayım yavaş okuyum yada tekrar okuyum isteneni iyi anlayım diye derken baktım hem yanlışlarım artıyor hemde süre sıkıntısı oluyordu bu benim kişisel fikrim ve kendi tecrubelerıme göre söylüyorum sendede aynısı varsa 1 kere oku hızlı sen anlamadıgını sanıyorsun ama sonuna gelınce sorunun aslında anlıyorsun soruyu bende böyle oldu hem daha iyi kavrıyorsun hemde süre sıkıntısı olmuyor bol şans

Aynen.Bu süre düşmanı.Özellikle Türkçede soruyu okuduktan sonra şıklardan mantıklı geleni işaretlemek gerek.

• mat ne kadar kirli olsa bile türkçeyi temiz ve ferah bırakın altını cızme alıskanlıgınız varsa bırakın bence .

hayatım boyunca soru altı cizme alıskanlıgım olmadı halen anlayamamışımdır o tür insanları.
  • teşekürler.soruları atlama konusunda kendimi geliştirdiğimi sanıyodum ama yeterince geliştirmemişim galiba
  • aynen bende biraz heyecan oldum ancak sonuna kadar çözdüm zordu sınav biraz

• hocam matematik çok garip oluyor ya. bu sabah 2013 ygs'de matematikten başladım sanırım 12 tane falan boş bıraktım. 45dk harcayıp... (bazılarına bakmadım bile can sıkıcı olduğunu düşünüp) fen-türkçe-sosyali bitirp geri döndüğümde. 12 boşun 8'ini yapmam 5-6 dk sürdü. sosyal mesajla, birilerinin odaya girmesiyle falan 40dk'ya çıktı... ondan bakamadım bile nerdeyse diğer 4 soruya. ama matematiği hızlı geçip (45dk değil de 30-35 gibi) sonra tekrar dönmenin çok faydalı olduğunu düşünüyorum.

O 5 tane sayının 3ünü ve diğerlerini a ve b olarak verip sıralama sorusuna 10dk'ya yakın harcadım b'yle ilgili bilgi verip a'yı soruyomuş ben yine b'yi soruyo sandım. Olmaz yanlış bu diye tepiniyorum tekrar tekrar falan yazıyorum rakamları :D. tekrar döndüğümde 10sn'mi almadı. matematiğin pürüzsüz geçmesi gerçekten bütün sınavı değiştirir. o arta kalan zamanda fende, sosyalde emin olmadıklarıma baksam çok daha iyi olurdu benim için.

• quote:

Orijinalden alıntı: FJieQuen.RAA

Bugun zaman20 de mat50dk sürdüğünü görünce,panik oldum.fiziğe geçince beynimin çoğunu kaybetmiş gibiydim soruyu kavrayamıyordum...ilk kez bi sınavdan bitmeden çıktım

denemelerde 160 soru yetişiyor ama tecrübelerim diyor ki gerçek sınavda yine yetişmeyecek.bişeyleri değiştirmem lazım ne yapmalıyım

Kardeşim senin şu gözlük konunu da okudum bu yoldan geçmiş biri olarak senin tek degistirmen gereken şey su gereksiz heyecanın ve mukemmelliyetciliğin biraz sakin ol lütfen normal denemede zaman yüzünden aklın duruyorsa rahatlatmazsan kendini sınavda bayilirsin çok ciddiyim sadece sakin olmaya çalış zaten ygs için yapacaklarını yapmissindir bu zamana kadar su son haftada kendini rahatlatip son küçük eksikliklerini gidermeye çalış bu sekilde sınava girersen ciddi söylüyorum seneye gelir konu acarsin burada mezuna kaldım hetecandan diye yazık olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mazzey -- 17 Mart 2014; 17:44:03 >

• Bende 40 dk artıyor ama genelde yanlışlarım soruyu tam okumadığımdan oluyor
    11.sınıf bu arada

• 25 yaşındayım,geçen yıl çalışıp girdim , sınavlarda hiç perfonmansı düşük geçmeyen ben,batırdım tamamen,çok emek verip bide iyice son şansı olunca böyle oluyo demekki:S ama nasıl rahatlayacam bilmiyorum ,heralde onu kimse bilmiyo:d.neyse galiba şu soruları atlama konusunda kendimi birazdaha geliştirmeliyim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.